Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 62 569
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Успяхте ли да се излекувате и отминаха ли гъбичните инфекции?

Около година след първия негативен резултат за уреаплазма, продължавах да съм основно с различни бактериални инфекции. Пиех антибиотици по няколко пъти в годината, заедно с тях винаги и противогъбични, та затова май с гъбичките поне нямах проблем.
Правила съм няколко контроли за уреаплазмата с пср междувременно.
Е, останах си с отвратително обилно течение и постоянно ме гони параноя, че ми има нещо. Но уж вс е проверено множество пъти и съм чиста.

# 466
Здравейте, май преувеличавате с тея страхове за извънматочни бремености и усложнения при уреаплазма. Нужни ли са чак ЦС и хидротубация без наличие на някакви сериозно проблеми или просто го правите от страх и предпазливост? До колкото разбирам ЦС има облъчване и заради нея трябва да се изчака с бебеправене но отпушва тръби, но имало някалъв нов метод който е неинвазивен и по-бърз. В крайна сметка ако лекар не го е назначил има ли смисъл да се прави или не? Какви са цените за това и колко време след негативен контролен тест за уреаплазма е хубаво да се направи?

# 467
Здравейте, май преувеличавате с тея страхове за извънматочни бремености и усложнения при уреаплазма. Нужни ли са чак ЦС и хидротубация без наличие на някакви сериозно проблеми или просто го правите от страх и предпазливост? До колкото разбирам ЦС има облъчване и заради нея трябва да се изчака с бебеправене но отпушва тръби, но имало някалъв нов метод който е неинвазивен и по-бърз. В крайна сметка ако лекар не го е назначил има ли смисъл да се прави или не? Какви са цените за това и колко време след негативен контролен тест за уреаплазма е хубаво да се направи?

Ами точно го казахте, най-вероятно няма нужда да мислите за такива усложнения, а и мисля че и лекар няма да се съгласи да изследва за такива неща без да има затруднения със забременяване и други показатели, налагащи да се изследва повече.
Мисля, че след негативен контролен тест, и при липса на продължаващи оплаквания, ще ви поздравят и ще ви пратят по живо по здраво да си започвате бебеправенето 😊
Едва след поне 6 месеца неуспешни опити може да се притеснявате и да търсите причина. Аз още на третия месец бях в шаш и паника, че уреаплазмата ме е прецакала, и хоп на 4тия се оказах с две черти. За съжаление направих мисед аборт, но това е друга тема.
Идеята ми е - съсредоточете се върху излекуването на уреаплазмата и не мислете какви усложнения може или не може да има. Важното е, че сте я хванали и се лекувате.

# 468
Благодаря! Извинявам се за личния въпрос но този мисед аборт свързан/следствие ли е с излекуваната уреаплазма?

# 469
Благодаря! Извинявам се за личния въпрос но този мисед аборт свързан/следствие ли е с излекуваната уреаплазма?

Едва ли е свързан. Пък и уж последствия (освен хронично течение) нямам.
За съжаление тези аборти са ужасно често срещани. Причина (проблем) не открихме, молим се да не се повтори, че сме от позакъснелите с бебеправене 🙄

# 470
А какъв беше минималния срок, който трябва да се изчака след края на аб за да пуснем контрола за уреаплазма?

# 471
Доколкото помня минимум 21 дни.

# 472
Здравейте,

С късна загуба в 36 г. с, започнахме изследвания. С Ф5 на Лайден съм и ПАЙ 4Г/4Г, с ниски нива на вит Д, желязо и Б12.
Бях на консултация при доц. Конова и ми пусна изследвания за Уреаплазма и Микоплазма, вагинален секрет, Антифосфолипиден антисиндром.
От новите изследвания се оказа, че имам Уреаплазма парвум и Кандида, която доста често се появява и лекувам.
Притеснявам се, че от този месец възобновихме опитите за бебе и сега съм меко казано втрещвна и изплашена...психически съм вече тотално на парчета..
Виждам, че не е направена антибиопрограма, чувствам се все по-изгубена.
Мъжът ми също трябва да се изследва, моля споделете как се изследва при тях.
Страх ме е, че ако съм забременяла всичко това ще е пагубно за бебенцето...
Имам назначено лечение за Кандидата с Клион Д, но изчакам все още цикъл, съответно и тест, за да предприема каквото и да е

# 473
  • София
Съжалявам за загубата. Наистина ужасно. Cry
Аз нямам опит с клион д, но лекувах уреаплазма парвум докато бях бременна, с азитромицин в средата на бремеността.

# 474
Аз нямам опит с клион д, но лекувах уреаплазма парвум докато бях бременна, с азитромицин в средата на бремеността.

Колко дни прием на адромицин бяхте? Аз съм резистентна на доксициклин, и сега надеждата ми е в азитромицин, скоро не съм я изледвала, но ежемвсечните бактерии са на линия. Какво ли не пих, и от тази ешерихия не мога да избягам. И сме с тубарен фактор и неуспешни опити инвитро.

# 475
  • София
Мисля, че бяха 10 дни.

# 476

Колко дни прием на адромицин бяхте? Аз съм резистентна на доксициклин, и сега надеждата ми е в азитромицин, скоро не съм я изледвала, но ежемвсечните бактерии са на линия. Какво ли не пих, и от тази ешерихия не мога да избягам. И сме с тубарен фактор и неуспешни опити инвитро.
И аз съм така със всякакви бактерии, Ешерихия коли постоянно и никой не ми каза да си пусна за Микоплазма и Уреаплазма. При вас какво се оказа.

# 477

Тази бактерия ми е много непозната, бихте ли споделили какви опасности крие? На мен лекарите ми казаха, че в първите 3 месеца от бременността е противопоказно да се лекува, но през това време не е ли опасна за бебето, за мен.
Предполагам, че дори да се лекува, рискът да се появи отново е голям?
Ако някой може да сподели колко време след прием на АБ и излекувана бактерия е добре да се изчака до следващи опити за бебе?

# 478
  • София
Малко вероятно е нещастието ви да е резултат от уреаплазмата. Трябва да е била доста размножена и инфестирала, че да е минала през шийката и да атакува мехура -> и от там спукване на мехура е заплахата. Така ми обясни док на феталната морфология. Че опасността от уреаплазма е спукване на мехур, но се случва изкл. рядко.
Аз си направих сама изследване за уреаплазми и др. в Геника. (#хипохондрик) Следящата ми АГ не се впечатли, но понеже е такъв протокола - ми назначи азитромицина за терапия (на мен и на ММ). Второто ми мнение АГ също не се впечатли. Каза, че всички ромки раждат с уреаплазма (най-малкото). И че от 12 години не е виждал поражения от тази бактерия.

Ако се разчетеш назад в темата, ще видиш кой какво е споделил като време и курсове на лечение. При мен се случи много лесно - да я убия с един курс. Може би пък да бяха и два курса. Не си спомням. Но контрола правих само веднъж и беше отрицателна.

# 479
Много благодаря, ще отделя време да изчета всичко.
Изненадах се, че я имам защото при мен след като индуцираха раждането спукаха мехура и водите бяха бистри, т. е нямаше индикация, че има някаква инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт