СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 293
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Додиелка, задължително! 😊

# 106
Дидева,🥇

# 107
  • София
Моля, моля и други искаме да пием.

# 108
  • софия
И да не ме искате, и аз идвам!

# 109
  • София
Ако не друго, по едно за Мартин и Дейв ще ударим.

# 110
  • София
Така или иначе НВО ще се проведе проформа - децата не са подготвени, материала е само първи срок и т.н., а и всички ги е страх - скупчване, не спазване на дистанция. Защо тогава изобщо да се провежда? Точно толкова показателно ще е, колкото или да им вземат оценките от дипломите, да мислят някакъв онлайн вариант или нещо още по-безумно - всяко училище да направи входящ тест по примера на университетите онлайн.
Има доста деца, които си се готвят целенасочено още от миналата година. Та е малко попресилено това изказване за проформата. Един изпит с еднакви критерии за оценяване няма как да е "все същото" като оценки, написани в 100-тици различин училища, от различни хора. Най-прост пример - като мине НВО, сравнете оценките на децата от вашия клас от дипломите по единия от двата предмета и от външното оценяване по същия. Дори и между тях ще има съществена разлика най-вероятно. А хем в дипломата ще са получили оценките си от един и същ човек.

# 111
Дидева, респектирана съм сериозно.

# 112
  • София
Обещавам да ви хвана за ушите и да се съберем на бира и сладки приказки! 😊

# 113
Аз уши нямам, това е всеизвестно, затова сама и доброволно ще си дойда.

# 114
Ред, да не си решила да ни приложиш лечение с дърпане на уши?

# 115
  • София
Биси, мисля вече е все тая видът на лечението, важно е само да има някакъв ефект. 😁

# 116
  • София
В МОН да не са се изпотрепали?
Излезе ми пришка да ре/ифрешвам.

# 117
От ФБ профила на многоуважаемия г-н Стаматов.
По покана на министъра на образованието на 29 април 2020 година се проведе дистанционна среща с отрасловите партньори в сферата на образованието и с участието на родителски организации.
Всички се обединихме около възможността учебната година за всички класове да приключи в дистанционна среда;
ДЗИ за 12 клас да се проведе в реална училищна среда в началото на юни;
НВО 7 клас да се проведе в реална училищна среда през третата седмица на юни. Преди провеждането на изпитите да бъде предложено на учениците да посетят консултации при потребност от тях.
Да няма групово връщане на ученици преди провеждането на изпитите.
Да бъдат проведени изпитите за зрелостниците за промяна на оценка по тяхно желание преди провеждането на ДЗИ в училищна среда.
Изпитите трябва да бъдат проведени при спазване на всички предпазни мерки.
През летните месеци да бъде създадена възможност за организирана лятна занималня за учениците от 1-4 клас в училищата за всички желаещи да се включат.
За завръщането на децата в яслите и детските градини МОН ще направи представително социологическо проучване.
Следващата седмица ще бъдат уточнени детайлите по провеждането на изпитите.

# 118
А, и аз съм за бира! Като паднат КПП-та, че иначе сигурно няма да ми признаят декларация "отивам да пия бира с бг мама' 😂
Дидева го е написала доста изчерпателно.
А материал има повече от достатъчно взет през всички тези години.
Който се е готвил системно през годините си е готов за НВО дори и при проблемно ДО.
Моето дете е повече от добре подготвено. И изобщо не съм чакала училището да го подготви на 100% Учителите си преподават, но мое задължение като родител е да следя какво му влиза в главата и да го юркам да работи допълнително. Лично мнение. Заявявала съм го много пъти във форума. Успехът му ще е благодарение на неговия труд, усилията на учителите му и моят надзор. Провалът му би бил само по вина, че не съм следяла какво се случва и не съм взела мерки своевременно.

# 119
  • у дома...
Идеалният вариант за моето гардже е по диплома  Laughing  Пък, ако искат, и свидетелствата от детската градина и от яслата за мис "По-по-най" ще им представя. В краен случай аз и баща ѝ сме готови да се явим на спаринг с останалите родители. На родителски кастинг не съм съгласна, освен ако не е за националния отбор по сумо.
Аз предлагам всяко дете да кандидатства по начин, който изберат родителите му - кеф ти НВО, кеф ти оценките от яслата та до края на седми клас, кеф ти кой предвари и директно да си запише детето в желаната паралелка. Нали сме демокрация, всеки да има право на избор!

Допълвам се - харесва ми това, което Стаматов е пуснал.

Общи условия

Активация на акаунт