Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 27

• 64 328
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
Огромни маслени бисквити с портокалов и лимонов сок 🙄😂

За мен печени гъби, за мъжете ориз и наденица. Салата е без снимка - домати и краставици.

# 331
kitty_, може ли рецептата за това апетити агнешко?
Скрит текст:
Овкусих месото предвапително със сол, черен и червен пипер, направих и разрези от двете страни, че и вътре да се овкуси, няколко зърна черен пипер и бахар. Прибрах го в хладилника. След няколко часа нарязах моркови и картофи на едро, сложих и на тях сол, червен и черен пипер, малко розмарин, няколко скилидки чесън. Наредих всичко в тавата, сипах малко водичка и  сложих съвсем малко мазнина. Завих го с фолио, пекох 30 мин. на 250 градуса, после 3 часа на 180. Накрая го отвих да се запече за още 30 мин.
Всичко е на око. Дано съм била полезна.

# 332
  • София

Скрит текст:

# 333
  • на последния етаж
kitty_, а има ли значение дали ще взема плешка, бут или врат?

# 334
Тайне , не го крий тоз прекрасен хляб ! ( всеки път като го видя и усещам аромата му 😘)
Днес и аз надничах за боб при Пеп-4о 😘

И добавки към него

Салатката

Скрит текст:
специален поздрав от любимо място ( успяхме да избягаме от големия град), където живот и здраве ще сме до есента , с малки прекъсвания

# 335
Детенце, най накрая се подобри, така че се почва с готвенето, ето от миналите дни и днес:

Свинско с гъбки и Бобена салата

Салата

Пилешки пължоли

Картофи

Свинско с картоф, сладък картоф и моркови

Супа със свинско месо

Пържени кюфтаци

Миналата неделя имахме годишнина с моя мъж, но предвид обстоятелствата, днес хапнахме и пийнахме по този повод:
Картофи с копър, чесън и масло

Ципура

И скариди

Пп Честит празник, на всички, които са имали повод, бъдете живи и здрави Simple Smile

# 336
  • Mediterraneo

Добруджанки

# 337
# 338
Днес прекрасна свежа шопска салата с много магданоз:

И мариновани мръвки на фурна с картофки (рязани мързелешката на кубчета) с розмарин, чесън и масло пак на фурна:

Пп Карина, честита годишнина. Желая безкрайно семейно щастие и уют. Бъдете здрави и се обичайте. Flowers Four Leaf Clover

# 339
Наполеон

# 340
Абе от на Тайна нещата все ми потичат слюнки. Просто, но апетитно.
И нещо старо, за да не ме затриете

# 341
Може ли да споделите за Бисквитена торта с ябълков крем как я правите.
Скрит текст:
Лесна и икономична е. Кипват се 600 мл вода с 300 гр. захар, сока на половин лимон и 1 п. ванилия. Слагат се 1 кг настъргани ябълки и се вари 10-ина минути на тих огън при непрекъснато бъркане. Отделно в 100 мл вода се разтварят 2 пакетчета пудинг ванилия (от тези, които са за 500 мл течност всяко) и се сипват при ябълките. След още 1-2 минути варене кремът е готов. Редят се ред бисквити, ред крем, ред бисквити, ред крем. Използвах пакет от 250 гр. бисквити за торта.
Мислех, че с тези 300 гр. захар ще е много сладко, но киселината на ябълките и лимона балансират сполучливо.
Ами това е, другото е ясно - трябва да я "забравите" за няколко часа на стайна температура да попие, което е и най-трудното в рецептата Simple Smile А я видях в блога на Джорджевич.

# 342
  • там където има винаги вятър
Закуска и...

вечеря.

Обяда - в кутийка  и торбичка Smile

Толкова вкусни неща показвате момичета момчетата ги няма, нали Thinking Но ако можеше да си открадна нещо, вземам хляба на Тайна, всички показани тиквички и някой от засуканите десерти на Марчева, че без сладичко не може Flushed

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 08:36 от mama iasi

# 343
За закуска, сладкиш с ябълки и бисквити.

# 344
бърза тортичка мариновани телешки мръвки преди печене

Общи условия

Активация на акаунт