СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 309
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Мими, мисля, че по критерий "мързел" битката ще е много по-ожестчена отколкото със стандартно НВО. И конкуренцията ще е убийствена.
Не се притеснявам. Моят и по този критерий е отлично подготвен 😂

# 136
  • София
Ужас. Дано тоя бисер така си и остане - само като хрумване.

# 137
  • София
ston, точно същото щях да кажа и аз Simple Smile борбата би била епична.

А относно идеята на синдикатите - да, много глупава е, но май сме проврели крак. Поне е обсъден въпросът за втори дати.

# 138
  • София
Ще имат да вземат!
Тук много сериозен отпор трябва да направим.
Предлагам да изчакаме официалното изявление и да мислим някаква стратегия.
Да видим най-вече какво ще се обяви по темата "втори дати", защото Стаматов много удобно си е замълчал.
Мария, ние очакваме официален отговор от МОН, нали?

# 139
  • у дома...

Сега очаквам на самото НВО да избухнат - я със сгрешени задачи, я с класирането, я с нещо, което в момента не ми хрумва.
Милите ни дечица!
Миналата година детето на моя колежка, освен двете НВО-та, се яви и на изпит по рисуване. Голям талант е детето и съответно изкара 100 т. Имаше едно-единствено желание. Излизат резултатите от първо класиране, двете гледаме с по два чифта очи - детето не е прието! Смятаме бала - даже на едно от първите места в желаната паралелка трябваше да бъде. Почваме да звъним по телефони - училище, инспекторат. Всички казват "Детето трябва да е прието". И се оказва, че нашият загубен областен инспекторат не е качило оценката на детето от изпита по рисуване. В крайна сметка приеха детето по първо желание с извънпланов прием. И две седмици писмото със заповедта как да бъде решен проблема стоя на бюрото на някой от зам.-министрите за подпис.

Та очаквам голямо мазало да е тази година. Пък ако ще и извънземните да дойдат.

# 140
  • София
Ще имат да вземат!
Тук много сериозен отпор трябва да направим.
Предлагам да изчакаме официалното изявление и да мислим някаква стратегия.
Да видим най-вече какво ще се обяви по темата "втори дати", защото Стаматов много удобно си е замълчал.
Мария, ние очакваме официален отговор от МОН, нали?
Обикновено срокът за отговор на администрацията е едномесечен. Все пак дано отговорят по-рано или поне се чуе нещо из медиите.

# 141
  • София
Доколкото разбирам на този етап единственото ясно е, че няма да ги върнат в училище.
Ей така се каляват нерви...

# 142
# 143
  • софия
Синдикатът на учителите ли? С Янка Такева?
Охохохохохо, само като се сетя и не мога се спра да се смея.
Да перифразирам Тони Филипов, който писа по повод туризма:
Скрит текст:
"Добрите политици, беше рекъл някой, са за народите без фантазия. За такива като нас с богата фантазия – премиер Борисов, министър Ангелкова, председател на НС Пекинската патица… "

"Добрите политици, беше рекъл някой, са за народите без фантазия. За такива като нас с богата фантазия и умни деца – директор на РУО София д-р Кастрева, председател на учителския синдикат Янка Такева, изявен директор, съвместяващ полит. функции Стаматов… "

# 144
Добих още съвсем малко представа по срещата, която е била съвсем обща и не се е влизало в детайли. По нашите точки:

1. Дистанционно завършване; - ДА, чакаме официално изявление
2. Присъствено НВО при нормални условия (5-7 деца в стая БЕЗ маски, има деца с асма и с пристъпи на задух); - присъствено НВО при всички мерки за сигурност (каквото и да значи това, не е влизано в подробности)
3. Втора дата САМО за неявилите се (знаем, че с 0 точки се кандидатства, но това не е вариант); - идеята да е онлайн (да, Янка Такева) и без крайно решение, ще се "мисли"
4. Листата за отговорите да не са захванати с телбод за изпитните материали, защото е неудобно за работа и излишно затормозяващо; не е коментирано
5. Ясен формат на НВО (какви са тези идеи за ПИЗА), ако ще има промяна, да предоставят примерни тестове; не е коментирано
6. Ясен материал и по двата предмета; след анкетата
7. Ще има ли национални състезания за прием (в НПМГ) или ще е само с резултатите от 2-ри кръг на олимпиадите; - предстои среща с директора на НПМГ
8. По наредба първенците (първите трима) от националните олимпиади по математика и по БЕЛ получават служебно по 100т. на НВО и могат да не се явят. Като няма да се провежда трети кръг, то ще предприемат ли нещо по този въпрос? - не е коментирано

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 17:35 от maria77bg

# 145
Винаги са ми били много интересни коментарите под такива статии. И никога не съм можела да си обясня как е възможно да се лее толкова простия, неграмотност и махленско надвикване като след запой.

# 146
Третата седмица на юни имам РД, ще ми подарят едно НВО Wink

# 147
Значи най-голямото им притеснение за втори дати бяха злоупотреби (така и не разбрах логиката за какъв Х насила и при здраво дете ще удължава родител агонията и то без да е ясно дали е по-лесен или по-труден втория изпит), а сега можа да им хрумне вторият изпит да е онлайн, което си е покана за злоупотреби направо. Head Band Head Band Head Band
П. П. Не че са одобрили втори дати, но посоката на мисълта кърти мивки.

# 148
Друго си мислех. Значи вече им отпада доводът "Науката за тестовете". Защото дали онлайн или присъствено, тестовете ще са различни. Или те предлагат същия тест, но да го правиш вкъщи по същото време? Сега го осмислям, че може това да са имали предвид.

# 149
  • софия
Според мен, онлайн втора дата няма да мине.
Аз съм категорично против онлайн втора дата. За да има равнопоставеност, двата изпита трябва да бъдат проведени при едни и същи условия, освен всичко останало.
Мария, смятам, че мисленето, което ти влагаш, никога не би могло да премине дори и като сянка през ума на г-жа Такева. Мога да се обзаложа, че ползва компютъра като електрическа пишеща машина.

Общи условия

Активация на акаунт