На море в България 2020 г.! - 2

• 33 294
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • There I was on a July morning
В една стандартна хотелска стая, карантинирано цялото семейство, единият от които е дал положителна проба, означава автоматично и останалите да се заразят.
Ако не се заразят, ще полудеят.
Според мен болният трябва да се изведе някъде докато оздравее, но останалите членове на семейството не знам къде отиват и срещу какви пари.
Застрахователите ще фалират веднага след като заключат хотела и го изолират с ленти от курорта, в който се намира.
Да, по-разумно е болният да се отдели, но същевременно останалите членове на семейството също трябва да са под карантина, защото са били в контакт с болен. Следователно трябва да има повече свободни стаи или изолатори. Защото ще пристигат следващите гости с резервации, които трябва някъде да се настанят.
Голяма каша ще се получи, ако не дай си Боже, има положителни лица.

# 631
  • SF
Болните трудно може да крият, ако им става лошо, боли ги всичко, вдигат рязко висока температура и се задушават. Ако майката е болна, ще зарази децата си, приятелите си, техните деца. Хората съвсем не са толкова издръжливи на болести и притеснения. Може би доста ще потърсят на минутата лекарска помощ с линейки. Но не знам какво става с останалите хора, които са отишли заедно на море.
Защото едва ли е чак толкова разпространено един родител с двете си деца сам на море, без никой друг за компания.
Да, някой тийнейджър, който го кара на крак, може и да скрие, както може и да не разбере изобщо. И да му е лошо, ще мисли, че е от препиване с евтина водка.

# 632
  • Варна
При някои симптоми изобщо няма. Може да се влошат и след почивката. Обслужващите ги също са контактни. Колко персонал и мед.лица ще им са нужни? Ще натоварят адски окръжните болници. Днес поясниха ,че излекувани също могат да предават зараза. Огромен риск предстои.

# 633
Стига бе хора, заразяването не е чак такова. На баща ми колегите от един рейс 20-25 човека които пътуват всеки ден по 20-40 мин. само 7 дадоха положителни проби.
Температурата е абсурдно да се мери всеки път.

# 634
  • SF
Така яко може да се развали почивката на всеки. Особено на разболелите се. Но пък и на тези, които просто ще се окажат в един хотел с тях.
Изобщо не обсъждата такива случаи и варианти. Подминават ги и се занимават с цените на безплатните чадъри, с разстоянията между масите, сигурно и нивото на шум е на дневен ред, но не и какво точно става със заразен и семейството му - кой къде отива и за колко време. Ако се зарази семейство чужденци, ще си изпуснат самолета и ще ги лекуват в България или ще ги качат болни на самолета и ще си се лекуват в техните болници? А ясно е, че от пиколото до управителя и децата му, всички трябва да останат под ключ.
Или сега отменят 14-дневната карантина и няма да има изолатори?
Не е ясно.

# 635
  • В.Търново
Има случаи, при които в едно семейство детето положително, майката отрицателна.Даже ги гледах на виозапис в интернет.Свекървата, детето, мъжа й, всичките положителни, а майката на детето отрицателна.Даже бяха в една стая, глава до глава с детето си.От някакво село, от последните , които ги карантинираха. Оказва се, че всъщност не е толкова заразен вируса. Има и други такива случаи. Италия отварят граници лятото за туристи без карантина, мисля че така казаха вчера или днес.Португалия и тя отваря плажовете си на 5 юни.Така, че си мисля, че и тук ще махнат карантината.Може и да не ги следят толкова нещата лятото, не знам...

# 636
  • Somewhere far away
Стига бе хора, заразяването не е чак такова. На баща ми колегите от един рейс 20-25 човека които пътуват всеки ден по 20-40 мин. само 7 дадоха положителни проби.
Температурата е абсурдно да се мери всеки път.
Само 7 нали... хаха, оценявам сарказма - айде сега си представете 100 човека набутани в едно заведение /  кафене. колко според вас ще са заразените? Изобщо дори не  е нужно да е на морето.
Примера го имам пред себе си , в рестранта, който е на сто метра от блока ми /за София става дума/ ...  масите изобщо не са далеч една от друга, набутани са като скариди в буркан посетителите на въпросния ресторант, нямат собствен въздух да дишат, ама се кефят , чувам смях, висок говор , хапнали , пийнали очевидно ... забавляват се.
 И никой 5 пари не дава че утре половината ще са болни.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 00:44 от Deathcrush

# 637
  • Варна
Да, най- лошото е ,че не им пука и колко невинни ще заразят.

# 638
На които им се налага да работят, за да се хранят. Защо винаги умният се жертва за тъпия и не мога да си отговоря, и дъщеря ми не посещава детските площадки?!?

# 639
https://www.segabg.com/category-observer/hotelite-tryabva-da-ima … stoyte-si-vkushti
Доц. д-р. инж. Румен Драганов е член на Контролния съвет на Сдружение Национален борд по туризъм , дава опорни точки кратко и ясно как ще бъде с туризма поне за известно време.

