На море в България 2020 г.! - 2

• 33 324
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Мисля засега да чакам. Ако карантината падне, може пък да се възползвам от така или иначе платената почивка. Няма на кой да я "продам". В началото на сезона очаквам да са завишени мерките, после като нищо ще ги занижат... няма какво да отлагам, гаранция нямам.
Ако все пак се окаже, че за моите дати хотелът не приема гости, ще чакам да ми върнат парите. Само дано ми издържат нервите да чакам до последно нещо несигурно...

# 601
  • София
Според мен цените на почивките ще се вдигат, а няма да падат. Веднъж на хотелите ще им е нужен по-голям брой  персонал, който да сипва по чинийте на хората, трябват и повече хора, които да извършват дезинфекция и още куп други неща свързани с КВ. Препаратите също не са евтини, всички тези разходи трябва да се платят от някого и това ще е клиентът. Откъдето и да го погледнем клиентът ще плаща повече, а ще ползва по-малко услуги.
Да ги завишат... колко да ги завишат? Аз не съм съгласна да плащам повече за по-малко и просто ще се откажа. И други така ще направят, при което фалитът им е в кърпа вързан. Предпочитам да си наемем за тези пари малка виличка и да купуваме храна отвън.

# 602
Всъщност има и ОИ със сервитьори, което хич не е зле. Моя приятелка в Турция ходят така, сядат си на масата и поръчват всичко каквото си поискат от таблет.
Да,но тук в БГ са малко хотелите,които разполагат с достатъчно открита територия и ресторанти, за да се сервира индивидуално на всеки.

Роналд, очевидно не навсякъде ще се практикува ОИ със сипване на храна зад прегради, а ще бъде във вариант А ла карт.

https://grabo.bg/all-incl-v-obzor-0tk8m

# 603
  • Sofia
Съгласна съм, не казвам, че е правилно да плащаш повече, а да ползваш по-малко, но е много вероятно това да се случи. Тези, които тепърва ще резервират своята почивка ще имат избор, докато онези другите, на които парите са им блокирани нямат много опции. По един или друг начин пари не се връщат. Стана малко като в оная реклама: "Ядеш сега или гориш".

# 604
  • ВАРНА
Хъм - интересно...снощи във всички новини съобщиха че Словения обявили че са се справили напълно със заразата.
Имат от 7 дни спадане на заразените и от 15 май абсолтно всички ограничения отпадат в Словения вкл. и отвориха вчера границите Любляна за съседите си  - Унгария - Австрия!

Интересно дали може и ние на 14 юни да обявим край на новото т.нар санитарно извънредно положение?

Към днешна дата 16 май 2020 г. в Евро съюза  без никакви ковид ограничения са:

Латвия - Литва - Естония - Словения.

Пътува се до тях и се излиза  от тях без карантина от почти всички  ЕС държави. 
Не допускат без карантина само британци - италианци - испанци.

