Дългото чакане след трансфер - 82

• 38 685
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, опасността от рязкото спиране на цигарите е заради качването на хормона на стреса, кортизол, който пък деиства подттискащо на иммунната система. Компромисен вариант е да се намалят цигарите до възможния за нервната сиситема на човек мимимум.
Но не говоря от личен пример, аз съм непушачка, това е което аз съм чела.

# 631
Пипии един случай на моя близка приятелка, много не я слуша главата през цялата бременност си пушише, достааа и то, отиде да ражда, нормално.. Шият я на магарето и тя вика на доктора-ДОЙТОРЕ АРЕ НЯМА ЛИ ДА СВЪРШВАШ ВЕЧЕ ЧЕ МИ СЕ ПУШИ МНОГО.... ЕЕ НО КОМЕНТ 🤣🤣🤣🤣🤣 СТАНА ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА И ОТИДЕ ДА ПУШИ

# 632
Здравейте, момичета! Надявам се утре да се включа в темата след трансфер на два тридневни ембриона, ако всичко е ок. След проведената дискусия на предходните страници дали трансфер на 3ти, или на 5- ти ден, се чувствам малко разколебана. Но докторът е категоричен и аз разчитам на преценката му. Ако има някой, успял с трансфер на 3ти ден , моля да сподели историята си, за малко кураж Blush Все пак остава надеждата, че всичко ще се нареди! Успех на всички!

# 633
Здравейте, момичета! Надявам се утре да се включа в темата след трансфер на два тридневни ембриона, ако всичко е ок. След проведената дискусия на предходните страници дали трансфер на 3ти, или на 5- ти ден, се чувствам малко разколебана. Но докторът е категоричен и аз разчитам на преценката му. Ако има някой, успял с трансфер на 3ти ден , моля да сподели историята си, за малко кураж Blush Все пак остава надеждата, че всичко ще се нареди! Успех на всички!
При нас имаше успех с трансфер на тридневни. Първи опит,първи трансфер.С доста тежък МФ сме.В клиниката  в която бях масово трансферите са на тридневни.

# 634
Daisy81, разбира се, че има успели с тридневни.
Ембрионът, който може да оцелее в лабораторна среда до 5ти ден, има по-голям шанс дори да се развие в майчина среда трансфериран на 3ти ден. Аз лично познавам момичета успели с тридневни, това не е под въпрос.
Въпросът е в случаи като моя: 3 трансфера на тридневни. Може моите ембриони изобщо да не се развиват до 5ти ден в лабораторни, така и в майчина среда.
Трансфер на 5 дневни е разбира се оптимален, за да се знае какви ембриони се трансферират. Не случайно се прави ПИД на 5ти ден. На трети ден ембрионите имат така да кажем N-качествени клетки и Х-с фрагментации. До 5ти ден ембрионите имат качеството да се самолекуват, както и обратното да регресират. На 3ти ден ПИД например би дал доста съмнителен резултат.

Но ако ти трансферират качествени ембриони, какво значение има дали са се развили в матката или в лабораторията. Все същия качествен ембрион е.
Отглеждането им до 5ти ден в лабораторна среда по-скоро поставя под риск по-некачествените ембриони, които по някакво чудо понякога пък биха се развили в майката, ако са били трансферирани.
Има успели жени с двудневни - тоест толкова е била на косъм работата, че още на 2ри ден ги трансферират, защото не са сигурни лекарите, че в лабораторията ще оцелеят то 3ти ден. То и в майката не се знае ще оцелеят ли, но имат повече шанс.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 14:58 от teri__90

# 635
Благодаря ви момичета , действа ми доста успокоително да знам ,че не съм само аз в тази ситуация . Майка ми това снищо ме успокояваше ,че тя до 2 месец е пушила с мен и после вика почна да ми се гади от тях . Каза ,че ми е много рано да ми става лошо и да не се тормозя за сега, защото наистина допълнителни си вредя . Просто малко да ми мине критичния период , намалила съм го до колкото мога дано всичко е наред ❤❤❤❤❤❤❤.

# 636
Спирайте ги тези цигари момичета,във вас расте нов живот. 😊 От опит ви казвам,че нищо няма да ви стане. Ще пушите пак след година.
Да,има много истории,че не вредят,но ако случайно нещо се случи,никога няма да си го простите. Аз това си повтарях постоянно. Успех!

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 14:55 от avlito

# 637
Някой от вас бил ли си е Оветрил след ЗЕТ и не дава ли грешен резултат при теста?Имам изписан по половин доза на 5 дни.

# 638
Разбира се че има успели с 3 дневни ембриони, моето обкръжение включително и аз съм една от тях, в клиниката която правя инвитро замразяват на 3ти ден, не чакат до 5ти, и смея да твърдя че е една от топ 5 в БГ по успеваемост, който каквото ще да ми говори, шанса за това да се хване на 3ти ден ембрион и на 5ти в абсолютно една и съща, много читави ембриони (потенциални бременности) чакайки до 5ти ден умират, няма по добра среда от матката, зависи и на колко години си де, но ако си под 40 и не държиш на ПИД... Успех и да се похвалиш скоро

# 639
  • Варна
Здравейте, на 30.05ми беше трансфера на една морула. Ембриоложката каза, че се развива по учебник. Предполагам. че понеже беше неделя за 5ти ден не изчакаха да ми го върнат. На ЕЦ съм. Нямам никакви симптоми освен лекото поспиване. Може да ме сметните за луда, но тези 2 дни съм се заела да подреждам вкъщи без да се уморявам или да вдигам нещо. Действа ми много разтоварващо и спирам да мисля по този начин.

П.П. С първата ми бременност си спомням, че буквално заспивах права и имах имплантационно кървене. Това ми бяха признаците преди датата на очакваната менструация.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 16:51 от Neli___

# 640
Някой от вас бил ли си е Оветрил след ЗЕТ и не дава ли грешен резултат при теста?Имам изписан по половин доза на 5 дни.
Аз съм си била Прегнил и Хориомон, те са като Овитрела - ЧХГ препарати. Като бих Прегнил ми дойде цикъл още преди датата на теста, като бих Хориомон и двата пъти имах положителни резултати на кръвните тестове , които според мен си бяха именно от Хориомона.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 17:26 от bubastet

# 641
Здравей, аз имам в хладилника един Овитрел, дадоха ми го за всеки случай, ако се наложило да си поставя... Четох някъде, че понякога се слагало за да се подпомогне имплантацията... Нищо друго не са ми обяснили за какво е и т.н.

# 642
Аз съм била стимулирана с Пурегон. Нямах странични ефекти като подуване и качване на кръвното, но за килограмите, определно съм си качила, но не специално от  Пурегона, а от многото външни хормони, които се привнасят по време на самите стимулации като цяло. Всичко е до организъм...

# 643
  • Стара Загора
И на мен утре в 12:00 ми предстои ЗЕТ на 5-ти ден 🐥 Дано се излюпи в мен това пиленце (имаме си батко на 2г. и половина от същата стимулация)

# 644
При вас колко беше прогестерона в деня на трансфера?

Общи условия

Активация на акаунт