На море в България 2020 г.! - 2

• 33 723
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • В.Търново
Имаше мнение, че ще премахнат изцяло мерките, Ronald.
Не вярвам.

В Нова в момента говорят за Туризма на живо.Ще говорят за плажове и ресторанти.
Каракачанов пак си твърди за ваучери вместо пари да се връщат.

Дай боже да отворят 1 юли, а ако не се развиват добре нещата през август.Говорят пак за раздаване на ваучери/талони за осигурените лица.
Да направят жест към микро фирмите, като апартаменти под наем, къща за гости... в малки населени места.
Плажните принадлежности предложили да бъдат безплатни, като шезлонги, чадъри, масички.
Разстоянието между масите да бъде 1,50м.
Но всичко това е като предложение от Валери Симеонов.Така, че още нищо не е прието.За какво излизат да говорят тогава....?
Постигнали споразумение да продължи строителството в курортите до 15 юни.
Активни мерки по отношение на откриване на нови работни места.Малко над 100 000 са излезли на борсата.В сторителството виждали потенциал за наемане на такива хора.

Ангелкова я няма на брифинга.Каракачанов и Валери Симеонов са.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 13:19 от Русалка_1

# 151
К'ъв първи юли. Аз очакам най-късно 15 юни.

# 152
  • ВАРНА
Точно така - от 1 юни отварят за ремонти и зареждане на стока и консумативи
и до около 15 -ти максимум 17 юни всички хотели ще са отворени за туристи.

От 15 юни  отварят   румънските ГКПП-та и се очакват и след 15 юни и румънци около Зл.пясъци - Варна - Обзор.

# 153
  • В.Търново
Точно така - от 1 юни отварят за ремонти и зареждане на стока и консумативи
и до около 15 -ти максимум 17 юни всички хотели ще са отворени за туристи.

От 15 юни  отварят   румънските ГКПП-та и се очакват и след 15 юни и румънци около Зл.пясъци - Варна - Обзор.
Току-що Валери Симеонов каза от 1 юли, ако вървят все така нещата, а ако не са добре може и чак август.

# 154
От 15 юни  отварят   румънските ГКПП-та и се очакват и след 15 юни и румънци около Зл.пясъци - Варна - Обзор.
Румънските ГКПП-та може и да се отворят, но българските едва ли. Ако все пак и нашите отворят, до две седмици ще затворят Варна и региона за карантина. На мен не ми пука - аз ходя на юг от Бургас. Вие му мислете...

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 14:08 от Leo...

# 155
Ако наистина се позволи да плъзнат тук чужди граждани без всякакви тестове дали имат Ковид, това е пълно безумие.

# 156
  • Силистра
И аз чух за 15 Юни, според мен е дори късно за отварянето на границата с Румъния за туристите им, нали знаете, че румънците са голяма, ако не и основната част чужди туристи на северното черноморие? Отделно много румънци пътуват с автомобилите си за почивка до Гърция през България лятно време, наистина много. Ако почиват за по седмица, не мисля че ще е проблем, и да се разнесат заразите, хората ще се прибират докато се развият болестите. По-скоро ще е проблем ако се почива по 2 и повече седмици, защото тогава може и да се съберат повечко болни по курортите. Но това има кой да го мисли, важното е, че вече се вижда началото на сезона и то на чуждестранния.

# 157
Ето какво правят нашите съседи Гърция и Турция. https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/tova-li-sh … na-plazha-6109145
Предполагам, че и при нас мерките ще са подобни. Само да не измислят и тук такива плексигласови кутии. Едва ли КПП-тата с Румъния ще се отворят скоро, защото към днешна дата при тях има най-голям ръст на заразени и починали от вируса.

Русалка, предложените ваучери не са за такива като нас, да ни обезщетяват, а за пенсионери, деца, ученици и работници с по-ниски доходи, които обаче се осигуряват и си плащат всички задължения към държавата.
Начинът на предоставяне, срокът и допустимите бенефициенти тепърва ще се уточняват

# 158
  • Варна
Сезонът стартира след 1 юли. При лош развой - август. Варненец, това са думи на В.Симеонов. Минималното разстояние за безопасност е 2 метра. Бизнесът много ли ще спечели от 50 см?
Прав си Leo, румънците и турците водят антикласациата по заболеваемост. Ако отворят границите за съседите, ни обричат.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 17:22 от Viviana91

# 159
Ето още малко линкове (мечтателите за отворени граници за туристи няма нужда да четат):
Europe’s canceled summer holiday
Joint European Roadmap towards lifting COVID-19 containment measures
"Immunity passports" in the context of COVID-19

# 160
  • В.Търново
Ето още малко линкове (мечтателите за отворени граници за туристи няма нужда да четат):
Europe’s canceled summer holiday
Joint European Roadmap towards lifting COVID-19 containment measures
"Immunity passports" in the context of COVID-19
Не мога да го преведа.

# 161
Аз си мисля че туризма ще го отворят в пълния си капацитет след 15 юни.
В момента сме в много по-тежко положение от март месец, а ни го представят че нищо няма.

# 162
  • София
По Канал 1 в Референдум ще говорят по темата. Пускайте.

# 163
  • София
Какво казаха, нещо съществено?

# 164
  • В.Търново
Явно нищо ново, по късните новини сега нищо ново не казаха.
Гледайте какъв парадокс.
По заведенията 1,50м. разстояние между масите, а на плажа между чадърите 5м.

Общи условия

Активация на акаунт