Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 404
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Nike90, прилагам резултатите.
Изследването е културено! Обикновено културените са фалшиво отрицателни, но при положителен резултат бих му се доверил! Бактерията е резистентна към хинолини(ципрофлоксацин, левофлоксацин и моксифлоксацин), но чувствителна към доксициклин и азитромицин! Моят съвет е да се посъветвате с лекар за лечение, ако лекарят откаже да ви лекува може да използвате по-горната схема за лечение, която написах, стига да не сте алергична към тях!

# 676
Действително упорита бактерия, трябва да се атакува на няколко фронта и поне 14дни прием на антибиотици. Но дори и тогава нямате гаранция, че няма отново да цъфне при спад в имунитета след определено време. Но поне антибиотиците ще я потушат и ще облекчат симптомите. Говоря като препатила.

# 677
Nike90, прилагам резултатите.

Коя е лабораторията изследвал секрета?

# 678
Здравейте
Къде препоръчвате да се направи контрола да уреаплазма след лечение и колко време отнема?

Пуснах цервикален секрет в болница “Надежда”, но там резултатите ще излязат за 5-6 дена, а ми трябват по-рано.

Благодаря много 🙏🏻

# 679
Здравейте
Къде препоръчвате да се направи контрола да уреаплазма след лечение и колко време отнема?

Пуснах цервикален секрет в болница “Надежда”, но там резултатите ще излязат за 5-6 дена, а ми трябват по-рано.

Благодаря много 🙏🏻

В Геника излизат за няколко часа мисля....

# 680
за 3работни дни излизат

# 681
Микоплазма и Уреаплазма
Влаг. секр.
Изследване за Mycoplasma
hominis
Отрицателен
Изследване за Ureaplasm
urealiticum/parvum <10\S\4 CFU Лаб. № 78

Здравейте,

Правилно ли се ориентирам от изчетеното, че резултатът ми за уреаплазма е в норма и без притеснения? Благодаря ви.

# 682
Здравейте! Препоръчайте ми добър гинеколог в гр. София. И аз да се включа в темата, имам 4 курса на лечение - първо с Левокса, антимикотично и глобули, след това с Доксициклин, глобули и т. н и т. н... , но парвума не се повлия от нищо. Ще съм Ви благодарна ако ми препоръчате читав и обяснителен лекар!!!

# 683
  • София
Здравейте! Сигурно въпроса ми ще е тъп, но някой може ли да сподели при взимането на цервикален секрет има ли нещо различно от взимането на обикновен вагинален секрет за микробиология? Боли ли повече, нещо различно прави ли се?

Също има ли вариант да се изследва наличие на уреа по друг начин? Гениколожката ми предложи само горния, хич не ми даде подробности и съм объркана. Ще съм много благодарна ако някоя мила дама сподели повече.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 23:26 от Caramell.

# 684
Здравейте! Сигурно въпроса ми ще е тъп, но някой може ли да сподели при взимането на цервикален секрет има ли нещо различно от взимането на обикновен вагинален секрет за микробиология? Боли ли повече, нещо различно прави ли се?

Също има ли вариант да се изследва наличие на уреа по друг начин? Гениколожката ми предложи само горния, хич не ми даде подробности и съм объркана. Ще съм много благодарна ако някоя мила дама сподели повече.
По принцип е малко по-болезнен защото се отърква в цервикса, но това е златен стандарт за изследване на урея и Микоплазма! Другият вариант е първа струя на първа сутрешна урина, но шанса да я хвануш там е по-малък! Довери се на гинеколожката, явно си разбира от работата!

# 685

Здравей, аз лично не съм усетила болка, два пъти са ми взимали- нищо по-различно не съм усетила. Успех!

# 686
  • София
Много благодаря за отговорите, момичета ! Heart

Притеснявам се защото прага ми на търпимост към болка е много нисък и буквално още от сега ми става зле само като си помисля какво ме чака.

Всъщност голяма ли е разликата в точността между изследване на урина и секрет? .. На мен ми трябва само да знам имам ли или не, не точно количество? И наистина предпочитам просто да не ме боли.

# 687
Много благодаря за отговорите, момичета ! Heart

Притеснявам се защото прага ми на търпимост към болка е много нисък и буквално още от сега ми става зле само като си помисля какво ме чака.

Всъщност голяма ли е разликата в точността между изследване на урина и секрет? .. На мен ми трябва само да знам имам ли или не, не точно количество? И наистина предпочитам просто да не ме боли.

Няма да те боли от взимане на цервикален секрет. То почти няма разлика с усещането на взимане на вагинален. Цитонамазката се усеща доста повече.
Иначе относно питането дали с урина или с цервикален секрет трябва да се изследва, при положение че имаш гинекологични оплаквания, със сигурност секрета трябва да е цервикален. Може в урината нищо да няма.

# 688
Здравейте, записвам се и аз. От година вече се боря с паврум и хоминис. Преди 2м си взех отново резултатите от Геника и бяха положителни. Първото ми лечение протече с азитромицин, а второто с клацид и явно безуспешно. Моля дайте съвет за добър лекар във Варна в тази област. Отделно от седмица установих и бременност(6с) ,което много ни учуди с приятеля ми понеже всички доктори ми казваха ,че нямам овулация.
Имам нужда от съвет и от мами , коите са изкарали бременността си с бактериите.

# 689
  • София
Момичета, тези, при които бактериите рецидивират, как сте с общия умнитет, как са ви нивата на вит.Д, хемоглобин, желязо, Б12? Аз лично не бих изписал повече от 2 антибиотика  за такова нещо, а бх насочила внимания към общо укрепващи дейности.

Общи условия

Активация на акаунт