На море в България 2020 г.! - 2

• 33 897
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Ние в крайна сметка резервирахме за края на август в ДИТ Маджестик, Сл. Бряг. С безплатно анулиране е до 10-ти, ще му мислим тогава. Ако е подобно положението по всяка вероятност ще откажем или ще отидем на някое безлюдно (или поне не толкова оживено) място.

# 271
В booking-a има ол инклузив за този уикенд в Магнолиите Приморско Grinning

# 272
Има ли тук хора с резервации  за м.юни през Съни турс/Визит? Каква е ситуацията при тях? Връщат ли заплатените при ранно записване суми? При положение, че сезонът ще стартира най-рано първи юли, то как аз ще ползвам услугата, която съм заплатила. Това не е по моя вина, те няма да ми предоставят услугата. Не би ли трябвало да възстановят цялата сума, а не да ми предлагат ваучър или 50% вързвръщаемост? Има ли други с такъв проблем през тази ТА?

# 273
Проблемът на Съни турс е, че винаги при направена при тях резервация има един процент от капарото, което остава за тях при отмяна, това в общия случай, ако няма специални изисквания хотела. И нещо в последно време се въздържам да ги ползвам, не е това начинът да привличат туристи.

# 274
Има ли тук хора с резервации  за м.юни през Съни турс/Визит? Каква е ситуацията при тях? Връщат ли заплатените при ранно записване суми? При положение, че сезонът ще стартира най-рано първи юли, то как аз ще ползвам услугата, която съм заплатила. Това не е по моя вина, те няма да ми предоставят услугата. Не би ли трябвало да възстановят цялата сума, а не да ми предлагат ваучър или 50% вързвръщаемост? Има ли други с такъв проблем през тази ТА?
Аз имам резарвация за Дюни през Визит за 24 юни. От агенцията ме увериха, че специално за Дюни ще връщат пари, но аз като цяло предпочитам да изчакам, за да преценим според ситуацията. Предвид, че разговорът ни беше устен не съм сигурна, дали това ще е така 100%. Според служителката това било политика на Дюни, освен това се подготвяли да стартират сезона, но изчакват МТ за изисквания и препоръки.

# 275
Заради моите проблеми с Ник Травел, днес звънях в МТ. Според тях, съвсем скоро на сайта им ще бъде качена въпросната декларация, а най-вероятно след 13.05.2020 г. ще има официални указания и препоръки към местата за настаняване и ресторантите през летният сезон. В момента тези докумнти са изпратени за одобрение от Министерство на здравеопазването. Декларацията дори още днес можело да бъде публикувана.
Ето тук качват всички документи, касаещи Ковид 19. Който го интересува може да следи информацията.
http://www.tourism.government.bg/bg/taxonomy/term/204

Tiarra , за това лято намям резервация през Съни турс, но като цяло са доста коректна ТА. Ако въобще ти предложат ваучер или нещо друго в замяна на парите ти за почивка през юни, то викай ура. Други и това не правят.

# 276
  • Варна
24 Юни не би трябвало да е проблем. Към момента настровенията за пускане на сезона са за не по-късно от 15 Юни за чужденци, така че и за българи би трябвало да отворят някъде по това време.

# 277
  • София
Мои приятели имат резервация за Аркутино фемили резорт от 4 юни, но през букинг и засега нищо не са им казвали за хотела дали ще работи, или не. Резервацията са я направили преди няколко дни и е приета. И те се чудят къде да се обадят да питат ще отваря ли хотела, или не... Значи ли в такъв случай, че на 1 юни може да стартира сезона на някои места? Плажът на Аркутино е обширен, хотелът е голям и отдалечен. Може и това да е предпоставка. Те не ползват ТА никога, за да не се набутват с капарото, ако нещо стане.
Относно Гърция:
Скрит текст:
Не знам кой е хотела при Денис, има един точно зад Анаис, има и един по-навътре на пътя, точно до разклона за Анаис. Наистина е голяма скука там, вечер може да е разходиш на плажа и да те изядат комарите най-много. Затова сме установили, че повече от 4 нощувки ни идва в повече. Ние ходим там единствено и само за релакс, пълно размазване, без деца - лежане, плуване, четене на книги. Не ни трябват повече от 2 хранения на ден, затова този хотел ни е перфектен. След закуска сме по цял ден на плажа до вечеря, след вечеря следва кратка разходка и лягане.

