СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 236
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
🙂

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 19:36 от rummi_pl

# 601
Дай Боже децата да изкарат точки, които им стигат за всички училища, но това не влияе много на статистиката. Всяка година в много училища след първите има по 1-2 високи бала, което нищо не означава. Следят се основно минималните балове по паралелки. Най-много да изкарате 500т, да се запишете в 18-то и да ви дават по телевизията. Миг слава, нищо повече 🙂

# 602
Зная, просто се шегуваме.

# 603
  • София
Състоянията искам (не искам) и харесва ми (не ми харесва) този и онзи език, са временни при деца на тази възраст. Особено пък ако имат принципен афинитет към учене на чужди езици. Всеки език е прекрасен, когато потънеш в него и започнеш да го опознаваш.
Не бих си пратила детето да учи нещо, което не иска, но категорично ще се опитам да променя подобни нагласи по принцип.

# 604
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз направих току-що една резервация за 19-22 септември в booking. Имаше свободни само 2 стаи в този хотел. Като си помисля, че дотогава всичко с кандидатстването ще е приключило и ми става едно хубаво...тогава ще обсъждаме учебници, родителски срещи....

# 605
Внимавайте с шегите, защото се оказва, че тук четат майки, които не са много в час 🙂 Да не си помислят, че щом СМГ са се засилили към 18-то, няма смисъл да го пишат 😉 Всяка година има въпрос "Къде мога да видя баловете, за да си подредим желанията" 🙂

# 606
На моя син му стигат и по 75 точки, но не се цели в нищо високо балово. Обаче понеже аз съм диктатор и смятам, че 75 е срамен резултат за него, защото възможностите му са по-големи, си го тормозя. След като иска математическа паралелка, значи трябва да знае математиката много добре. Дотук са взели основата на алгебрата и геометрията. Ако този материал е научен много добре, няма да има никакъв проблем с профилираната подготовка по математика в гимназията. Ако обаче го оставех само на подготовката от училище и на мижавите домашни от там, нивото му щеше да е много по-ниско. Та при нас наличието на НВО се явява и като една добре дошла причина за по-задълбочена подготовка. Без НВО щеше да е почти невъзможно да го накарам да реши нещо допълнително.

При нас бяха предупредели още в началото, че деца, които отсъстват без основателна причина (болест) от ДО, ще карат часове през лятото в училище. Не знам доколко са били сериозни, но пък няма отсъстващи деца в класовете и на двамата.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 13:38 от ston

# 607
  • София
В класа на щерката има 2 деца, които не са се вясвали въобще, откакто почна ДО. Сигурно има и други, които не са редовни. Чудя се тези деца как ще завършат годината. Това по повод желанието на някои учители и директори, да се пишат отсъствия.

# 608
Stone,  колебае се между френската и АК, като клони май към френската.

# 609
Състоянията искам (не искам) и харесва ми (не ми харесва) този и онзи език, са временни при деца на тази възраст. Особено пък ако имат принципен афинитет към учене на чужди езици. Всеки език е прекрасен, когато потънеш в него и започнеш да го опознаваш.
Не бих си пратила детето да учи нещо, което не иска, но категорично ще се опитам да променя подобни нагласи по принцип.
                 Много точно на теория,но на практика не се получава./Поне при нас/ Убеждението имам предвид. Нашият каза - всичко друго само немски - не,а и майка му и леля му са завършили немски и не е проблем да помагат.Сега сестра му също не иска немски.С една дума не иска нищо,което ние смятаме,че е добрия вариант за нея и промяната на нагласа изобщо не ни се получава.Щом започнем атаката и тя напуска хола и се затваря в стаята си и от там зазвучава я пиано,я окулеле или песен и всичко това на мах ,като звук.

# 610
  • София
Е, Didia, вие пък! 😁
Кажете "Съгласни сме да учите всичко друго, само не и немски!"...

# 611
Е, Didia, вие пък! 😁
Кажете "Съгласни сме да учите всичко друго, само не и немски!"...
                 Не сме се сетили! Yum Ще пробваме и тоя вариант.Правилно са казали,че "С питане и до Цариград стигаш" и в нашия случай "С помощ и нова идея можеш да промениш и нагласата"! Smiling Imp

# 612
  • София
Чудя се какво ще стане с тези деца, които отсъстват от ДО...? Реално при нас досега се учеше само в classroom, като имаше огромни домашни. Редовно учителите изброяват половината деца, които не пращат домашни. 2-3 от тези деца въобще не са се вясвали, т.е. не присъстват дори в стаите. Едва ли ще ги оставят в 7- ми клас, но как ще им пишат оценки за втори срок и за годината? Една приятелка от Чикаго ми каза, че при тях ще намалят с 1 единица оценката от предишния срок на тези, които не са предавали домашни.

# 613
И при нас има едно, което скоро се появи, но пък има проблем с микрофона😉. Домашни не знам дали предава, но дълбоко се съмнявам. Много ми е интересно как ще завърши. Ще следя с интерес.

# 614
Как да свърши, класната къде е, че да се свърже с родителите? В училищата отлежават куп хромбуци, могат да дадат един до края на годината...
Истината е, че учителите не търсят връзка с родителите и не пишат отсъствия, не подават и сигнал, че. Х не е влизал в час със седмици.
Аз се сблъсках и с един друг феномен--госпожата била заета, когато по програма е часа, решила обаче днес в 14 да пише, че часът ще се проведе днес от 14:30 и ще пише отсъствия... Да, ама ние бяхме на разходка с колелата и имахме поне 45мин да се върнем.. Отговорих й подобаващо на

Общи условия

Активация на акаунт