Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 35 478
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
На мен ще ми правят и серклаж отгоре на всичко и покрай него ще трябва да спра Клексана, което ме притеснява доста, но няма как. Още нямам дата, но ще е около 20 юли, така че ако се вредя за началото на август ме устройва, че нали трябва седмица поне да съм слагла преди изследването. Исках преди серклажа да отида, но не се получи. Ако не успея пак да се класирам ще пусня в Токуда и ще търся някой да ми разчете резултата.
Успокоявам се, че Чучомишев в 8 ма седмица( мкналата седмица) гледа артериите и бяха добре, но ще следя изкъсо за напред.
А и с тези прокървявания от носа.. уж слагам ниска доза- 0,3 и пак ги имам от време на време.

# 301
И аз имам прокървявания от носа и венците от време на време, а съм на Клексан 0.6 и анти ха беше 0.14 (реф.0.2-0.4).

# 302
  • София
То при бременност може да имаш прокървявания от носа и без да си на терапия.
Но може и да е бонус ефект от аспирина (ако пиеш АП).

# 303
АП намам аз. Заради зацапване( даже направо кървене) ми баха спрели за седмица Клексана и нямах нито веднъж прокървяване от носа и затова според мен е от него, иначе в седмицата поне веднъж си имам, но слабичко много.
Ще видим, за сега не ме притеснява.. много

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 16:15 от ***Alessandra***

# 304
  • UK
АнтиХа може да се пусне в Токуда, Синево, НКБ и Св. Екатерина. На първите две места просто отиваш и даваш кръв.
Дели, а в Света Екатерина не може ли направо да се даде кръв?

# 305
И на мен АГ така ми каза - че може да е от НМХ. не от аспирина

# 306
  • София
Диди, не знам, не съм ходила там.

В Токуда съм пускала изследвания - отиваш в лабораторията и пускаш. Синево е лаборатория, така че ситуацията е същата.

В НКБ трябваше да мина консултация при Паскалева, за да реши тя какво да изследвам, вкл. антиХа. Не съм сигурна че мога да пусна изследвания без нея.

# 307
Диди, аз съм пускала изследвания в Света Екатерина. Отиваш на касата първо, казваш какво искаш да изследваш. те имат няколко изследвания за анти ха, аз им казах, че съм на терапия с НМХ, за да знаят кое точно да пуснат. Пуснах АНти Ха, д-димер, фибриноген, АПТТ, магнезий и желязо, като всичко ми излезе около 65 лв. Плащаш и отиваш да дадеш кръв. Резултатите аз си ги получих онлайн няколко часа след това. 

# 308
Здравейте момичета дали може да ми помогнете с резултата от изследването за тромбофилия.
Не мога да резбера 5G/4G хетерозигот какво ще рече. А до като ми дойде часа да не се притеснявам излишно.

Скрит текст:

# 309
  • София
Хетерозигот означава че едната половина на гена е нормална, другата е мутантна.
Хомозигот по мутацията означава че и двете половини на гена са мутантни.

При хетерозигот по PAI се препоръчва да се пуснат допълнителни фактори - ACE и фактор 13, за да се оцени дали има кумулативен риск и необходимост от терапия.

При хомозигот по MTHFR по мутацията се препоръчва да се изследват витамини Б9, Б12 и хомоцистеин, при ниски нива на витамините трябва да се компенсират още преди забременяване. Ниските нива на Б9 и Б12 могат да станат причина за повишен хомоцистеин, което е рисков фактор за сърдечно-съдови проблеми.
При мутации в MTHFR трябва да се приемат само бионалични/метилирани форми на Б9 и Б12 - неофолик мета/метилфолат вместо синтетична фолиева киселина за Б9, и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.

Прочетете първа страница на темата.

# 310
RelaxedRelaxed
Скрит текст:
Хетерозигот означава че едната половина на гена е нормална, другата е мутантна.
Хомозигот по мутацията означава че и двете половини на гена са мутантни.

При хетерозигот по PAI се препоръчва да се пуснат допълнителни фактори - ACE и фактор 13, за да се оцени дали има кумулативен риск и необходимост от терапия.

При хомозигот по MTHFR по мутацията се препоръчва да се изследват витамини Б9, Б12 и хомоцистеин, при ниски нива на витамините трябва да се компенсират още преди забременяване. Ниските нива на Б9 и Б12 могат да станат причина за повишен хомоцистеин, което е рисков фактор за сърдечно-съдови проблеми.
При мутации в MTHFR трябва да се приемат само бионалични/метилирани форми на Б9 и Б12 - неофолик мета/метилфолат вместо синтетична фолиева киселина за Б9, и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.

Прочетете първа страница на темата.

Благодаря много Relaxed

# 311
Здравейте, обещах да пиша след срещата ми с хематолог. С хомозигот 4G /4G съм, в 13г с. Тя прецени, че щом досега всичко е наред, няма да минавам на инжекции засега. Бях на ранна фетална и кръвотока е добре. Само аспирин протект ми изписа. С времето може да включим фраксипарин.
Надявам се да е достатъчно това. Пусна допълнително кръвни изследвания и фибриногена е висок. Не знам какво значи. Това е засега... Дано е права в преценката си.

# 312
  • София
Референтните стойности за фибриноген при бременност са различни, виж тук
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

Дано кръвотока продължава да е добре и за напред. Дано има кой да го следи и да може да реагира навреме, ако се наложи.

# 313
Момичета каде си биете клексана. Важно ли е?

# 314
В корема, по часовниковата стрелка  на около 2 см от пъпа

Общи условия

Активация на акаунт