На море в България 2020 г.! - 2

• 33 577
  • 744
  •   1
Отговори
# 15
Точно това си мислех и аз. Първата ни почивка е в края на юни и още не съм предприела никакви стъпки. Резервирали сме с Александрия и сме в един от техните хотели. Сега обаче чета и се чудя, ако въведат всичките тези ограничения, няма шанс да се изкара нормално почивка. Отделно от това аз не съм съгласна да попълвам декларация, че ще се лекувам сама или ще си доплащам в хотела, ако се обяви карантина. Още повече, че очеизвадно ще допускат чужденци за почивка, защото най- вероятно се опасяват, че ще са на загуба.
Предплатили сме капаро и четох клаузите в договора и условия като сегашните няма. 20 дена преди почивката трябва да платя останалата сума. Ако те не могат да ми предложат условията, за които съм капарирала, би трябвало да си ми върнат капарото без удръжки. Все още изчаквам, защото всяко решение в нашата държава е предпоследно и не се знае кой какво ще измисли утре. Но категорично смятам да си отменя резервацията, ако ще трябва да попълвам безумни декларации!
Прочети си пак клаузите на договора и общите условия. Ако си се възползвала от ранни записвания, при отказ от резервация, не се въстановява депозита - това в общите условия на Александрия -т. 5.7.3.
Аз също съм резервирала за клубен хотел на Александрия, но не възнамерявам "да се карам с тях", първо защото съм дългогодишен техен клиент, винаги са били коректни. Дори и в тази обстановка вчера веднага ми вдигнаха телефона и ми отговориха на въпросите, а не се крият като Визит и Ник травел като мишоци. А и не мисля, че Александрия ще фалира ако прибегна към ваучер, защото това означава да фалира и чешката Александрия, което е вече безумие, тъй като тя има хотели и в други страни, не само БГ.
Резервирали сме още през декември Simple Smile По принцип не съм звъняла, защото изчаквам да видя какво ще решат в крайна сметка. Но ако няма ол инклузив, анимация, не се ползват басейни ш трябва да попълва безумни декларации, то не съм съгласна да ходя при тези условия. Може ли да споделиш какво ти казаха след разговора с тях ,? Ние също сме им редовни клиенти и двете почивки сми резервирали при тях. Не си притеснявам че ще фалират, както и бих приела ваучер, защото със сигурност ще почивам и другата година при тях Simple Smile

# 16
  • Варна
А и не мисля, че Александрия ще фалира ако прибегна към ваучер, защото това означава да фалира и чешката Александрия, което е вече безумие, тъй като тя има хотели и в други страни, не само БГ.

До миналото лято абсурд е на някого да му е идвало на ум , че Томас Кук може да фалира! Тогава нямаше ни пандемия , ни криза !
Вчера на Фичоза се появиха доста повече хора , дори един сърфист влезе в морето да покара !

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 09:19 от peterky2002

# 17
  • Sofia
Нямам идея дали има резултат от жалбите - т.е. подаваш жалба и ти връщат парите , нещо не ми се връзва  как става ?
Подаваш жалба (например до КЗП), те от своя страна са длъжни да направят проверка по случая, като изискват от фирмата съответните документи свързани с казуса, както и становище за начина по който ще разрешат случая. В 30 дневен срок от постъпване на жалбата са длъжни да уведомят потребителя за резултата. Ако проверката приключи с положителен резултат за потребителя, изискват предоставяне на доказателства (от фирмата) за удовлетворените претенции на клиента.

Русалка, Благодаря за темата.🌺

# 18
  • Варна
Добре де, аз друго не мога да разбера. Като почивката ни е от 21 юни, Извънредното е отменено, а хотелите ще отворят най-рано 1 юли, къде е отменянето по моя вина и какво да направя аз?
ИП ще е свършило отдавна, така че то няма как да е основание да не почивате. А за хотелите, нукъде на съм чела, че у нас сезона ще почва чак на 1 Юли, това от къде е? Министърката Анголкова по-скоро говори за 1 Юни, че и по-рано ако се организират мерките по хотелите. Най-вероятно Министерството по Туризъма ще изготви и спусне мерки по въпроса със сезона, тестванията преди почивка и здравните карти, дезинфактантите, плажовете и т.н. Дотогава само гадаем какво и как.

Да минава и днешния ден, вече няма търпение вечерта пак да сме на Елена и да отпускаме. Задават се 6 дни разпускане и почивка, после ще го мислим морето, има време.

# 19
  • Пловдив
Добре де, аз друго не мога да разбера. Като почивката ни е от 21 юни, Извънредното е отменено, а хотелите ще отворят най-рано 1 юли, къде е отменянето по моя вина и какво да направя аз?

