Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 34 700
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Да, за VEGFA намерих и аз връзка и с ЕМ, освен с диабет.
Дано да намериш нещо, което да облекчи състоянието ти. Виждам че пишеш в темата за ЕМ, така че нямам какво да добавя. Flowers Hibiscus

# 676
  • UK
Благодаря много Дели!

# 677
  • София
Здравейте, момичета! Моля за съвет за хематолог, при който да отида на консултация - в София. След мисед в 12 гестационна седмица съм, от тогава минаха около 2 месеца, започнах да пускам  изследвания, за да съм подготвена при евентуална следваща бременност след време(с ин-витро съм, по мъжки фактор). Имам резултати от витамините, с отклонения, но ще кача снимка, когато станат готови всички (Б6 май се чака около 10-тина дни, защото в Кандиларов ми казаха, че го изследвали в Германия). Така че ми се иска да се спра на специалист преди да ми излязат всички резултати и да си запазя час. Благодаря предварително за съветите!

# 678
  • София
Аз не разбрах точно за кое търсиш консултация.

Витамини би трябвало да може да ти консултира всеки редови хематолог, но имай предвид че редовите не се занимават с бременни, а с обикновени хора с анемии.

За назначаване на терапия за тромбофилия, имунология и витамини подходящи са Русев и Конова, които са репродуктивни имунолози.

За проследяване на терапия за тромбофилия по време на бременността - Паскалева. Тя е хемостазиолог, витамини не гледа. За назначаване на терапия при тромбофилия също не е подходяща, защото игнорира нискорискови фактори.

# 679
  • София
Аз не разбрах точно за кое търсиш консултация.

Витамини би трябвало да може да ти консултира всеки редови хематолог, но имай предвид че редовите не се занимават с бременни, а с обикновени хора с анемии.

За назначаване на терапия за тромбофилия, имунология и витамини подходящи са Русев и Конова, които са репродуктивни имунолози.

За проследяване на терапия за тромбофилия по време на бременността - Паскалева. Тя е хемостазиолог, витамини не гледа. За назначаване на терапия при тромбофилия също не е подходяща, защото игнорира нискорискови фактори.

Благодаря ти, Дели! Търся съвет за хематолог и /или имунолог в София, който да ме прегледа и на база резултатите да ме насочи какво да правя с нивата на витамините ПРЕДИ евентуална следваща бременност. За д-р Русев ще се опитам да си запиша час, знам, че работи в клиника Малинов. Моля за информация къде работят другите лекари, които препоръчваш - опитвам се да ги намеря в интернет, но ми излизат какви ли не резултати....Благодаря предварително!

# 680
  • София
За витамините отиди при Русев.
Координати на всички споменати специалисти има на първа страница на темата.
Flowers Hibiscus

# 681
Фиона, аз си гледам брошурката от Геника. Там пише, че двете изследвания са свързани с повтарящи се спонтанни аборти, а ТАФИ и с дълбоки венозни тромбози. Та може би трябва да потърсиш специалист, който няма да ти даде само аспирин и да те остави на произвола.

Диди, и като Дели мисля, че всичко е наред. Терапията ти е точна.

# 682
Привет,момичета.Имам нужда от вашия коментар за следните показатели,докато успея да се свържа с доктора.
Бременна съм в 32 г.с .Терапията ми е фраксипарин 0.4 всеки ден и Натаспин 2*1
Става въпрос за:
Фибриноген -3.14
APTT   34.2       s     25 - 40     OPT
D dimers  1.98       mg/L     0 - 0.55     IT
Притесняваме високия д димер  Sad според някои таблици за бременни е Ок,според лабораторията е висок.
Моля,кажете според вас има ли място за притеснение.
Благодаря ви предварително

# 683
  • София
Ето тук си виж стойностите за 3 триместър
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm
Д-димер е повишен, но не е много над нормата. Изчакай да видиш какво ще каже доктора.
Референтните на лабораторията не те касаят, при бременност коагулацията е различна, особено в 3 триместър - тогава организма се подготвя за раждането.

# 684
delisardeli ,да в лабораторията стойностите при бременни са като на тази таблица,но в една от фейсбук групите имаше табличка ,която е разделена на седмици,и там стойностите са други.Не знам обаче дали са верни.Сигурно си я срещала.
до 13 сед,   0-0.55
13-21 сед   0.2-1.4
21-29 сед,  0.3-1.7
29-35  сед -0.3-3
35 и след това 0.4-3.1
Така излежда таблицата.

# 685
Момичета правихме вчера изследвания  кво ще ни посаветвате искаме да забременее img]//cdn.bg-mamma.com/K4PW/nd2KH.jpg[/img]

# 686
  • София
Жени, не съм срещала подобни стойности. Видимо не изглеждат нормални, а и не се разбира в какви мерни единици са.

Аз бих се поинтересувала какъв е източника на информация.

Ето още един линк:
https://www.researchgate.net/figure/Plasma-D-dimer-levels-during … sma_tbl1_51598100

# 687
Привет,момичета.Имам нужда от вашия коментар за следните показатели,докато успея да се свържа с доктора.
Бременна съм в 32 г.с .Терапията ми е фраксипарин 0.4 всеки ден и Натаспин 2*1
Става въпрос за:
Фибриноген -3.14
APTT   34.2       s     25 - 40     OPT
D dimers  1.98       mg/L     0 - 0.55     IT
Притесняваме високия д димер  Sad според някои таблици за бременни е Ок,според лабораторията е висок.
Моля,кажете според вас има ли място за притеснение.
Благодаря ви предварително

Жени, аз имах по-височък Д-димер през цялото време-от забременяването до скоро. Стигаше до 1.15 някъде. Обясниха ми, че той се произвежда от черния дроб и че при мен може би е по-висок заради тромбофлебита. Ходих на съдов, изписа ми флебодия (седмица по-рано ми беше изписано и от АГ) и чорап 2ра компресия, пуска ми доплер на краката да види дали са проходими вените там. При следващото пускане Д димер беше малко над 0.500, а на последното миналата седмица под 0.500 и бях получила кървене. Успокоиха ме, че не е започващо раждане и е от аспирина, та него го спрях. Другите показатели не са мърдали толкова като стойности. Та ако имаш вени на краката искам да кажа, че може от тях да е висок д димера

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 15:22 от Jаsmin

# 688
Здравейте,
Имам час при д-р Паскалева за 12.08 от 12ч., но за съжаление няма да мога да отида. Ако някоя бременна мама има възможност да отиде да пише на лични.

# 689
Здравейте,
Имам час при д-р Паскалева за 12.08 от 12ч., но за съжаление няма да мога да отида. Ако някоя бременна мама има възможност да отиде да пише на лични.
Здравейте, писах ви на лично съобщение, но ще пиша и тук.
Бих искала да се възползвам от часа за проф. Паскалева, ако все още е свободен, разбира се!

Общи условия

Активация на акаунт