НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 523
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
"Следя се " в клиника Надежда.

Картони в урината е възможно да имаш , ако не приемаш достатъчно течности или се обезводнява по някакъв начин.
Извинявай

, че те питам , ако искаш ми отговори на лично ,  но при кой доктор се следиш в Надежда? Аз също се следя там и то за втори път, не съм имала никога проблем с комуникацията с докторите които ме следят , същия ден ми излезнаха изследванията и още на другия ден ги коментирахме , телефон имейл и изобщо всякакъв контакт имам със следящият ми .

Ами аз с др. Иванчева нямам никакъв контакт, не благоволи дори да ми каже кога може да коментираме резултатите. След такъв въпрос ми каза да звънна след 15 дни и съответно звънях, но не успях да се свържа.

# 466
"Следя се " в клиника Надежда.

Картони в урината е възможно да имаш , ако не приемаш достатъчно течности или се обезводнява по някакъв начин.
Извинявай

, че те питам , ако искаш ми отговори на лично ,  но при кой доктор се следиш в Надежда? Аз също се следя там и то за втори път, не съм имала никога проблем с комуникацията с докторите които ме следят , същия ден ми излезнаха изследванията и още на другия ден ги коментирахме , телефон имейл и изобщо всякакъв контакт имам със следящият ми .

Ами аз с др. Иванчева нямам никакъв контакт, не благоволи дори да ми каже кога може да коментираме резултатите. След такъв въпрос ми каза да звънна след 15 дни и съответно звънях, но не успях да се свържа.

Как може да не даде дори един имейл , направо недоумявам . Аз на твое място бих я сменила веднага .

# 467
Аз съм при д-р Гагова във Вита. При нея родих и сина си и каквито и суперлативи да използвам за нея ще са малко. Препоръчвам я с две ръце, два крака и цяло сърце Simple Smile

# 468
И аз бях при доктор Иванчева миналата година и мога да потвърдя мнението за нея като честно казано не се притеснявам и да ме разпознаят - просто смятам, че трябва да се дават такива отзиви, за да се вземат мерки за подобрение. Ужасно трудна комуникация с нея - връзката по телефона за коментар на изследванията се осъществи много трудно през регистратура, а самия коментар беше лаконичен, с троснат тон-даже не знам дали реално ми е гледала изследванията. По-късно трябваше да прекъсна бременността си след месец лежане за задържане - е не дойде нито веднъж в отделението - ей така поне от любопитство да разбере какво е развитието на пациентка, която се води нейна...и само да допълня - именно тази лоша комуникация ме накара тогава да търся други доктори и варианти, което в крайна сметка ме обърка още повече и не доведе до нищо добро. Важно е лекарите да имат добра връзка с пациентите, защото иначе последните почват да се чувстват изгубени и да правят глупости от немай къде....

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 19:20 от vessy.k

# 469
Важно е да има добра комуникация между лекар и пациент, но както навсякъде не всички лекари са добри в работата си на 100% . Това е много комплексна професия, която изисква голяма отдаденост и не е важно само колко добър професионалист си, а и да си добър човек, да знаеш как да поднесеш дадена информация, и да си вдигаш телефона особено като работиш с бременни, които 90% от времето ги тресе хормона и се притесняват за всичко.
Аз минах първата фетална всичко е ок според лекарката тя е много подробна по принцип всичко показа. Чакам резултатите от БХС, но то не ме впечатлява особето ехографа е много по-показателен за мен. Предполагаем пол момче - докторката беше убедена ама аз не вярвам в тези неща на 100% в толкова ранна седмица 😁 тя и предния път каза момче сегура в 13 г.с. ами момиче имам. Така че ще чакам.
Аз да попитам майките, на които е втора бременност как обяснявате на бъдещите каки и батковци.
Моята бъдеща кака е на 2 г и 2 м, аз обяснявам, но не мисля, че асимилира за момента. Може би по нататък като порасне корема. Обаче ейй много е дива сега е в една вързаст дето грам не слуша прави си каквото си е наумила, скача отгоре ми, тъпче ме - пълен маймун. Усещам, че до края на годината съвсем ще побелея 😁😁

# 470
  • София
Може би на 2 още не може да осъзнае какво става, особено докато няма корем. Моята отдавна искаше братче или сестриче, около нея доста деца се нароиха с по-малки бебенца и още тогава проведохме разговор за бебетата, как стават, как растат, показвах й нейни снимки от като е била в корема ми.... И сега, на 5, като разбра, че съм бременна, се разплака, защото сме я били излъгали. Как има бебе в корема ми, като той е толкова малък? Сега като почна да расте (не очаквах от толкова рано да се надуя) го приема, карам я да не ми скача много много, че и тя е дивачка.... Показах й снимките от първите прегледи и така.