И аз съм в същото положение. Нашата почивка е от 21 юни в Белла Виста. Резервирала съм я още миналата година чрез Съни турс. Следя ви редовно,но вместо нещата да се изясняват те стават все по- неясни! До сега изчаквах,но след 15 май смятам да се свържа с ТА, за да видя как ще се разберем. Избрах хотела заради анимацията, но при това положение едва ли ще е налична. Освен това ще искам да се запозная с текста на въпросната декларация, защото ако има карантина за моя сметка категорично се отказвам от морето.По-добре да анулирам и да загубя 300лв. Между другото дали въпросната декларация няма да бъде качена на сайта на МТ? Редно е всеки да може да се запознае със  съдържанието й.

# 20
  • софия
Нашата почивка е от 10.06 и от Ник травел казаха, че засега няма индикации хотела да не отвори.

# 21
  • София
Ами не, Ангелкова говори няколко пъти за късен сезон, от 1 ЮЛИ. Юни хотелите щели да започват  да се подготвят(тепърва) , да могат да отговорят на някакви изисквания, които още не са зададени, а и не се знае ще бъдат ли одобрени след проверката.
Почиващите ще трябва да отговарят на някакви условия(декларации, здравен статус и т.н.) , които също още не са уточнени, дотациите за хотели, ТА и То също все още не са ясни изобщо--кога, колко, на кой?
Туристите пък съвсем не е ясно дали ще се съгласят при съответните условия да почиват, което пък е пряко свързано с интереса на хотелите и дали изобщо ще отворят.
Така че дори супер оптимистичните бълвания на министъра(за отваряне юли) звучат нереално, камо ли отваряне юни, след като реално няма никакви ясноти за никого.

# 22
  • Варна
Министър Захариева даде някакви отговори. Няма да има никакво отпадане на визи. Това е решение на ЕС.Първо ще отворят границите към съседните страни. Само Румъния и Гърция са част от ЕС. Тя подчерта, че не можем да имаме автономно решение, а има общи директиви. Тоест следваме общите правила за туризъм. От БАН казаха, че пика ще е лятото. Манипулират ви ,за да не си вземете парите. Огромна лъжа е, че болниците са подготвени за наплив на туристи. Таксите там са баснословни.

# 23
Аз също не бих подписвала никаква декларация, която сваля всякаква отговорност от хотелиера и в случай на зараза целият разход е за мен (а всъщност това е и най-малкият проблем), но това означава, че те грам няма да се стремят нищо да предотвратяват. Имам една резервация за морето в края на юни, добре че е през Букинг с право на анулация без неустойка, ще се възползвам. И така като ви чета, за в бъдеще май ще избягвам да резервирам чрез агенции или с голямо предплащане, защото явно платеното не се връща в повечето от случаите.

# 24
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2769781
Тук в резюме е отговорът на министър Ангелкова.Оптимистично-реалистичен вариант 1 юли.„Декларации ще бъдат изисквани от всички туристи, без изключение. По този начин се дават наистина ясни правила по отношение на тази извънредна ситуация, в която секторът се намира, за да може да се гарантира по някакъв начин сигурността и спокойствието, както на туристите, така и на работещите в сектора“.
Много ми е чудно как хотелите си позволяват да лъжат, че ще отворят преди 10 юни.Още повече как някой вярва на информация от случайни дежурни служители в затворен летен хотел.Редактирам, били Ник травел, още по-зле, откровенно лъжат.

# 25
"Оптимистично-реалистичен вариант" го чета като "Ха дано, ама надали" или "Я стане, я не".

# 26
  • софия
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2769781
Тук в резюме е отговорът на министър Ангелкова.Оптимистично-реалистичен вариант 1 юли.„Декларации ще бъдат изисквани от всички туристи, без изключение. По този начин се дават наистина ясни правила по отношение на тази извънредна ситуация, в която секторът се намира, за да може да се гарантира по някакъв начин сигурността и спокойствието, както на туристите, така и на работещите в сектора“.
Много ми е чудно как хотелите си позволяват да лъжат, че ще отворят преди 10 юни.Още повече как някой вярва на информация от случайни дежурни служители в затворен летен хотел.Редактирам, били Ник травел, още по-зле, откровенно лъжат.

Кой вярва или не не ваш проблем!

# 27
Може би сте видяли мерките,които к.к.Албена ще спазва,но все пак ги споделям! Вече категорично се отказвам от нашето море за тази година. То няма да е почивка,а казарма. Трябва да се вземат мерки - съгласна съм,но не мога да треперя на всяка крачка! Пази Боже да те хване някакъв летен вирус,веднага ще те карантинират!

https://albena.bg/bg/novini-i-statii/pochivka-na-mo … ty-measures 

# 28
Едва ли само в Албена ще така. Ако и за наемането на ваканционен апартамент на самообслужване има такива мерки, май и аз ще пропусна почивката.

# 29
Нашата почивка е от 10.06 и от Ник травел казаха, че засега няма индикации хотела да не отвори.
Първо благодаря за темата! То Ник Травел добре обясняват, че хотелът ще отвори още юни, но до момента не са ми отговорили, какво точно ще включва услугата и как ще ми гарантират спазването на мерки, така че да няма разпространение на вируса.

Общи условия

Активация на акаунт