Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 719
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Отидох при още двама лекари, като им обясних изрично, че вече съм пила Азакс еднократно - 2 по 500 мг.

Единият държи на Вибрамицин, другият - на Азакс (антибиограмата показва, че съм чувствителна и към двата).

1) Вибрамицин 100 мг - 2 х 1 за 10 дни + Клотримазол + пробиотик
2) Азакс 500 мг за 12 дни + Микомакс + пробиотик.

При Вас кой от двата подейства?
Азакс 3 пъти пих и без успех. Успях с вибрамицин 14 дни.
И аз Азакс 9 дни пих по 1 на ден. Ще видя след 20ина дни да пусна изследване в Геника и ще ви кажа резултат......

# 226
Момичета след дълго търсене на лаборатория, която да изготвя антибиограма за уреаплазма намерих такава. Ще я споделя с вас в случай, че пожелаете да направите и вие. https://synwest.bg/
Между другото може да се пусне само уреаплазма и не е скъпо 25лв. е изследването. В лабораториите, в които съм пускала е двойно като цена и естествено без антибиограма.

# 227
  • София
Ей това е много полезно!
Във вторник ще ми взимат цервикален секрет, за да видя дали Сумамеда е изчистил.
Ти цервикален секрет ли им носи ?

# 228
Ей това е много полезно!
Във вторник ще ми взимат цервикален секрет, за да видя дали Сумамеда е изчистил.
Ти цервикален секрет ли им носи ?
Да, цервикален секрет. Но преди това е необходимо да отидеш до лабораторията, за да вземеш среда (малко контейнерче с течност вътре). От там ти дават и лист с указания как да се постави секрета в средата. Даваш го на АГ и той си върши работата. След което ти само го носиш в лабораторията и резултат до 2-3 работни дни.

# 229
В цибалаб също правят антибиограма? И беше 30 лева изследване на цервикален секрет за Микоплазма и Уреаплазма.

# 230
  • София
А имаш ли спомен: такова ли е контейнерчето със средата ?

# 231
А имаш ли спомен: такова ли е контейнерчето със средата ?

Не е. Много по-различно е и е много малко, със течна среда вътре като вода. Ако намеря подобно ще го прикача. Но секрета пак се взема със стерилен тампон.

# 232
Здравейте, момичета! От 6 месеца имам постоянен цистит, след много изследвания се установи, че имам уреаплазма в цервикален секрет. Назначиха ми Вибрамицин 100мг за 10 дни, пия го вече 4 дни, имам леко подобрение, но не са изчезнали симптомите. Гинекологът и урологът са на различни мнения, единия твърди, че това е причината, другия смята, че не е.Въпроса ми е възможно ли е според вас този постоянен цистит да е от уреаплазмата или може би е друга причината? Благодаря предварително!

# 233
  • София
И аз бях така. От уреаплазмата е. Ако можеш издръж на Вибрамицин 14 дни.

# 234
Много ти благодаря! Много ме успокои! Понеже съм пила 2 пъти ципрофлоксацин,аугментин, панцеф, левокса, дори амикацин венозно 7 дни заради цистита без да зная, че имам уреаплазма и честно казано в един момент си помислих, че никога няма да се оправя.

# 235
  • София
А кой д-р смята, че Е от уреаплазмата:
гинекологът или урологът ?

# 236
Много ти благодаря! Много ме успокои! Понеже съм пила 2 пъти ципрофлоксацин,аугментин, панцеф, левокса, дори амикацин венозно 7 дни заради цистита без да зная, че имам уреаплазма и честно казано в един момент си помислих, че никога няма да се оправя.
Здравейте, да се включа и аз:
за три месеца пети път ме хваща цистит с доказани три различни бактерии (Ешерихия коли, Клепсиела и Ентерокок). Пих Аугментин- 7 дни, Манурал- 2 пъти, Зинат- 10 дни, сега съм на Ампицилин- 7 дни. Имам PSR на цервикален секрет от Микробиологията на Александровска болница, който е отрицателен за всичко. Вече съм много отчаяна- разсипах се от антибиотици... никога не съм била така. Приемам всякакви съвети и идеи...

# 237
А кой д-р смята, че Е от уреаплазмата:
гинекологът или урологът ?
Гинекологът смята, че е от уреаплазмата, урологът смята, че има друга причина. Ходих и при микробиолог, той е категоричен, че докато не се изчисти уреаплазмата няма да спрат циститните симптоми
за три месеца пети път ме хваща цистит с доказани три различни бактерии (Ешерихия коли, Клепсиела и Ентерокок). Пих Аугментин- 7 дни, Манурал- 2 пъти, Зинат- 10 дни, сега съм на Ампицилин- 7 дни. Имам PSR на цервикален секрет от Микробиологията на Александровска болница, който е отрицателен за всичко. Вече съм много отчаяна- разсипах се от антибиотици... никога не съм била така. Приемам всякакви съвети и идеи...
Напълно те разбирам, аз съм така 6 месеца, в Токуда ми правиха изследване за уреаплазмата и микоплазма на първа сутрешна урина, тогава всичко излезе отрицателно, но симптомите продължиха и аз сама поисках да ми вземат цервикален секрет, за да съм сигурна, иначе и аз имах клебсиела и ешерихия коли в урината, за клебсиелата ми назначиха 7 дни амикацин, последната стерилна урина е чиста, но симптомите продължиха.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 00:31 от AnMary

# 238
Бисептол оправя тия бактерии по 2т сутрин и вечер за 10-14дни.
Иначе и аз като вас страдам от цистити и уреа излизаше преди, но наред с тях в урина имам еширихия, тоя година вече клебсиела, кошмар някакъв. Според мен цистита е от ешерихията и клебсиелата, поне доката ги има тях си има повод за цистит. Виж в случай на чиста урина и цистит, то тогава може да е уреата.
Писала съм назад в темата, билки пия за бактерии в урината и цистит, ангоцин, феминела урофорте. Не знам дали е крайно решение, трябват месеци пиене 🤯
Но ако уреата е причина, не знам тия неща дали ще помогнат. Уролог и кожно венерически казва, че не уреата е причина. Та да видим като се изчисти урина как ще е.
Също намерих един гинеколог, прави ми почистване на влагалище с разтвор на йод някакъв, е след такава процедура направо ми олеква, ще пробвам още няколко пъти и ще пиша отзиви дали помага.

# 239
Аз мисля, че основната причина за циститите е уреаплазма. Тя предразполага други бактерийки да полепват. При мен точно след заразяването се получи цистит за първи път и имах ешерихия + ентерококус ..месец след това имах дори гъбична инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт