Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 35 512
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Момичета,аз съм в 20 седмица. На ранния скрининг ми казаха да си следя по-обстойно кръвотока. Понеже не мога да пия аспирин моят доктор се чудеше дали да ми предпише натаспин,но още нищо не ми е казал да пия. Отидох при друг доктор,а той ми изписа фраксипарин 0.4 ,но не съм го почнала(чакам моя АГ да ми каже). Правих си изследване за тромбофилия и д-димер-всичко е наред. Посъветвайте ме нещо,моля 😒
С първата бременност нямах никакви проблеми,но беше преди 10год.

# 241
Момичета може ли да се появи зацепване и увеличена цервикална слуз а още да има време до овулация . Жената приема  и вечерна иглика. И др добавки .

# 242
Момичета,аз съм в 20 седмица. На ранния скрининг ми казаха да си следя по-обстойно кръвотока. Понеже не мога да пия аспирин моят доктор се чудеше дали да ми предпише натаспин,но още нищо не ми е казал да пия. Отидох при друг доктор,а той ми изписа фраксипарин 0.4 ,но не съм го почнала(чакам моя АГ да ми каже). Правих си изследване за тромбофилия и д-димер-всичко е наред. Посъветвайте ме нещо,моля 😒
С първата бременност нямах никакви проблеми,но беше преди 10год.
Аз при първата бременност бях на фраксипарин 0.6. Вероятно за презастраховка след инвитрото. Сега, при втората, съм само на натаспин, защото аспирина много ми дразни. Нямам проблеми с кръвотока за момента. Не е проблем да взимаш.

# 243
Момичета може ли да се появи зацепване и увеличена цервикална слуз а още да има време до овулация . Жената приема  и вечерна иглика. И др добавки .
Теоретично ЦС се появява около 4 дена преди О под влияние на естрогените. Вечерната иглика би могло да е оказала влияние евентуално, а е възможно и О да настъпи по рано този цикъл.

# 244
Вече 4 дена инжектираме олгарутран   Правим стимулация и ни е страх на де се пукнал някои фоликул

# 245
По време на стимулация е нормално да се появи цс по никое време. Не го мислете.

# 246
Момичета, тези от вас, които са само хетерозигот по PAI на каква терапия сте?

# 247
Момичета, тези от вас, които са само хетерозигот по PAI на каква терапия сте?
Аз съм на Фраксипарин 0.4,  Аспирин Протект и от няколко дни приемам и Флебодия 2х1.
Изследвала съм само основния пакет Тромбофилия, но най-вероятно имам и други мутации, щом кръвотокът не е перфектен.

# 248
Повечето лекари отричат да има клинично значение наличието само на тази мутация и не назначават терапия. Освен ако няма вече проявен проблем във връзка с тромбофилия, когато терапията се назначава на база анамнеза, а не заради самата мутация.

# 249
Re-Born на теб кой ти назначи терапията?
Да и аз така разбрах, дори в изследването пише, че не се отчита повишен риск. Обаче като проучих всички са на терапия. А в разни изследвания и експерименти е доказано, че може да бъде достатъчно рисков фактор. На английски има много сайтове и документация. Това разминаване за мен е доста странно.

# 250
АГ-то ми я назначи. Той беше третият, при когото отидох. Предишните отричаха причината за миседа ми да е, заради тази мутация и казаха, че няма нужда от терапия.
Като се записах на ЖК, докторката каза, те терапията ми е в повече, предвид една единствена мутация, и то хетерозигот, но като пусна доплера, беше на мнение, че е наложителна и си оставам на нея. В 18 г.с. имах перфектно-пропускливи маточни артерии, но в сряда на ФМ (в 20г.с.) се видя пак леко запушване в лявата. Затова ми добави Флебодия. Може да се наложи да вдигаме дозата на Фраксито скоро.

Според мен всичко е много индивидуално. Има жени с Фактор 5, на които кръвотокът е добър, има и такива като мен. Но всичко това се разбира впоследствие.
Аз за себе си бях на мнение, че не бих рискувала бременност без терапия. 0.4 си е профилактична доза, и ако няма нужда, може да се спре по всяко време, но влоши ли се кръвотокът...Трудно се оправя.
Всичко това ме навежда на мисълта, че най-вероятно имам и други мутации, които „допринасят” на 4G/5G  да се проявява.

Общо взето изборът си е твой как да постъпиш. Ще намериш лекари, които са „за” и такива, които за „против” терапия само, заради PAI.

# 251
  • Стара Загора
Изследването на PAI е добре да се прави с такова за АСЕ. Комбинацията е много коварна и вече повишава риска от спонтанен аборт. PAI хич не е за подценяване!

# 252
Да, така е. Всеки е на различно мнение и виждам, че това обърква доста момичета.
Мисля да пусна и тези, допълнителните които се изследват при хетерозигот PAI.

# 253
  • София
PAI хетерозигот се изследва заедно с ACE  и factor 13, за да се прецени дали има нужда от терапия.

PAI хомозиготна мутация е достатъчно основание за назначаване на терапия.

Аз също съм с хомозигот по PAI, на фракси всеки ден съм. Без терапия имам загуба на бременност в 12гс заради пълно отлепване на плацентата без забавяне на развитието на бебето.

# 254
Цяла година се канех да пускам ACE и Factor 13, но т.к. само за тях трябваше да пътувам до София, така си и останаха и забременях без да съм ги изследвала. Знам, че точно те, заедно с PAI правят поразиите.
Ако АГ-то ме изпрати при Паскалева (защото го коментирахме и това), ще ги пусна.

Общи условия

Активация на акаунт