# 640
  • София
https://www.segabg.com/category-observer/hotelite-tryabva-da-ima … stoyte-si-vkushti
Доц. д-р. инж. Румен Драганов е член на Контролния съвет на Сдружение Национален борд по туризъм , дава опорни точки кратко и ясно как ще бъде с туризма поне за известно време.
Ами нищо съществено не казва, освен - червени точки върху ключа от лампата, дръжката на вратата, дистанционните.... словоблудства за декларацията - на какъв език щяла да бъде, не можело англичани,румънци да подписвали декларация на български. Кой изобщо говори за това? Декларациите ще са на български, немски, английски, румънски, чешки, ако трябва и на албански, македонски и патагонски! Та това е най-лесното, но човекът на дълго и нашироко обяснява, че не можело англичанин да подписва декларация на български, все едно няма хотелиер у нас, който да не го знае....
Полезно в статията реално няма. Влезте в сайта на Албена да видите мерките, които са взети.

# 641
В една стандартна хотелска стая, карантинирано цялото семейство, единият от които е дал положителна проба, означава автоматично и останалите да се заразят.
Ако не се заразят, ще полудеят.
Според мен болният трябва да се изведе някъде докато оздравее, но останалите членове на семейството не знам къде отиват и срещу какви пари.
Застрахователите ще фалират веднага след като заключат хотела и го изолират с ленти от курорта, в който се намира.
Карантинират се всички контактни лица за определени часове до извеждането им от хотела. След което помещението и стаите, в които са били дезинфекцират за 24 или 48 часа, докато РЗИ разреши ползването им отново. Предвижда се опредерени хора от персонала да се занимават с това. Няма да се карантинира целият хотел или курорт, но всичко ще зависи от броят на заразените и на контактните лица.
Очаквам съвсем скоро - юни месец, да премахнат носенето на маски и на затворени пространства, както и ползването на целите ресторанти и хотели.  Ресторантьори и хотелиери вече реват за това и очаквам да им клекнат за пореден път.
Ще стане така, че освен хора от рисковите групи, които се страхуват от заразата, никой друг няма да съблюдава каквито и да е било мерки и нещата ще си карат както беше преди Корид19.
Всичко подробно е описано в указанията на МТ, но със сигурност няма да остане така положението.Според развитието на ситуацията ще има нови указания и мерки.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 08:55 от fatalina

# 642
  • Варна
Ангелкова и тази сутрин говори , говори , говори и нищо не каза Sad Как точно ще се прави туризъм като няма още короната в туристическите застраховки. Медиците щели да бъдат добрички и да не дерат по 7 кожи . Автобуси няма , самолети почти , руснаци и немско и английско говорящи йок , влаковия туристопоток е минимален , при пътуване само с личен автотранспорт  и почти само вътрешен туризъм колко ли въобще от хотелите , особено големите комплекси  ще отворят? На всички е ясно , че комплекс с 1 - 2 - 3 хил. капацитет няма как да печели със сто - двеста - триста клиенти Sad Е остават бунгала , къмпинги а то и там може би правилата за социално раздалечаване са най - реални Simple Smile Или Албена - капацитет 17 000 туристи , на 500 ха земя , 5 км. плаж в 43 хотела просто няма друг такъв курорт точно приспособен за короната Simple Smile Ако въобще някъде има безопасен плаж , то това е там  Simple SmileSimple Smile

# 643
  • Варна
Ако се пътува с личен автотранспорт ще има външен туризъм, поне в комплексите на северното черноморие. Румънците по принцип си пътуват семейно, с автомобилите, а и имат сравнително оп-големи фамилии, така че ще тръгне туризма, стига да няма проблем с карантини и границата с Румъния. Дори може да се засили присъствието на туристическия ни бранш в Румъния, защото по-малко от румънците ще посмеят да пътуват надалеко до Гърция и Турция тази година.

# 644
Ако се пътува с личен автотранспорт ще има външен туризъм, поне в комплексите на северното черноморие. Румънците по принцип си пътуват семейно, с автомобилите, а и имат сравнително оп-големи фамилии, така че ще тръгне туризма, стига да няма проблем с карантини и границата с Румъния. Дори може да се засили присъствието на туристическия ни бранш в Румъния, защото по-малко от румънците ще посмеят да пътуват надалеко до Гърция и Турция тази година.
Тези пък изобщо не ни трябват. Такава гнусна паплач са, че по-добре изобщо да не ги допускат да припарват до България. Да не говорим, че те до момента държат най-сериозна степен на заразяване на Балканите!
Това също е една от многото причини е да спра да посещавам Северното Черноморие. Там са като скакалци. Лошото е, че се научиха да слизат все по-надолу на Юг.

Общи условия

Активация на акаунт