Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 693
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Мога ли да ви попитам при мъжете каква проба е най-добре да се даде за сигурни резултати? Еякулат/урина?

Привет,

минавам да се похваля наполовина Simple Smile на ММ му излязоха изследванията и вече няма уреаплазма, което е супер новина. Остават и моите изследвания, които нещо се забавиха - пуснах ги в Геника миналия вторник, евентуално днес се надявам да видя, че и при мен всичко е наред Simple Smile)))

# 196
Мога ли да ви попитам при мъжете каква проба е най-добре да се даде за сигурни резултати? Еякулат/урина?

Привет,

минавам да се похваля наполовина Simple Smile на ММ му излязоха изследванията и вече няма уреаплазма, което е супер новина. Остават и моите изследвания, които нещо се забавиха - пуснах ги в Геника миналия вторник, евентуално днес се надявам да видя, че и при мен всичко е наред Simple Smile)))
При нас уреаплазма беше открита при изследване на еякулат, контролното изследване също беше с еякулат Simple Smile

Ъпдейтвам:
И моите резултати са отрицателни Simple Smile Продължаваме стремглаво напред към светлото бъдеще и мечтаното бебе, ама от другия месец, защото този го пропуснахме, хихии.
Единствено тук малко ме наплаши факта, че може да е фалшив отрицателен резултат, но да се надяваме, че нашия случай не е такъв.

Успех на всички, стискам много палци да не се пише много тук в темата Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 10:29 от AnMary

# 197
Браво знам какво е чувството да пребориш тази гат дано скоро се похвалим с 2 черти и ние останахме за другия месец😊😊😊

# 198
  • София
Браво чудесни новини!
Стискам палци да забременееш бързо и да сте здрави Heart

# 199
Здравейте .

Наскоро ми откриха Уреаплазма . ( само на мен , мъжа ми не са го излседвани ,но знам че понеже се предава по полов път е препоръчително лечението да се започне и от двмата )
Изписаха ни  Azithromycin 250mg , иDoxycycline . изпратиха ми рецептата за хапчетата по пощата , но няма описание по какъв начин се приемат и не успявам да се свържа с лекаря ми. Моля ако някой е вземал тези хапчета и има опит да ми помогне как трябва да се започнат ( двата антибиотика един след друг или заедно ) Изписаха ни също така и пробиотик.
Благодаря !

# 200
  • София
Двата антибиотика едновременно??? Не не, питай някой АГ за това.
Няма как от БГ мама да ти кажем как да ги пиеш. Задължително трябва да питаш доктор.
Аз пих азитромицин 500мг по едно на ден за  7 дни. Не знам дали е дало резултат все още. Доксициклин не са ми давали, защото съм бременна.
В никакъв случай не почвай антибиотик без консултация с доктора. Даже е хубаво и втори доктор.

# 201
Двата антибиотика едновременно??? Не не, питай някой АГ за това.
Няма как от БГ мама да ти кажем как да ги пиеш. Задължително трябва да питаш доктор.
Аз пих азитромицин 500мг по едно на ден за  7 дни. Не знам дали е дало резултат все още. Доксициклин не са ми давали, защото съм бременна.
В никакъв случай не почвай антибиотик без консултация с доктора. Даже е хубаво и втори доктор.
Азитромицин и Азакс едно и също ли е?

Момичета, всички говорите за Уреаплазма, а Микоплазма някой да е имал и излекувал разбира се???

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 10:30 от AnMary

# 202
  • София
Азитромицин е активната съставка. Азакс и Сумамед например съдържат Азитромицин. Но мисля, че имаше и антибиотик със точно същото име. Тоест едно и също е.

# 203
Момичета аз като невменяема, но ще попитам пак!
Някоя имала ли е силни и сериозни болки по време на секс до невъзможност дори да се прави такъв? Говоря вътре дълбоко болки?

# 204
  • София
На мен се е случвало да имам болки. Бих ти препоръчала Макмирор вагинални капсули за 10 дни. По напред в темата съм писала, че в научните журнали и клинични изпитвания единствено Макмирор показва някаква активност срещу Микоплазми и Уреяплазми. Даже много ги препоръчват и при всякакви други уро инфекции. И не забравяй секс само с презерватив докато и двамата не се излекувате.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 20:44 от kene

# 205
Микомакс са таблетки за гъбички през устата. И действат за видове гъбички само.
Дали става дума за Макмирор?- това са глобули с действие върху уреа и мико плазми. 

На мен се е случвало да имам болки. Бих ти препоръчала Микомакс вагинални капсули за 10 дни. По напред в темата съм писала, че в научните журнали и клинични изпитвания единствено Микомакс показва някаква активност срещу Микоплазми и Уреяплазми. Даже много ги препоръчват и при всякакви други уро инфекции. И не забравяй секс само с презерватив докато и двамата не се излекувате.

# 206
  • София
Аз съм имала такива болки в далечната 2011та. Направо нетърпими при секс.
Ходих на физиотерапия 6м. в чужбина. Не си помня диагнозата, но не беше бактериална инфекция или полово предавана болест.

# 207
  • София
Да, Макмирор, благодаря ти. Сега ще редактирам!

# 208
Аз имах, но моите бяха по-скоро от сухота, тъй като наличието на уреаплзма намаля естественото лубрикиране /както и всяка друга инфекция де/ ,та с овлажняващ гел (но на водна основа) нещата са доста по-добре
Момичета аз като невменяема, но ще попитам пак!
Някоя имала ли е силни и сериозни болки по време на секс до невъзможност дори да се прави такъв? Говоря вътре дълбоко болки?

# 209
Момичета ,можете ли да ми помогнете с разчитането на това изследване понеже докторката ми каза ,че нищо не разбирала от тези скали освен,че (ясно си личи )е изолирана уреаплазма и кандида. Пуснах такова изследване понеже имам постоянна рецидивираща кандида и хоп сега излезе и уреаплазма .Необходимо ли е при тези малки стойности да се пие антибиотик?😔

Общи условия

Активация на акаунт