Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 34 682
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не виждам ACE да има нещо общо с имплантацията, ето, прочети си
https://ghr.nlm.nih.gov/gene/ACE#conditions

# 76
Може и да има общо тъй като ма мене с ПАЙ, АСЕ И Ф13 са ми назначили аспирина да го започна 1м. преди инвитро опит. Май са свързани с тромбоза в най малките кръвоносни съдове/капилярите и могат да се отразяват негативно върху кръвоснабдяването на лигавицата и оттам на имплантацията. Като нищо от това не е задължително де.

# 77
Може и да има общо тъй като ма мене с ПАЙ, АСЕ И Ф13 са ми назначили аспирина да го започна 1м. преди инвитро опит. Май са свързани с тромбоза в най малките кръвоносни съдове/капилярите и могат да се отразяват негативно върху кръвоснабдяването на лигавицата и оттам на имплантацията. Като нищо от това не е задължително де.
Точно това е обяснила лекарката/аз не можах Simple Smile /...Миниатюрните съдчета при имплантацията се снабдявали недостъчно и можело да се образуват като микротромби...-няма да се опитвам повече Simple Smile)) този е смисъла.

# 78
  • София
Това може да се случи при всички мутации, ако си без терапия.

На мен аспирин протект ми е изписан да го пия по принцип, не само преди опит. Но от него започнах да прицапвам и го спрях в 5гс, сега съм само на фракси.

# 79
Здравейте! Да споделя с вас. В четвъртък бях на преглед при проф. Паскалева в 15 г.с. Мутациите които си нося са: Хетерозигот фактор V Лайден, PAI 4G/5G и хомозигот по неусвояване на фолиева к-на. Продължавам си със старата терапия за сега: клексан 0,4. Аспирина го бях спряла  още в 6г.с., а гинеколога ми изписа натаспин х. Каза в 25 г.с. да отида пак. Д-димера ми беше в граници, но фибриногена ми е леко завишен. Тя каза, че можело да се дължи на грешка в измерването на уреда. Въпреки, че преди да отида си изследвах фибриногена в др. лаборатория и пак беше завишен. Но все пак е малко над горна граница за бременността. За анти-ха ми е писала, че съм в горна реф. граница за второ тримесичие.

# 80
Моят фибриноген също е повишен. Терапията ми е клексан 0,4 всеки ден и ацетизал 150 всеки ден. Сега съм в 17+5 гс и се надявам до следващата ни среща да се нормализира.

# 81
Здравейте, може ли да споделите опит с даване на кръв за изследвания след поставен Клексан/Фраксипарин? По принцип слагам клексана по обяд и не ми се е случвало да се наложи даване на кръв след това. Сега обаче се наложи да го изместя, заради ранен час при Паскалева, но трябва и да направя обременяване с глюкова. Та се зачудих дали няма да има проблем с кръвоспирането Thinking

# 82
Няма проблем-ще натискаш вената по-дълго пр.5 мин.

# 83
  • Sofia
Някой да знае нещо за Холин (витамин Б4)?

Четох, че допринася за регулирането на хомоцистеина.

Дали мога да го приемам по време на опити за забременяване?
Часът ми е в четвъртък и ще попитам АГ, но ако някой има опит с този витамин, ще се радвам, ако сподели.

# 84
Здравейте. Искам да попитам, понеже темите са много и няма да мога да ги изчета, за Варна има ли добър специалист по тромбофилия. Имам съмнения, че и аз имам такова заболяване. Бременна съм в 36 седмица и е късно в момента да се изследвам, но искам да стане след като рода.
Благодаря ви.

# 85
  • София
Няма особен смисъл да си измисляш заболявания. Ако смяташ че имаш проблем - изследвай се.

За информация прочети поне първа страница на темата.

# 86
  • София
Здравейте момичета, имам нужда от малко помощ.
След мисед в 9-та седмица си пуснах пакета основния за тромбофилия и съм Хетерозигот по Фактор 5 Лайден, 4G/5G и усвояването на витамините от група Б.
Имам назначена терапия от доцент Русев 0.4 фракси всеки ден и през ден аспирин прокект след положителен тест.  В момента съм в 4 г.с. + 5 дни и АГ-то ми промени аспирин протект през ден, на 2х1 натаспин всеки ден и поставям фраксипарин всяка вечер.
Не успях да се свържа с доцент Русев, за да попитам дали е ок да сменям аспирина с натаспин. Някоя от вас дали може да ми даде информация дали действието им е едно и също наистина?
Благодаря ви предварително.

# 87
  • София
Според листовката на Натаспин: Nattokinase е естествена алтернатива на аспирина и неговите аналози.
Но дали наистина е така ... факт е че информация за този медикамент има почти само на сайта на производителя.

На английски намирам това:
Nattokinase is commonly used orally for cardiovascular diseases including heart disease, high blood pressure, high cholesterol, stroke, chest pain (angina), deep vein thrombosis (DVT), "hardening of the arteries" (atherosclerosis), hemorrhoids, varicose veins, poor circulation, and peripheral artery disease (PAD). But there is limited scientific research to support most of these uses.

# 88
Не мисля, че е добре да се заменят. На мен доц.Русев ми е изписал и двете. Натаспин всеки ден  по едно и Аспирин Протект през ден. Когато имам съмнения му звъня по телефона, в крайна сметка след няколко дена упорито звънене, успях да се свържа с него. Най-добре той да си каже.
Всъщност по спомени , когато забременях, личният лекар ми каза да пия Аспирин Протект докато успея да се добера до схема от Русев, Аг-то ми каза- не Аспирин, дай Натаспин по 2 докато отидеш при Русев. И когато отидох, той каза, че Натаспин се пие по две когато ди-димер не е в норма, но за целта е трябвало да ми го изследват първо. И понеже всичко ми беше в норма ме остави на горепосоченото. Сигурно обаче се гледат и видовете тромбофилии.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 17:47 от tinyfairy

# 89
Здравейте, момичета. С тромбофилия съм- хомозигот 4G 4 G за PAI, хетерозигот за АСЕ и F13. Назначен ми е аспирин протект през ден до живот, натаспин и фракси 0.4 при бременност. Предстои ми инвитро по дълъг протокол с прием на противозачатъчни, които са противопоказни при тромбофилия. Тези от вас, които са минали през това, пихте ли си аспирина през това време? От кога ви включиха фраксито? Доколкото четох е след транфера, но се тревожа достатъчно ли ще е да разреди кръвта, за да не попречи на имплантацията. Досега съм имала 3 трансфера без терапия и без имплантация и наскоро открихме тромбофилията.

Общи условия

Активация на акаунт