На море в България 2020 г.! - 2

• 33 287
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Моля, някой с впечатления от Санта Марина Созопол да сподели... както и за хотелите до плажа Златна рибка.

# 616
  • ВАРНА
Сезон лято  2020  стартира на 15 юни!  
 ...вяло - невяло..недоумряло стартира на 15 юни!  

Цени на чадър за Слънчев бряг - Несебър  4 лева вместо 10 лева!

За Созопол - 5 лева вместо 12 лв.

Безплатно нЕма!   - въпреки многото дрънканици на бургаски министри.

# 617
  • В.Търново
Е,те нали казаха последно ще бъдат на половин цена.

# 618
Как така? А безплатния "коктейл Аспарухово", който ще бъде сервиран на всички топнали се във водите на варненските плажове.

# 619
Имам резервация за " Топола Скайс",която все още не съм анулирала,но ми е чудно как ще стоят нещата с ОИ и с аквапарка ...Хотела иначе се готви да отвори....

# 620
Как така? А безплатния "коктейл Аспарухово", който ще бъде сервиран на всички топнали се във водите на варненските плажове.
Ето какви безплатни екстри чакат туристите, наши и чужди. После се чудим, защо ентероколитите ни повалят като отидем на почивка. Тази година ще бъдат в коктейл и с коронавирус. Чудно! https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/05/16/4067464_razmerut_na_z … XkCp51cBBgfXY1ZS0

# 621
  • София
От Портних какво да очакваш? Синя Варна стана л@йнян@! Добре че тази година сме далече.

# 622
  • Варна
Екологична катастрофа и партийна тишина. Един учен помоли властимащите да разяснят на хората рисковете. Никаква консумация на риба и къпане в мръсна вода. Тези фекални води вече са на юг, може би и в Турция. Такава е траекторията на морските течения. Заедно с кризата в Перник е кощунство.
Аспарухово си имат пречиствателна станция. Вместо да я реанимират, решават да лапнат пари по европроект. Тръба от Аспарухово до Тополи???? Фирмата изпълнител е фантом, проекта не е изпълнен по план. Тръбата е трябвало да е под пясъчната дъно. Но Б.е резнал лентичката.

# 623
От Портних какво да очакваш? Синя Варна стана л@йнян@! Добре че тази година сме далече.
Абсолютно! Най-вредният и смотан кмет, които унищожи един прекрасен град. Надут пуяк, които нищо не прави за подобряване на състоянието на града. Пропусна много възможности да си реконструира и поднови ВиК мрежата на града. Сега ще чака някога ВиК - Варна да му оправя мрежата. Най-рано след 2023 г.Така преди години пропусна навреме да изгради и нова пречиствателна станция в Златни пясъци. Работи се по проекта, но с огромни закъснения в сроковете и непрекъснато спиране и удължаване на сроковете за изпълнение. В курорта пък ВиК мрежата, някога с приватизацията е прехвърлена на "Златни пясъци" АД, които естествено не инвестират нищо в нея. С годините хотелите и туристите се увеличиха в пъти, а мрежата е недостатъчна и амортизирана. Не случайно при по-силен дъжд и в пик сезон, често по улиците се изливат отпадъчни води и вони ужасно. От старата пречиствателна също мирише много.
Да не говорим колко пъти след ремонтите на булевардите във Варна стават наводнения, отварят се дупки и т.н. Подлезите към курортите приличат на клоака и хората ни ги ползват, а пресичат рисково отгоре. От района на Траката та чак до Св. К и Елена няма един свестен тротоар, по който да се върви нормално. Пътят е осеян с храсти и треви, паднили прегради от желязо, поставени още през 70-години. Няма нормално улично осветление и т.н. В Св. К и Е канализацията също е стара и там като се разхождаш мирише на канал. Има хубави паркове, но това убива разходките в тях. Това са само част от причините в последните 4 години да не посещавам Варна и курортите там, а ги обожавах.

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 13:41 от fatalina

# 624
В белите страни за подобни неща ще ги скъсат от съдебни дела.

# 625
  • SF
Аз сега се замислих.Ще бъда на море с малкия ми син, на 10 години е.Брат ми ще идва с нас.Не дай си Боже примерно аз да изляза положителна, детето отрицателно. Какво се случва с мен и сина ми?Не мога да разчитам, че брат ми, че ще поеме грижите за детето ми.Сина ми си има лекарства за алергия, които се вземат по схема, има мигренни пристъпи, с които аз знам как да се справям и туширам.Как  ще се процедира в такива случаи, когато има примерно сам родител с деца и родителя излезе положителен, а детето отрицателно.И двамата ли ще ги карантинират?

Те изобщо не могат да помислят за всички възможно случаи и сценарии, които биха могли да се случат по време на една почивка.
Ако единият от семейството се разболее и е настанен в изолатор, останалите къде доизкарват каратнината на далия положителна проба? Където си намерят ли? Тези условия, както и случаят, който ти даваш за пример, ще дръпнат доста от туристите.
Казаха, че е възможно чужденците нарочно да се "заразяват", за да искат обезщетения. Хотелиерите се страхуват да отворят. Ще вложат много труд за персонал, обучения, продукти, хигиена, а може да се окаже, че след седмица ще имат карантина.

Не може ли във всеки един голям (а и по-малък) курорт, един хотел да работи като изолатор на заразените?
Или при положение, че заразеният вече е пребивавал някъде, дори и само за една нощувка, този хотел трябва да бъде затворен?

Навсякъде Ангелкова и компания дрънкат глупости: От първи юни хотелите отварят при завишени мерки за сигурност.
Сякаш с това се изчерпват всички въпроси.

Защо във фитнесите, които са затворени пространства, хората ще са без маски. Комедия е да се вдигат тежести и да се скача с маски, но фитнес или не, пространството остава затворено.

# 626
  • В.Търново
Другото, което е. При всяко влизане и излизане от хотела ще мерят температурата? Че то човек може да вдигне температура винаги като се пече на слънце на басейна или плажа часове наред. Какво става тогава? Ако ще е такъв цирк... Със сигурност доста хора ще има с повишена температура, заради слънчевите бани, поне 37,1-37,3.

# 627
  • There I was on a July morning
Те изобщо не могат да помислят за всички възможно случаи и сценарии, които биха могли да се случат по време на една почивка.
Ако единият от семейството се разболее и е настанен в изолатор, останалите къде доизкарват каратнината на далия положителна проба? Където си намерят ли? Тези условия, както и случаят, който ти даваш за пример, ще дръпнат доста от туристите.
Би трябвало всичките да са в една стая карантинирани, мисля аз. А дали ще спазват карантината стриктно? Надали някой от персонала ще стои пред вратата да следи за това.
Доста практически въпроси остават без отговор на този етап.

# 628
  • SF
В една стандартна хотелска стая, карантинирано цялото семейство, единият от които е дал положителна проба, означава автоматично и останалите да се заразят.
Ако не се заразят, ще полудеят.
Според мен болният трябва да се изведе някъде докато оздравее, но останалите членове на семейството не знам къде отиват и срещу какви пари.
Застрахователите ще фалират веднага след като заключат хотела и го изолират с ленти от курорта, в който се намира.

# 629
  • Варна
Ако в хотела има няколко изолирани болни, кой ще ги обслужва и преглежда? Манипулират хората, за да спасят сезона. Убедена съм, че болните ще крият, а персонала ще си трае. За някои е по- важно да не загубят парите.

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 23:55 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт