На море в България 2020 г.! - 2

• 33 293
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • Сф
Всяко лято има вирус по морето, обичайно с температура особено при децата.И какво правим тогава? Кой ще тества какво е що е в Китен примерно.Или ще те заключат в стаята и йок навън? Да си ходите .
Точно последното море сестра ми и детето бяха по за ден , два така и им мина.Не ходиха на плаж само иначе си движеха.Сега какво правиме ако някой получи стомашно или подобно неразположение? Викаш лекар от Созопол с- у съответната сума и идва с теста? Хехе.Точно мин година те бяха след нас в същия хотел инклузив , писала съм тук и детето с обострена астма.А тя забравила лекарствата .Та докато се чудели къде, какво, хората по маса били лекари с две деца и пълно оборудване + система даже си носели хората, че имали приключения в болницата в Бургас минало лято, та направили кортизон с нейно съгласие и минало всичко.
Пулмолог и лл били от Кърджали мисля .Та те така по морето с лекарите.Лично съм виждала как бърза помощ от Сл бряг не позна апандисит на дете.Дадоха хапче и ако не мине да ходели към Бургас.
Добре че таткото не чакА а отпраши към Сливен откъдето е.Та веднага операция.Това са елементарни случки, а сега с кв сигурно ще е мега зле и неясно.

# 661
E, 18 май е, какво очаквате? Не е сезон, а и е 5 дни след вдигане на извънредното положение, няма и 2 седмици след вдигане на КПП.
Какво очаквате??

Aз знам много добре, какво да очаквам, но спрямо миналата година нещата са много зле.
И не говоря за хотели "мастодонти", а за малки такива и заведения, които изобщо няма да отворят.

п.с. и малко за "цвят"

https://i.postimg.cc/PXLN3C11/IMG-20200517-121312.jpg

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 12:21 от aiwabg

# 662
  • Варна
Персоналът без ръкавици? Не спазват елементарните указания. Типично за малките населени места.

# 663

Значи, ако не ти е добре и трябва да те прегледа лекар, си плащаш за прегледа и евентуално за лечението, така ли?

# 664
Значи, най-просто казано коронафобите нямат място на морето.
Който го е страх да си стои дома, аз ги разбирам и подкрепям (персонала, не коронафобите).

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 12:45 от aiwabg

# 665
Малките хотели, къщи за гости и други подобни, които се обслужват от собствениците и най-много 1-2 камериерки ще отворят. Обикновено отварят в началото на юни, но ако има желаещи, може и по-рано, а затварят през септември или дори октомври. Ако собствениците са местни, могат да ти отворят по всяко време. Това е по информация на собственици на хотели в които съм бил. Приморско се пълни през втората половина на юли и се изпразва през втората половина на август. Интересно ми е как ще процедират хотели, които обслужват само чужденци. В Приморско има малки хотели в които имаше само чехи и/или словаци.

# 666
Днес си загубих половината ден да звъня по хотели.
Не мога да разбера нито Новотон, нито Визит, защо не си изтрият офертите или да ги ъпдейтнат с правилните дати.
В букинг същата шитня, available ама като звъннеш - не е .

п.с. някой да има инфо от 1ва ръка, в Равда има ли работещи кръчми/ресторанти ?

# 667
  • Сф
Значи, най-просто казано коронафобите нямат място на морето.
Който го е страх да си стои дома, аз ги разбирам и подкрепям (персонала, не коронафобите).
що за наглост?
Това все едно " да изгоним селяните от Сф" звучи.
Много от нас са с платени почивки ПРЕДИ короната, а и да не е така искам да знам какво ще получа срещу моите пари, нали? Щото мин година в 4* нямаха дори термометър на рецепция и не си направиха усилия да купят" гостите го взели", то много трудно да си следиш стаите. Когато вдигнеш температура я от слънце я от храна искам да те видя айва как ще се уредиш за корона тест при тримата доктори по южното , а докато те дигнастиоцират ще чакаш в изолатор с още 5 с температура та ако случайно не си закачил да ти е сигурно че ще Simple Smile.

# 668
Нагло, нагло, колко да е нагло ?
Всеки разумен човек е наясно, че тези мерки са ала бала и ако ти е "кекав" организма, пак ще се заразиш.
Като те е страх, стой си вкъщи. Тъкмо ще ни е по-добре на тези, които не се страхуваме от вируса.

Не визирам теб конкретно , а всички наплашени.

# 669
Аз всичсо разбирам, но в моя случай Мирамар е 300лв. на вечер. Ако ми се налажи да седя 14 дена карантина, какво правим? Питах ги, нищо конкретно не ми отговариха. Влезте ни в полажението и т.н. Направо се вбесявам вече.

# 670
Задайте си официално (с вх. номер) въпроса към МЗ.

# 671
  • Варна
Аз всичсо разбирам, но в моя случай Мирамар е 300лв. на вечер. Ако ми се налажи да седя 14 дена карантина, какво правим? Питах ги, нищо конкретно не ми отговариха. Влезте ни в полажението и т.н. Направо се вбесявам вече.
Възможно е да отделят някое крило за карантиниране, още повече че под карантина няма да има нито ОИ, нито плаж, нито басейн, и т.н. Тогава ще могат предполагам да намалят цената за престоя до да речем 200лв. на вечер, с някаква храна включена, и така ще е много по-изгодно.

# 672
  • Сф
Ама на мен ми се ходи някъде, море, спа..е не се и знае кой ще се окаже по- кекав на кв, вируса е нов. Оглеждам се, морето анулирах:( вече спечелиха от нас.Като почне сезона ще се види, сега гадаем.
Марина нова 200 лв на ден за концлагер за по- изгодно .Твоите постове ме веселят!

# 673
Българите най-вероятно няма да ги държат в карантина, а ще ги изпращат да си карат карантината в къщи.
И се чудя ... ОИ изначално е предвиден за бюджетни туристи. И съвсем не е задължително храненето при ОИ да е на блок-маса. Самото хранене на блок-маса се практикува или в малки хотели нисък клас или за гости от ниския клас стаи в големи хотели, но там има още няколко ресторанта за гостите от по-високия клас стаи. Хотели, които искат да държат високо ниво не използват хранене на блок-маса най-малко заради хигиената. Руум сървисът е задължителен за всеки уважаващ себе си хотел. А у нас - наопаки.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 17:44 от Leo...

# 674
Възможно е да отделят някое крило за карантиниране, още повече че под карантина няма да има нито ОИ, нито плаж, нито басейн, и т.н. Тогава ще могат предполагам да намалят цената за престоя до да речем 200лв. на вечер, с някаква храна включена, и така ще е много по-изгодно.

Много изгодно ще ми дойде. Платила съм 3000лв за десет нощувки и да дам още 3000лв. за карантина. Като се има предвид и че съм платила за едно декември, а най-вероятно ще ползвам 50 процента от услугите. Абе...

Общи условия

Активация на акаунт