# 471
Много се шашардисах днес. Отивам сутринта до тоалетна и поглеждам на салфетката съсирек. Добре, че днес имах час за преглед. Док каза, че всичко е нормално с бебчо. Бил много активен. А докато той ме преглежда аз умирам от страх все още. Забравих да го попитам всичко, което си бях записала.. Каза, че съм имала двурога матка. До сега знаех, че ми е обърната, но за двурога никой друг не ми е споменавал. Бебчо бил на правилно място за сега и да не съм го мислила. Някоя от вас има ли този дефект? И знаете ли до колко е опасно това?
Не се разбра от къде е тоя съсирек. Видя ми и шийката, че нали преди 10 дена прокървя. Другата седмица ще ходя пак за да ме запишат най-после за жк и ще ме погледне пак.

# 472
Много се шашардисах днес. Отивам сутринта до тоалетна и поглеждам на салфетката съсирек. Добре, че днес имах час за преглед. Док каза, че всичко е нормално с бебчо. Бил много активен. А докато той ме преглежда аз умирам от страх все още. Забравих да го попитам всичко, което си бях записала.. Каза, че съм имала двурога матка. До сега знаех, че ми е обърната, но за двурога никой друг не ми е споменавал. Бебчо бил на правилно място за сега и да не съм го мислила. Някоя от вас има ли този дефект? И знаете ли до колко е опасно това?
Не се разбра от къде е тоя съсирек. Видя ми и шийката, че нали преди 10 дена прокървя. Другата седмица ще ходя пак за да ме запишат най-после за жк и ще ме погледне пак.
Да не би съсирека да е от събрана кръв при зарастване,щом сте имали кървене от шийката. Бих се ошашкала 200 пъти,само при мисълта за кръв. Незнам как ще ми взимат цитонамазка.Нямам скоро правена, а трябвало.

# 473
Здравейте бъдещи мами, аз съм на 31 първа бременност в 13 гс и термин 20 ноември. Желая на всички лека бременност и много здрави бебчета.
Имам въпрос свързан с биохимичния скрининг и ако някой скоро е правил, дано ми помогне.
Не мога да си открия резултатите в сайта на майчин дом

# 474
Здравейте, чета редовно, но от доста време не съм писала. Имам въпрос, предстои ми БХС другата седмица имам записан час преди това при гинеколожката за обстоен преглед. Правеше се, доколкото си спомням ФМ два пъти, първия път е преди БХС или е след ? Има ли връзка между тях, т.е с резултатите от ФМ ли се ходеше на БХС или с резултати от измервания при гинеколога. Нещо се обърках кажете за да знам за да си запазя час тъй като ще пътувам за целта Kissing Heart

Имам супер дива дъщеря на 3 още не съм и казала просто се опитват да се запазя жива от цялото ѝ дивеене Joy мисля да ѝ кажа след като ми порасне корема.

# 475
Изгубен и аз предполагам, че е от шийката, но първоначално си помислих най-лошото.

nunu при мен  всичко се случи в един ден. Първо ми взеха кръв за бхс, за да излязат резултатите за Papp-a , b-HCG и PIG-F. И след час ме прегледаха на ФМ. Но чета, че при някои мами предния ден имат взимат кръв и на другия е ФМ. След 4 дена ми излязоха резултатите от вероятностите и с тях при гинеколога. Успех

# 476
Нони и аз съм с обърната, за сефте чух и аз малко преди да забременея. Кой знае още колко други неща може да има...
Нуну аз първо минах през ехо и после със измерванията се дава и кръвна проба. Трябва да е в един ден, без значение е кое е първо. Обикновено скрининга е пожелание, или ако доктора прецени, че има нужда. Аз го обсъдих с моята на предния преглед и решихме да пуснем, за да сме по спокойни.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 15:11 от Cve7i

# 477
Здравейте момичета, днес излязоха и моите резултати от БХС. Какво мислите за тях?

# 478
Да кажа аз какво знам и как се процедира в Терапия във Варна с БХС. Първата фетална се прави между 11 -13 г.с. на нея се гледат и измерват различни показатели налични за тези седмици, включително дали има ностна преграда и  колок е нухалната гънка. По време на прегледа се попълва талон с тези данни, който заедно с кръвта се носи за биохимичен скрининг. И резултата е комплексен от двете. Това е правилната процедура за точен резултат. Като разстоянието между двете изследвания е зо 1 ден.

# 479
Mamsi11вие как си взехте разултатите, лично или от сайта и къде ги правите?

Общи условия

Активация на акаунт