Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 716
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, аз се измъчих 6 месеца с този цистит, никой не можеше да разбере от какво, защото първоначално всичките ми стерилни урини бяха чисти. Откриха ми полип на матката, казаха, че е от него. Изрязаха го април месец-никакво подобрение. Двама гинеколози отказват да ми вземат цервикален секрет, защото нямам никакво течение, влагалището е спокойно, микробиологията чиста-няма никакъв смисъл. Преди седмица с много упорство от моя страна ми взеха и излезе уреаплазмата. Пиша всичко това, защото може би има и други момичета, които минават през нещо подобно.От личен опит знам, че с постоянен цистит и болки, човек не може да води нормален живот.

# 241
При мен беше абсолютно същото. Всеки отказваше да ми вземе проба точно за това изследване, защото влаг. секрет, стерилна урина и цитонамазка излизат нормални без бактериален растеж.
И така, докато не реших сама да се изследвам - излезе уреаплазма уреалитикум. Поне при мен беше само 2 месеца мъчение. Сега вече пия антибиотик, но симптомите продължават...
Успех на всички и дано се излекуваме бързо!

# 242
При мен беше абсолютно същото. Всеки отказваше да ми вземе проба точно за това изследване, защото влаг. секрет, стерилна урина и цитонамазка излизат нормални без бактериален растеж.
И така, докато не реших сама да се изследвам - излезе уреаплазма уреалитикум. Поне при мен беше само 2 месеца мъчение. Сега вече пия антибиотик, но симптомите продължават...
Успех на всички и дано се излекуваме бързо!
И при мен симптомите не са отминали, а съм 5-ти ден на вибрамицин, симптомите ми се изразяват в често уриниране, парене и болка, ако е удобно да кажеш при теб в какво се изразяват

# 243
Едно към едно същите симптоми. Болки след уриниране, тежест в пикочния мехур, парене и бодежи. Аз също съм на 5тия ден Вибрамицин.

# 244
Чувството е ужасно, надявах се към 5-тия ден да почувствам някакво облекчение, но явно още не е подействал антибиотика, нямам идея дали ще подейства, доктора ме предупреди, че може да се наложи втори курс, защото била упорита, ако намериш нещо, което те облекчава ще те помоля да го споделиш. Обещавам и аз да пиша ако се почувствам по-добре или намеря нещо друго, което да спре тези неприятни симптоми

# 245
Засега нищо не ми помага. По-рано във форума споделих лечението си дотук.
Пих Уринал акут, Цистон, Ехинацея, Прополис, Геритамин, Цетебе, Магнезий, чай за цистити... Все още имам тези нетърпими болки.
За колко дни е изписан Вибрамицин при теб?

# 246
За 10 дни 2×1 таблетка от 100 мг, но преди това съм пила много антибиотици, също и Уринал, Урокомфорт, Цистирен, Цисто стоп, всички форми на червена боровинка,защото лекувах цистит с неясен причинител.Единствено Бетадин глобули ме облекчаваха, но гинеколога каза, че изсушава лигавицата и ми ги спря. За Вибрамицина мисля, че са малко 10 дни,защото четох, че на повечето момичета е изписан за 14,при теб каква е схемата?

# 247
Първото ми лечение беше с 1 доза Азакс (2х500 мг) и 14 дни глобули Бетадин - никакъв резултат.
И аз съм на 10 дни Вибрамицин (2 пъти по 100 мг) + Омнибиотик. Превантивно обаче взимам Дифлукан от 150 мг (3 таблетки през 4 дни) и слагам Клотримазол глобули.
След това ще продължа с пробиотика + глобули с лактобацили само - Флоражин.
Бетадинът убива всичко - гъбички, бактерии, възпаления, защото съдържа йод. С Уреаплазма уреалитикум обаче не се пребори...
На мен ми беше изписан и Клиндамицин за 6 дни, но отказах да го пия, защото никъде не прочетох да помага срещу това точно.

# 248
Извинявай аз те затрупах с въпроси, но след Азакса,взеха ли ти отново цервикален секрет или директно ти назначиха Вибрамицина. Не знам ако не ми минат симптомите дали е редно отново да дам секрет или да се продължи лечението по друг начин, на мен не ми изписаха никакви вагинални глобули, само мико макс през 3 дни. Пробиотика си го пия по препоръка на предишната гинеколожка, защото нямах лактобацили

# 249
Няма проблем за въпросите, надявам се да съм полезна.
Азаксът нищо не повлия. Разбираемо и очаквано от мен, защото беше само 1 доза.
След 21 дни сама отидох да пусна изследване с урина, защото не можех да търпя болките. Оказа се отново положително. Даже със същата антибиограма. От нея ми назначиха Вибрамицин за 10 дни, но се чудя дали да не го пия 14 дни.
Микомакс е с действието на Дифлукан. Пие се превантивно срещу гъбички. Поради тази причина слагам и глобули, защото микробиологията ми е без бактериален растеж.
След цялото лечение, обаче, трябва да сложа и лактобацили допълнително, за да възстановя нормалната среда.

# 250
Много ти благодаря за изчерпателните отговори. Аз също мисля да го продължа 14 дни, защото при мен този проблем е от доста дълго време и си мисля, че изчистването на тази уреаплазма, няма да е толкова лесно. Днес се обадих на доктора да му кажа, че много ми пари и неговия отговор беше, че е невъзможно на фона на антибиотика (все едно аз си измислям, за да си говоря с него по телефона) ако няма промяна в състоянието ми, да му се обадя във вторник

# 251
Здравейте и в тази тема момичета 🤗
Чета масово, че след положителни резултати при вас за микоплазма и уреаплазма, мъжете пък са чисти след дадена проба еякулат. Как става това? Има ли обяснение? Надали от въздуха се заразяваме?
Вторият ми въпрос е ВИБРАМИЦИН и с уреа и с микоплазма ли се бори едновременно?
И още един въпрос. Якоя имала ли е силни болки по време на полов контакт заради тези гадинки и след излекуване да са минали и болките? Изобщо тези гадове могат ли да причинят адски болки до невъзможност да се прави секс?
Благодаря ви ❤️

# 252
Аз изпитвам нетърпими болки и си мисля, че е от това. Защото преди тази ужасна уреаплазма нямах такива проблеми. На партньора ми резултатите ще са готови във вторник и ако при него е отрицателен,за мен ще бъде пълна загадка от къде се е появила. Мнението на доктора е, че някога някой от нас двамата я е лепнал, но при въпроса ми, защо чак след 3 години се появява симптоматика,измрънка нещо, което не разбрах.

# 253
Аз изпитвам нетърпими болки и си мисля, че е от това. Защото преди тази ужасна уреаплазма нямах такива проблеми. На партньора ми резултатите ще са готови във вторник и ако при него е отрицателен,за мен ще бъде пълна загадка от къде се е появила. Мнението на доктора е, че някога някой от нас двамата я е лепнал, но при въпроса ми, защо чак след 3 години се появява симптоматика,измрънка нещо, което не разбрах.

По различни причини, имунитета пада. Разни такива неща избиват...

# 254
Значи не съм единствената с ужасяващите болки да му се не види.......
А след лечението не отшумяха ли при вас тези болки? Как се чувствате сега? Аз и с Вибрамицин ще се тъпча. С нещо все трябва да ги изтрепем.

Общи условия

Активация на акаунт