# 278
  • Пловдив

Както писах и преди няколко страници нашата почивка е от 21 юни в Белла Виста направена още миналата година през Съни турс. Още не съм им писала, защото изчаквам да се изяснят още нещата. Най- вече с въпросната декларация. Обмислям и да ги попитам за смяна на мястото и хотела. Ще споделя , когато има развитие.☺

# 279
Spastik Children, ние също имаме резервация (директно през техния сайт) за там в първата седмица. След премахването на ИП ще се обадя в хотела и ще дам инфо.

# 280
  • София
Някои правят резервации в момента. Други отказват ранни резервации. Всички заедно се чудят какво ще става. Интересно. Grinning

# 281
На нас Съни Турс винаги са ни възстановявали цялата сума (три пъти ни се е налагало да прекратяваме планирана почивка). Ние обикновено само тях ползваме, но в текущата ситуация предпочетох да не предплащам нищо и резервирахме през Букинг, макар и с 200 лв. по-скъпо. Като му дойде времето, ако евентуално цените са същите или по-ниски, ще канселираме и ще резервираме през тях. Но по темата - не е оставало капаро за тях, макар че го пише в условията.

# 282
  • София
Spastik Children, ние също имаме резервация (директно през техния сайт) за там в първата седмица. След премахването на ИП ще се обадя в хотела и ще дам инфо.
О, чудесно, благодаря. Нашата е пак за там, но от 21 юли. Много се надявам да можем да отидем.
То и те могат да си звъннат в хотела, нищо че са през букинг. Мисълта ми беше след като от Букинг им приемат резервацията, може този хотел да отваря по-рано, или пък букинг не са си оправили сайта.

Цитат
Някои правят резервации в момента. Други отказват ранни резервации. Всички заедно се чудят какво ще става. Интересно. Grinning
И мен това ме изненада! Още повече, че човекът, който прави резервацията е такъв хипохондрик, че нямам думи! Simple Smile

# 283
  • There I was on a July morning
Добре де, а според Вас кой трябва да плаща престоя в хотела при карантина? Вариантите са: държавата, хотела, или туриста. Според мен е нормално туриста да си плаща престоя, нито държавата, нито хотела са го карали да се вре на почивка. Затова е и декларацията, туриста да си декларира че разбира положението и сам ще се оправя. Ако си от България нямаш проблем, ще те пуснат да си пътуваш към вкъщи и няма да плащаш нищо на хотела, така както си пътуват идващите през столичното летище например, пишеш декларация къде ще си под карантина и те пускат да си ходиш където искаш.
Проблемът ще е за чужденците, че ще останат по хотелите при карантина, освен ако не се измисли някакъв друг начин, с тестове например.
        Спорен е въпросът с карантината. Държавата е ясно, че няма да я плаща. Но и туристът не може да е сигурен, че не се е заразил именно в хотела - от някого от персонала, или от други почиващи. Освен това, карантинирайки се в стаята си, той няма как да ползва всички услуги, включително и почистване, тъй като камериерките не бива да влизат в стаята. Затова не е редно и да го таксуват с пълната цена.
         Не знам, най-добре е въобще да не отварят за чужденци това лято. Ако пуснат хиляди англичани, които още не са стигнали и платото на епидемията дори, тогава нашите холандски гурбетчии ще ни се видят като песен. Дано това да е фалшива новина, както май се оказа и тази за безплатните чадъри и шезлонги.
         Не виждам смисъл от цялото ни стоене вкъщи досега, ако по курортите се разщъкат заразени чуждестранни туристи.Sad

# 284
  • Варна
Ето и дългочаканта новина директно от Ангелкова, скоро, другата седмица вече ще може и официално да се ходи по туризъм. Вече няма да има нужда да се крием. Започва новия туристически сезон, и то се оказа не на 15 Юни, а още на 15 Май.
Честито.

https://www.dnevnik.bg/biznes/2020/05/07/4063771_zabranata_za_tu … ef=home_mainStory
Забраната за туристически пътувания ще отпадне на 13 май

Общи условия

Активация на акаунт