СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 312
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Мария, още по зле. Страхуващите се от злоупотреби при две дати, предлагат, който ще злоупотребява да злоупотребява в една дата, та да не се бавим.

# 151
Ако зависеше от моя син, още утре щеше да се яви на НВО, за да се отърве от тестовете. И после - пей сърце. Ама няма, още месец и половина тормоз, кЪт не е случил на майка
Сега се разбрахме да решава само по два пълни теста седмично. Било му омръзнало от глупавите задачи в първи модул, но пък и престана да прави грешки на тях. Съгласен е да решава всеки ден по един втори модул, но не се разписва подробно. Няма сила, която да го накара. На изпита щял да пише много по-подробно, но сега да не съм го занимавала с глупости. Сега ще имам трудната задача от камарата книжки вкъщи да се опитвам да подбирам по-трудните. Което е трудно и на мен все лесни ми се виждат и започвам да го разбирам защо му е писнало от тях.

# 152
Добих още съвсем малко представа по срещата, която е била съвсем обща и не се е влизало в детайли. По нашите точки:

1. Дистанционно завършване; - ДА, чакаме официално изявление
2. Присъствено НВО при нормални условия (5-7 деца в стая БЕЗ маски, има деца с асма и с пристъпи на задух); - присъствено НВО при всички мерки за сигурност (каквото и да значи това, не е влизано в подробности)
3. Втора дата САМО за неявилите се (знаем, че с 0 точки се кандидатства, но това не е вариант); - идеята да е онлайн (да, Янка Такева) и без крайно решение, ще се "мисли"
4. Листата за отговорите да не са захванати с телбод за изпитните материали, защото е неудобно за работа и излишно затормозяващо; не е коментирано
5. Ясен формат на НВО (какви са тези идеи за ПИЗА), ако ще има промяна, да предоставят примерни тестове; не е коментирано
6. Ясен материал и по двата предмета; след анкетата
7. Ще има ли национални състезания за прием (в НПМГ) или ще е само с резултатите от 2-ри кръг на олимпиадите; - предстои среща с директора на НПМГ
8. По наредба първенците (първите трима) от националните олимпиади по математика и по БЕЛ получават служебно по 100т. на НВО и могат да не се явят. Като няма да се провежда трети кръг, то ще предприемат ли нещо по този въпрос? - не е коментирано
                   На това се вика " трай,коньо,за зелена трева"! Няма да броя колко точки не са коментирани,но ще направя  коментар,че в разгледаните  отговорите са напълно формални."Ще видим,ще чуем,ще анкетираме,ще се срещаме..." ..... Изобщо не ми стана ясно ,за какво точно са се събирали и се питам дали поне кафе са пили,като никаква полезна работа не са свършили?!?! Между другото очаквах точно такъв отговор на повечето от въпросите,защото познавам част от присъстващите и за жалост освен гръмки приказки друго не съм видяла от тези ,дето познавам.Сега очаквам появата и на още едно лице и дано не стане ,че тогава губя всякаква надежда за полезни решения.

# 153
https://www.dnes.bg/obrazovanie/2020/04/29/uchenicite-niama-da-s … 16#comment-newest

"Учебната година ще приключи дистанционно, съобщиха от Министерството на образованието.
В училищата ще се проведат само изпитите и то при засилени мерки за сигурност.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Ако децата се върнат в клас, мерките няма как да се спазят!
Допълнителни дати за матурите на седмокласниците?
Учебната година да приключи от вкъщи? МОН не го изключва
Решението за това е на  министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.
Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в министерството становища.

По време на разговора беше отбелязана готовността на образователната система за провеждане на изпити при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност. Участниците в срещата приеха в училищата да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

В рамките на срещата беше постигнато съгласие за определяне на материала, включен в изпитите, на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми.

Предстои да бъдат анализирани постъпилите данни и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ми за сега поне имаме  яснота по някои /дори повечето/ от важните въпроси вече.
Не виждам втора дата да се обсъжда. Обсъждането е за "датите" - мисля, че имат предвид досегашните 9 и 11 юни само.
Лично мнение - най-вероятно няма да се съгласят. Така че пазете здрави децата до средата на юни.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 17:59 от Judy

# 154
.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 17:58 от Judy

# 155
  • София
Дали да не спретнем още едно писмо, в което да благодарим на министерството, за взетото решение да не връщат децата в училищата и да завършат дистанционно и да изразим позиция за тези втори онлайн дати, че сме твърдо против да са онлайн, тъй като не може да се осигури честно провеждане на изпитите, а и има редица рискове като спиране на ток, проблеми при качване на файловете в допустимото време и т.н.?

