Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 35 482
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Дано ви обърнат внимание във Вита. Не всеки хематолог разбира от тромбофилия и ще вземе мерки. Както и не всеки АГ ще разпознае проблемите на ехограф.
Успех!

# 286
Да, така е, много ми е притеснено, но трябва да чакам много за час при известните имена Confused във Вита пишеше, че въпросната лекарка се занимава с тромбофилия. Иначе за АГ - досега ходех в Щерев и освен пак да ходя специално за ехограф... Че тази по НЗОК не я познавам, просто ми е до вкъщи.

# 287
  • София
Ще се радвам да споделиш мнение след прегледа.

Аз в началото ходих при 2-3 АГ, докато си харесам АГ за проследяване, който гледа всичко подробно.

# 288
Ще пиша утре непременно. Малко съм в шок още. Разбрах какво е тромбофилия от бг мама и сама си пуснах изследвания. Не очаквах, че го имам.
А за АГто не знам как да преценя всичко ли гледа, директно ще си й кажа, че ме интересува кръвотока да се следи..

# 289
  • София
Още нещо - пусни си изследвания на витамините Б9 и Б12 и приемай само метилирани форми - неофолик Мета / метилфолат вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.

Мутациите в MTHFR са свързани с неусвояване на синтетични витамини от група Б. Ако приемеш комбинирани витамини - в тях също трябва да има само метилирани форми на Б9 и Б12. Трудно се намират, повечето са синтетични.

# 290
Иначе за АГ - досега ходех в Щерев и освен пак да ходя специално за ехограф... Че тази по НЗОК не я познавам, просто ми е до вкъщи.

Споделям опита си само, но по мое мнение в Щерев няма да ти свършат работа. Поне преди години мен не ме насочиха нито към имунолог, нито към хематолог, дадоха ми утрогестан, дуфастон, но шпа... Д-р Корсачки (има го на първа страница) разбира от тромбофилии. Не е трудно и записването на часове. Най-добре звъннете направо на телефона в сайта на Гинаика.

# 291
Момичета онзи ден коментирахме за хетерозигот по PAI, направих си допълнителните ACE и Фактор 13, и при двата съм хетерозигот. Коментарът е, че се получава кумулативен ефект относно повишен риск от тромбоза.
Някой да знае добър хематолог в Пловдив?

# 292
  • София
Доц. Конова приема в Пловдив и може да те консултира.

# 293
Доц. Конова приема в Пловдив и може да те консултира.

Да, видях на първа страница за доц. Конова, но ми се искаше да е хематолог. Но в краен случай и с нея ще направя консултация. Мерси, Дели

# 294
Дели, при кой лекар се следиш, ако е удобно да кажеш?

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 15:19 от DiaSla

# 295
Аз нещо не мога да се вредя за проф. Паскалева и заповам да се притеснявам малко. Преди две седмици звънях и днес отново, все няма часове и се чака графика за по- напред във времето.
Никакви кръвни показатели относно приложението на Клексан не следя..

# 296
Аз нещо не мога да се вредя за проф. Паскалева и заповам да се притеснявам малко. Преди две седмици звънях и днес отново, все няма часове и се чака графика за по- напред във времето.
Звънни пак и попитай кога ще започнат да записват пак часове, за да знаеш кога да се обадиш.
Това е единственият шанс - да хванеш началото на графика.
Успех!

# 297
  • София
DiaSla,
Следя се при Чучумишев в Малинов и при Вецев (от Шейново) във Феникс 87, който ми води ЖК. Редувам ги на 2 седмици. С близнаци съм и гледам да имам поне 2 независими мнения по всички въпроси, както и по-често проследяване. И при двамата лесно се записват часове.
На БХС ходих при Стратиева в Оскар клиник и при Чучумишев - да съм сигурна че ще огледат бебетата добре при прегледа.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 15:19 от delisardeli

# 298
Вчера записах единият свободен час за 31.07. Звънни и ги помоли. Знам, че другата опция са имунолозите в Надежда, но там май не може да се пусне Анти 10 ха, май така се казваше

# 299
  • София
АнтиХа може да се пусне в Токуда, Синево, НКБ и Св. Екатерина. На първите две места просто отиваш и даваш кръв.

Общи условия

Активация на акаунт