НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 530
  • 727
  •   1
Отговори
# 420
vessy.k и аз си мислех за магнезий,но не бях сигурна колко точно от него. Тук до края на първия триместър до колкото разбрах от интернет изписват само вагинално.А иначе,така се бях стреснала,че забравих да питам доктора какво е предизвикало отлепването. Каза,че не е много. Сетих се толкова много въпроси по пътя към вкъщи.🙄

Важното е да е оправиш на първо време, да спре кръвта и да зарастне хематома, после ще имаш време да попиташ. По принцип и тук не изписваха магнезий в първия триместър, но напоследък почнаха да го дават поголовно - аз пия още от началото на трансфера (ин витро съм) - Магнерот 500 - по три таблетки на ден (3x1), едва последните две седмици го намалих до една таблетка на ден. Една гинеколожка, на която имам доверие, миналата година в девета седмица ми даде магнезий точно като ме изписваше от болницата заради кървене - аз бях постоянно с хематоми, които не зарастваха, но сама си бях виновна, защото не се спирах - ходех на работа, на разходки....може би почивката е най-важния фактор като има такова нещо.

# 421
  • София
А не не. При здрав човек разходката просто няма как да е причина за отлепвания. Залежаването е много по-опасно.
Ето основните причини и рискови фактори за състоянието: https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/placental-abruption
Нормалната физическа активност като разходките не са едни от тях. Почивката е важна и задължителна, както и умерената физическа активност.
На мен ми предписаха магнезий под формата на Диаспорал 400 в 13г.с., но още не съм почнала да го пия, защото в моите ка-ма-цин има 300мг магнезий. Като ги свърша, почвам диаспорала, щом са казали докторите.

Успех и здраве мили дами Heart

# 422
Добро утро!
Да попитам аз, има ли някой, който ще ходи в Турция на почивка това лято или до друга далечна дестинация и ако да, как ще се подготвите за дългия път?

# 423
  • София
Момичета, радвам се, че предизвиках интерес със стволовите клетки. Само проверете с лекарите си, дали могат да извършат подобна процедура, защото не всички са запознати.

Иначе да ви кажа аз, вече не знам от колко време не ям месо. Може би от началото на бременността. Много ми е странно, но ми е добре. В началото хапвах например шунка на сандвич, или каймата в мусаката, но сега и това не ми се яде и не ми понася. Ще си пия Б12-то и ще си правя май по-често изследвания, трябва и за протеините да помисля, че не ям достатъчно бобови....

# 424
Момичета, радвам се, че предизвиках интерес със стволовите клетки. Само проверете с лекарите си, дали могат да извършат подобна процедура, защото не всички са запознати.

Иначе да ви кажа аз, вече не знам от колко време не ям месо. Може би от началото на бременността. Много ми е странно, но ми е добре. В началото хапвах например шунка на сандвич, или каймата в мусаката, но сега и това не ми се яде и не ми понася. Ще си пия Б12-то и ще си правя май по-често изследвания, трябва и за протеините да помисля, че не ям достатъчно бобови....

Аз бях така с предишната бременност. Месото хич не ми беше приятел. Само си следи хемоглобина, защото на мен в 6-ия месец ми падна до 90 и се наложи да пия желязо. Важно е ако се наложи секцио, както беше при мен. 😊

# 425
Самърче, много съжалявам за случилото се Sad не мога да си представя как се чувстваш.
Аз тръпна всеки път до следващия преглед, а сега не съм била от 3 седмици и чак петък съм.
С месото и аз имам голям проблем, в началото не, но последния месец много ми е трудно да хапвам. Няколко пъти риба и на Гергьовден малко агнешко, че имаме именници в семейството и ни е голям празник. Сутрин понякога успявам на сандвич да хапна някакво саламче, шунка, но ги избягвам, че не е ясно какво има в тях. (Само за инфо Swing, какъв пол е детенцето от предната ти бременност, че имам някакви съмнения, че има значение и е свързано)
Момичета според вас нормално ли е да се подуват краката още от сега? Никога не съм имала проблеми, само едно лято от голяма жега ръката ми се беше подула малко, а сега вечер все едно съм била на токчета цял ден. Имам много въпроси към доки сега, започнах да записвам, че ги забравям като ида там.

# 426
За краката не зная, но мен започна да ме боли много таза.

# 427
Cve7i, момиченце е. Възможно е и да има връзка, въпреки, че и сега е момиченце, но за сега добре хапвам месце (без свинско, но на него така или иначе не съм фен). За подуването мога да препоръчам да си правите цвик. Мисля, че има инфо в нета как. Много помага и е полезно. Малко блудкавичко на вкус, ама се преглъща.

# 428
  • София
И мен ме боли таза ужасно от 2-3 седмици (сега съм 16+5г.с.). Болката е толкова силна на моменти, че ако съм легнала по гръб и трябва да стана, направо се парализирам. Уви нормално е...

Какво е цвик? Не ми излизат резултати в нета...

# 429
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D … D1%82%D0%BA%D0%B0

Аз лично я правя така: малко след като кипне млякото слагам две, три лъжици кисело мляко за да се пресече. Течността, която остава е цвика. Това, което се пресече е като извара, някой го ядат, но аз не го обичам. При производството на сирене също се получава цвик и ако имате някоя мандра наблизо те би трябвало да имат.

Забравих да кажа, че действа ако подуването е от задържане на вода, което си е срещано при бременни. Но дори и да не е няма да навреди, защото е полезно. 😊❤️

# 430
  • София
Окей мерси за инфото; Ако закъсам много, ще го пробвам. Снипшотнах си рецептата ти.
В първия триместър като правих рисърч какво да ядем и неядем, видях, че трябва да изключим куркумата, защото тя има дрениращо свойство... и да не се дехидратираме.
Но ако е така, може да е идейно да хапваме по малко в трети триместър, за да не станем като балони? Знам ли..

# 431

Баба ми Бог да я прости,като правеше сиренето и го държеше в кърпа да се изцежда,това което остава - водата от сирене,я наричаше цвик. Даваше я на прасето. Но сме и опитвали де. Явно е полезно остават вещества от сирене,сол, и мая.... Водата след извара незнам,може и да се доближава до това.

# 432

Баба ми Бог да я прости,като правеше сиренето и го държеше в кърпа да се изцежда,това което остава - водата от сирене,я наричаше цвик. Даваше я на прасето. Но сме и опитвали де. Явно е полезно остават вещества от сирене,сол, и мая.... Водата след извара незнам,може и да се доближава до това.

В цвика няма сол. Ако имаше нямаше да го препоръчвам за отводняване.

"Тя е естествен млечен серум, който съдържа лактоалбумини, лактоглобулини, лактоза и минерални соли, но не съдържа казеин. В суроватката няма сол, а млечната мазнина и лецитините са малко."

Това, което аз правя го знам също от моята баба, колко се доближава не знам. Давам съвет от опит. И майка ми го пиеше със сестра ми (тя задържаше много вода) и аз си го правих с втората бременност. 😊 Естествено ако млякото е домашно ще е по-добре, но и с купешко става. 😊❤️

# 433
Благодаря на всички за съветите, ще видя ако стане мн зле ще го правя, няма как. За таза мисля че е нормално, нали се разширява, при всеки е различно. Ох на мен ми казаха още в началото, че съм с тесен, дано има някакво развитие, че искам естествено да раждам

# 434
Наистина май няма сол,защото баба после върху готовото сирене ръсеше морска сол.Hug

Общи условия

Активация на акаунт