На море в България 2020 г.! - 2

• 33 832
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Работя в хотел в София. Все още не знаем кога ще може да отворим, нито какви ще са изискванията към нас и към гостите. И въобще дали има смисъл да отваряме, защото повечето ни клиенти са чужденци, а в момента е затруднено пътуването.
Според мен скоро за морските хотели трябва да има яснота, защото при тях сезонът е няколко месеца и колегите ще бързат да се организират(доколкото зависи от тях). Не виждам причина да няма морски туризъм при спазване на строги мерки (дали ще се спазват реално е съвсем друг въпрос, всеки ще си прецени дали иска да рискува).

# 361
  • София
Министърът посочи, че след отпадане на извънредното положение в сила ще остане временната забрана за влизане на чужди граждани на територията на страната; временна забрана за придвижване на територията на страната, ако има епидемични огнища; временно ограничаване на експлоатацията на обекти с обществено предназначение като театри и опери; 14-дневна карантина за влизащите в страната; отчетът на заболелите от Covid-19.

# 362
Да, тази временна 14 дневна карантина за влизащите в България беше обявено, че ще продължи до 13 юли евентуално. Вчера обаче каза, че му се иска да е и след тази дата, защо не и до 31 август. В някоя държава / не помня Германия или Франция беше/ били взели такова решение. Кой знае, може и да се е изпуснал нещо.

# 363
  • София
Да, тази временна 14 дневна карантина за влизащите в България беше обявено, че ще продължи до 13 юли евентуално. Вчера обаче каза, че му се иска да е и след тази дата, защо не и до 31 август. В някоя държава / не помня Германия или Франция беше/ били взели такова решение. Кой знае, може и да се е изпуснал нещо.
Никакъв шанс, според мен. Ние чакаме туристи от целия свят, румънците вече напират, ще им даваме само декларации, дори тест няма да изискваме, ще видите, че Ананиев пак ще си промени заповедта.

# 364
Кои сте тези НИЕ дето чакате туристи от цял свят?! Аз лично никой не чакам и дори ако никой нямо право да влиза в България в следващите няколко месеца ще бъде най-добрата мярка. Така българите действително ще могат да почиват у нас без риск. Виждаме,че основното разпространение на заразата идва от хора, които пристигат в страната. Да не говорим, че масово са без осигуровки и се лекуват безплатно на наш гръб. Тази сутрин по Нова тв имаше коментари по този въпрос и нещата с декларацията и с това като влезнеш в България да стоиш 14 дни в карантина и респективно като си отидиш в твоята си страна, там да стоиш 14 дни в карантина още се уточнява. Коментираха, че не е решен въпросът и този здравен паспорт, на който най-вече държи Гърция, т.к. няма гаранция, че като имаш такъв, дали след това не си се заразил. Към момента, така както са разписани правилата,  туристи които буквално само за един уикенд ще посетят Гърция, след това трябва да бъдат под 14 дневна карантина. Та въпросът е кой разполага с толкова свободни дни, за да се карантинира няколко пъти по 14 дни и тук и в чужбина?!  Ще отправат запитване към Ек. Захариева, към Ангелкова и Ананиев. И да, доста от европейските страни няма да отворят границите си още доста дълго време. За сега до юли месец.

# 365
  • Бургас
Тези НИЕ са всички ТО, ТА, хотели, ресторанти, аниматори и всички, заети в сферата на туристическите услуги. Мисля, че някой по-назад беше обяснил колко ни е важно да имаме валутни приходи в момента, за да бъде стабилен валутния борд.
Ама докато Ганчо си гледа само от неговата тясна камбанария, няма как да разбере много неща.

# 366
Вчера слушах малко за Гърция , но не разбрах дали за ОИ се отнасяше .Храната ще е от онлайн каталог и ще ти я носят в стаята .

# 367
  • София
Хех, fatalina, аз със сигурност не чакам никой гост от чужбина, но се опитваме да обясним каква е реалността. Харесва ли ни или не - това е положението, ще имаМЕ туристи от цял свят, плюс Русия, САЩ и Турция Wink Wink Wink

# 368
  • София
Аз мислех, че тази тема е основно за хората, които имат желание да почиват в България. ТО/ТА, хотелиерите и т.н. нямат ли си друга тема?