# 156
Как се пазят децата здрави и не го ли правим откакто са се родили?... И все пак боледуват понякога. Но ситуацията сега е различна. Ще има деца, които могат да отидат на изпит, но няма да бъдат допуснати. Като контактни на заразени или с течащ 28 дневен срок на карантина. Тия папагали пеещи една и съща песен и имащи съмнителна дефиниция за равнопоставеност наясно ли са с това?
Както някой писа преди ен-найсе страници и едно дете да не може да отиде на НВО вече имаме несправедливост.

# 157
Гледате ли в момента БНТ 1!  Обявиха 7 и 12 клас се връщат на у-ще,а другите продължават ДО! Дати за връщането все още не са ясни ,ще се уточняват!

# 158
  • София
Аз само не разбрах, какви дати се обсъждат за провеждане на външното оценяване и матурите? Защото ако няма физическо връщане в училище е редно, да се проведат на първоначално обявените дати. Друг вариант е да се издърпат в началото на юни, за да може към края да са резервните дати.

# 159
Как се пазят децата здрави и не го ли правим откакто са се родили?... И все пак боледуват понякога. Но ситуацията сега е различна. Ще има деца, които могат да отидат на изпит, но няма да бъдат допуснати. Като контактни на заразени или с течащ 28 дневен срок на карантина. Тия папагали пеещи една и съща песен и имащи съмнителна дефиниция за равнопоставеност наясно ли са с това?
Както някой писа преди ен-найсе страници и едно дете да не може да отиде на НВО вече имаме несправедливост.

Колкото може. Просто да се ограничат контактите за месец и половина до максимум, но децата да имат движение на слънце и въздух, да се наспиват /поне могат сега/ и - това е.
За втората дата няма просто нищо. Търсих, но не открих. Ако попадна на такава информация, разбира се веднага ще я споделя тук. Може и да се обсъжда в момента. Не са нито съгласни, нито са се отказали, все още има надежда.
Но някак, лично на мен, не ми се вярва да стане. Дано съм в грешка.

Аз само не разбрах, какви дати се обсъждат за провеждане на външното оценяване и матурите? Защото ако няма физическо връщане в училище е редно, да се проведат на първоначално обявените дати. Друг вариант е да се издърпат в началото на юни, за да може към края да са резервните дати.
Нали се спряга леко изместване на датите с по няколко дни. Последното беше от 9 и 11 да се изместят с по 4 дни по-късно.
И аз, и други хора, сме писали за втори дати тази седмица отново.
Нека видим дали ще ни отразят и за това. Все още не са ни порязали окончателно.

# 160
НВО - няма точни дати, около третата седмица на юни.

# 161
Пак Тя,репортерката точно и ясно каза,че 7 и 12 клас се връщат в у-ще.Сега ще решават на коя дата става това....
Вече не знам какво да слушам ,на какво да вярвам и се питам как на едното място чувам "връщане в у-ще" и 5 минути след това чувам "връщане за изпитите".Кой даде точна информация и кой подведе?

# 162
  • София
Започвам да си мисля, че съвсем съзнателни са тия предложения за онлайн втори дати. Знаят настроенията срещу това и на принципа "разделяй и владей" го предлагат с цел сами да кажем "щом не е присъствено по-добре да няма втори дати"...

# 163
  • софия
Пак Тя,репортерката точно и ясно каза,че 7 и 12 клас се връщат в у-ще.Сега ще решават на коя дата става това.
Open Mouth
Не е възможно. Според мен, не е разбрала нещо. Не гледам. Ще гледам в 7 ч. Ако все пак това се окаже истина, онези самозванци от Родители могат много да се "гордеят".
Всяка година седмица преди матурите голяма част от децата не ходят на училище, но новаторите ще ги върнат 3 седмици преди това, за да е сигурно, че ще придобият бързо стаден имунитет.

# 164
  • София
Green_dawn, много си права.
Може да е някакъв такъв подмолен ход.

Общи условия

Активация на акаунт