СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 316
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Didia, не гледам БНТ в момента, но или ти, или репортерката (по-вероятно) не сте разбрали. От МОН официално казаха, че всички класове завършват дистанционно, а 7 и 12 клас се връщат само за изпитите.

# 166
Звънче, писах по горе,че чувам едно и 5 минути след това друго! Явно поднасящите ни новините не се вълнуват от тези проблеми и го правят формално.На едното място "връщане в у-ще",а на другото "връщане в у-ще за изпитите".Пропускането на една дума променя смисъла,но ..... сега ще чакаме следващи новини.

PS.Не съм аз.Репортерката явно пропусна думата "изпитите",а уточни,че дати няма. Yum В първия момент ми се подкосиха краката, като чух.

# 167
# 168
Пак Тя,репортерката точно и ясно каза,че 7 и 12 клас се връщат в у-ще.Сега ще решават на коя дата става това.
Open Mouth
Не е възможно. Според мен, не е разбрала нещо. Не гледам. Ще гледам в 7 ч. Ако все пак това се окаже истина, онези самозванци от Родители могат много да се "гордеят".
Всяка година седмица преди матурите голяма част от децата не ходят на училище, но новаторите ще ги върнат 3 седмици преди това, за да е сигурно, че ще придобият бързо стаден имунитет.

Линковете, които дадох, не съдържат информация за такова разграничение за 7 и 12 клас.
Не го и вярвам. Едва ли много родителите, особено на седмокласници, ще си пуснат децата в училище преди НВО, дори и да се реши. От МОН го знаят. Лично аз го писах. Предполагам и не само аз, но за себе си мога да кажа.

По-вероятно имат предвид възможностите за присъствени консултации, но те са по желание. Пише го в линка и цитата, който съм дала. Но тук не става изобщо въпрос за учене и за отделни класове, а за рвъзможност за всички деца.
Ето го отново:
"Участниците в срещата приеха в училищата да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими."

Didia, не гледам БНТ в момента, но или ти, или репортерката (по-вероятно) не сте разбрали. От МОН официално казаха, че всички класове завършват дистанционно, а 7 и 12 клас се връщат само за изпитите.

Точно това си пише.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 18:40 от Judy

# 169
  • София
Междувременно от експертката на РУО-София град (Ваня Станчева), която е подадена като контактно лице за предложения във връзка с план-приема, имам официален отговор на мое предложение да отпадне изискването за минимум 60% от максималния резултат от Оли физика, география, биология и химия при кандидатстване в НПМГ и всички явили се на втори кръг да могат да кандидатстват. Засега няма да правят промени в предложения план-прием, но имат готовност ако МОН отмени Националното състезания на НПМГ, с нова заповед да изменят първата и да допуснат до кандидатстване и децата с по-малко от 60% точки на втория кръг на олимпиадите.

# 170
По БНТ 1 започна "Още от деня" и ще има интервю по темата.

# 171
                    Тази заповед касае учениците с ТЕЛК.Те винаги са кандидатствали преди другите деца и класирането им се отчита още при пускане на бройките за класовете.Има и списък със заболяванията.

# 172
Да, зная, прочетох. Но тук не се делим на родители с деца с телк и деца без телк. Всички са седмокласници.

# 173
Самото оповестяване, че "децата ще се върнат в училище само за изпитите" означава точно, че това касае НВО и ДЗИ - точно 7 и 12 клас, които ще се обучават иначе изцяло дистанционно до края на учебната година. Иначе няма друг кой "да се върне в училище само за изпитите".

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 18:30 от Judy

# 174

Подобни неща получих днес в Школо, без да сме в София. Дори не съм ги разглеждала подробно, защото видях, че касаят деца със СОП, хронични заболявания и прочие, все неща, които не ме касаят. Явно всички РУО са ги разпратили по училищата.

# 175
  • София
А и нещо важно според мен: "Към момента няма категорична яснота за това дали ще се проведе Националното състезание "Акад. Чакалов" и под каква форма". Това е част от отговора до мен, което ме навежда на мисълта, че може да обсъждат и вариант за онлайн изпит за НПМГ...

# 176
Да, зная, прочетох. Но тук не се делим на родители с деца с телк и деца без телк. Всички са седмокласници.
                   Ясно,че всички са седмокласници и не се делим,но редът за кандидатстване и прием е съвсем различен.

# 177
Тук всички знаем как се кандидатства и всички можем да четем с разбиране и виждаме за кои деца става въпрос. Всеки родител си преценява касае ли го или не. Не виждам нужда от спора.

# 178
Моят се радва, че ще завърши дистанционно. От всичко на света най-мрази ранното ставане. До 10.00 часа не може да си отвори очите, независимо в колко часа ляга. До тогава просто е неадекватен. Сега си става в 9.30 до 10.00 се оправя и си се готви сам вкъщи. Когато се прибера вечерта повечето неща е подготвил и изпратил. Остава ако има неясни работи да ме пита и аз да му проверя нещо допълнително, което давам, по математика и БЕЛ. Заради НВО-то.

# 179
Тук всички знаем как се кандидатства и всички можем да четем с разбиране и виждаме за кои деца става въпрос. Всеки родител си преценява касае ли го или не. Не виждам нужда от спора.
                    Не е спор,а уточнение.Преди тази заповед се изпращаше само на директорите и често заинтересованите, дори не разбираха за нея.

Общи условия

Активация на акаунт