# 369
  • Варна
Не мисля, че има начин тази 14 дни карантина да се запази още много време. Основно, защото карантината у нас е направена по подобие на КПП-тата както бяха направени пак у нас. Имам впредвид, че през КПП-тата можеше всеки да мине, просто си пишеше бИлежката и отиваше на почивка за празниците, нали гледахте какво става в столицата, как всички се изнасяха и после се прибираха след празниците, ами нямаха проблеми. Същото е и с карантината у нас, пишеш че ще си под карантина в дома си, ама реално трябва да си там само по някое време през деня като минат да погледнат дали си там, т.е. пак си излизаш и си обикаляш през останалото време. За пример мога да дам карантината на влизащите в Турция, даваха как от самолета директно товарят всичките пристигащищ на автобуси и от там в общежития за карантината под строг контрол, като затвор един вид, няма не искам, чакаш да ти мине времето и те пускат.
Че затова и казвам, че скоро ще махнат карантината у нас, може би ще я заменят с тест или даже с декларация. Едно, че ще го направят преди да се е раздухал въпроса с фиктивните проформа карантини у нас, друго че започва туристическия сезон, а валутата от чуждия туризъм е важна за борда у нас. Но жабите се варят постепенно, за да ня избягат. Първо улабват мерките, после пускат хотелите, после вътрешния туризъм, и скоро ще се махне и карантината за да може да започне сезона за чуждите туристи у нас.

# 370
  • София
Скрит текст:
Аз мислех, че тази тема е основно за хората, които имат желание да почиват в България. ТО/ТА, хотелиерите и т.н. нямат ли си друга тема?
Не знам в темата да пише някой ТО/ТА/хотелиер, ти можеш ли да посочиш такъв?
И да, темата за хората, които искат да почиват в България, а това включва и доста чужденци.

Та, по темата, естествено, че ще отпадне изискването за 14-дневна карантина, ами дано поне, по подобие на Австрия, Гърция и пр. други държави, въведем изискване за някакъв тест за идващите туристи, с не много дълга давност

# 371
За мен лично също би било по-добре ако няма много чужди туристи. Питам се обаче, колко хотела ще отворят само за вътрешния пазар. А и не само хотели. Например аз имам резервация за края на юли. Не съм я отказала и имам желание да си осъществя почивката. Обаче ако в този хотел има наети  примерно 10 стаи от българи, дали хотелът ще работи. Най-вероятно не. Колкото и да е тъжно, бранша не разчита на българския пазар. При това положение много хотели просто няма да отворят, а това ще бъде проблем и за нас. Това са си мои разсъждения, но мисля че не съм далеч от истината.

# 372
  • София
Скрит текст:
Не знам в темата да пише някой ТО/ТА/хотелиер, ти можеш ли да посочиш такъв?
И да, темата за хората, които искат да почиват в България, а това включва и доста чужденци.

Та, по темата, естествено, че ще отпадне изискването за 14-дневна карантина, ами дано поне, по подобие на Австрия, Гърция и пр. други държави, въведем изискване за някакъв тест за идващите туристи, с не много дълга давност
Да, мога да посоча няколко, но не ми се влиза в спор с теб точно. Ако нещо се чувстваш лично засегнат, съжалявам. Аз имах предвид други.

Marsela 17, ние също сме за края на юли. Аз затова следя изкъсо. Нямам идея колко чужденци ходят в хотела, в който сме резервирали, защото ни е първа резервация на това място.

# 373
  • София
Ами някои курорти, като Албена например, отварят, но ще работят само част от хотелите. В Албена идват предимно чужденци. Все пак с тази им стратегия са готови да приемат и работят дори само за българи. Но Албена е АД, на един собственик, и някак нещата са по-канализирани.
Как обаче ще се справят другите курорти....сложно.

# 374
Ако е вариант "тест преди почивка", то този тест КЪДЕ ще се прави? Кой ще е ангажиран да отклони положителнителните на теста и къде ще отидат те.. има ли яснота по този въпрос? Защото за някое-друго евро, да си рискуваме собственото здраве е някак тъпо..след 2 месеца затворени по къщите си.

Общи условия

Активация на акаунт