Д

# 605
  • Sofia
Не можах да се стърпя да споделя, тестът не е мой, но е доста интересен прочит на ситуацията. 😀 Как ще плажуваме това лято?
Скрит текст:
Ето един примерен сценарий на една 7-дневна почивка на българското Черноморие. Резервираме си хотел на брега на морето - по телефона, за да няма контакт и да не се налага да търсим свободни места, когато пристигнем. Плащаме чрез карта, но на място, а не предварително, за да не ни излъжат. Пазаруваме: ориз, боб, леща, хляб, кашкавал, мляко, пържоли, домати, краставици, лук... цаца - и всичко друго, необходимо за закуска, обяд и вечеря. Все пак отиваме в 5-звезден хотел, по-добре да сме подготвени, да не се окаже, че някой заразен изскочи от някоя стая и да си останем гладни като затворят обекта. Но пазаруваме от магазина до вкъщи, защото по морето кой знае колко читави са стоките, кой ги е донесъл и на какви цени ще са. Наред с чадъра, да не забравим и предпазните консумативи - маски, ръкавици, шапки, очила, шнорхел и 5-6 дезинфектанта да имаме по един на ден (зависи колко многобройно е семейството ни). Тръгвайки трябва да заредим на близката бензиностанция, че като знаем как с наближаване на морските ни градове явно солта повлиява на качеството на бензина и понякога има сериозни разминавания в цената на горивата. А и кой ги знае там колко туристи минават, да не се окаже някой бензинджия заразен. Пристигаме и още в колата започваме да се екипираме за бъдещата ни среща с рецепционистите в хотела. Не знам жени ли са, мъже ли са, че с тези скафандри, но това няма значение. Обслужват ни и учтиво ни насочват коя ни е стаята. Супер - време е за плаж! Правим си списък с плажните принадлежности, които трябва да носим със себе си, и започваме да пълним чантата: бански, надуваема възглавничка, книга, чадър, плавници, плажна кърпа, шапка, очила (слънчеви, предпазни, водни и диоптрични), шнорхел, надуваем дюшек, плувки, надуваема топка, фризби, мляко за след плаж, олио за загар, предпазно масло против изгаряне, дезинфектант, мокри кърпи, сухи кърпи, ръкавици, шлем, маска, джапанки, а за шезлонга още се чудим дали да си го носим, или да лежим на пясъка. Направихме си и плексигласов параван за всеки случаи - да си оградим пространството. Взимаме и него. Между другото, това се оказа доста добро решение, за да разкараме досадниците, които всяка година ни нахлуваха върху хавлиите и се позиционираха буквално на 3 сантиметра разстояние от главите ни. Време е да тръгваме. Малко е тежка плажната чанта, но затова съм с мъжа ми - нали е кавалер, да я носи, а аз ще купя сладолед по пътя. Пристигаме на плажа и първо дезинфекцирам опаковката на сладоледа, за да може да го отворим и да го хапнем. Няма почти никой на плажната ивица, което е чудесно. Започваме да разопаковаме. След час и половина подреждане, най-сетне легнахме под слънцето. Разчитаме, че то ще убие вирусите наоколо. Зачитам се в книгата, докато се напека леко, та после да вляза във водата. ... Ех, как не забелязах, че е минал час. Изгорях на ръкавици. Ама поне лицето ми е чисто бяло, значи добре съм го защитила. Слагам си водните очила, шнорхела и плавниците и влизам в солената вода. Не съм постояла и 5 минути и една нахална леля плува към мен устремено. Гледам я и очаквам да спре. Но тя не - продължава и освен това е без маска на устата и носа. Каква безотговорност! Започвам да я гледам лошо, но накрая се разкрещявам и излизам от морето. Отивам до близкия бар да изпия един коктейл, та дано се успокоя. Опашката е толкова голяма, че минава половин час докато дойде моят ред. Накрая установявам, че съм изгоряла и на очила и джапанки, а лицето ми ще се подпали от нагрятия шлем. Тъкмо стигам до бара и гледам барманът пипа всички бутилки с едни и същи ръкавици. Отказвам се и се връщам разочарована. Станало е време да се прибираме в хотела, а и сме гладни, и започваме да събираме багажа. Почти приключваме, когато започва да се смрачава. Пристигаме в хотелската стая скапани от умора. Веднага си измиваме ръцете и започваме да готвим от нещата, които сме си донесли. След вечеря намираме сили да отидем и на дискотека. Нали е на открито, та би трябвало да е по-безопасно. Слагам си токчетата и късата рокля, гримирам се, но не забравям маската, шлема, очилата и ръкавиците. Има много хора и за наша безопасност решихме да послушаме малко отвън и да се връщаме в хотела. На сутринта ни събужда системата за сигнализация. Опасенията ни се сбъдват - открит е заразен с COVID-19. Оставаме в хотела 14 дни под карантина. Без плаж, без разходки, без дискотеки. Добре, че поне храна си взехме от вкъщи...

# 606
  • В.Търново
Интересна статия за плажовете със Син флаг за тази година.
https://bgtourism.bg/14052020-blue-flag/

# 607
Към днешна дата 16 май 2020 г. в Евро съюза  без никакви ковид ограничения са:
Латвия - Литва - Естония - Словения.
Пътува се до тях и се излиза  от тях без карантина от почти всички  ЕС държави. 
Не допускат без карантина само британци - италианци - испанци.

Да, ... ама не!
Словения не налага карантина на всички граждани на ЕС, а Латвия - Литва - Естония разрешиха безкарантинните пътувания само по между си, като карантината остава за всички граждани на други страни.
Варненец, какво целиш с тези постове - да ни направиш на глупави или да ни убедиш, че ти си такъв?

# 608
  • There I was on a July morning
Като подхванахте темата за пътувания в чужбина, ми изникна едно питане.
Как стои въпросът с подмяна на личните документи за самоличност в момента? Каква е организацията, има ли опашки  - за София става въпрос. Знам, че за БГ удължиха срока им, но ако решим да пътуваме навън - ще трябва да ги сменяме в най-скоро време.

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 13:09 от Скубиду

# 609
  • София
Аз проверих за нашия хотел през букинг - Аркутино фемили резорт - не ми дава никаква опция за настаняване преди 1 юли, което, според мен, значи че на 1 юли отварят. След това има свободни стаи от всякакъв вид.

# 610
  • софия
Аз проверих за нашия хотел през букинг - Аркутино фемили резорт - не ми дава никаква опция за настаняване преди 1 юли, което, според мен, значи че на 1 юли отварят. След това има свободни стаи от всякакъв вид.

Пробвах и аз за Серенити през букинг , но нещо не мога да го открия там..

# 611
  • В.Търново
Серенити
https://www.booking.com/hotel/bg/serenity-bay.bg.html?aid=356980 … effd7e2853b04d755
Като задам дати и изчезва хотела.

# 612
  • софия

Благодаря! Не става нещо, препраща към други хотели..

# 613
  • София
Може да не се предлага в букинг. Не значи непременно, че няма да работи.

# 614
  • В.Търново
Аз сега се замислих.Ще бъда на море с малкия ми син, на 10 години е.Брат ми ще идва с нас.Не дай си Боже примерно аз да изляза положителна, детето отрицателно. Какво се случва с мен и сина ми?Не мога да разчитам, че брат ми, че ще поеме грижите за детето ми.Сина ми си има лекарства за алергия, които се вземат по схема, има мигренни пристъпи, с които аз знам как да се справям и туширам.Как  ще се процедира в такива случаи, когато има примерно сам родител с деца и родителя излезе положителен, а детето отрицателно.И двамата ли ще ги карантинират?

Общи условия

Активация на акаунт