Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 8

• 41 499
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
В края на миналата година ми дадоха цена 46 евро за кутия 7бр. Последно бях чела, че е 47-8 май. Което е много. Една кутия прогестан е макс 20лв. И кринона при тях е скъп. Така и не поръчах от тях и за щастие на късмет успях да намеря турски. Но тогава беше по-лесно с намирането. Много хора имаха останали излишни. Всички си пътуваха спокойно.

# 661
Колко да е по-добро. Водят ги заместители Ти си прецени, но имай предвид, че кутията е около 90 лв. Колко много кутии прогестан може да си вземеш за тези пари. Неоправдан разход е. Ако държиш на пролутекс поне търси от Турция. Гръцките цени не са добри.

Ох да и на мен това ми направи впечетление Sad Днес ми дадоха 5 бр.до трансфера за 75лв. Ако трябва повече време да се бият си е сериозна сума, но то в инвитрото кое ли е евтино, като сме се хванали на хорото...
Ооо  това е много прилична цена. Аз си слагах по 2 на ден (в продължение на 12-14 седмици) от аглийския вариант на същото лекарство и плащах по 150 паунда на седмица.

# 662
  • София
Единственото, с което е по-добър пролутекса е, че се слага подкожно и можеш сама да го правиш.

# 663
Момичета,записвам се и аз при вас.В понеделник ми предстои 1ви ЗЕТ на 1 бластоцистче(само  то ми е),имам зад гърба си 2 неуспешни свежи трансфера.Понеже изчетох цялата тема преди да се включа,да споделя как протекоха нещата при мен,аз съм в Щерев.Преглед имах само на 2 и 12 ден,хормони изобщо не са ми изследвани,от 2ри до 12ти ден бях с естрофем 3×1, а сега 2×2 и по 1 Кринон сутрин.На 12 ден лигавицата ми беше 7,8мм.,но аз съм с по-дълъг цикъл 30-31 дена и късна овулация на 16,17,че и на 18 ден.До сега проблем с лигавицата не съм имала,нито с хормоните,когато ги изследвах за свежите трансфери.Сърцето ми е свито дали Е ще се размрази добре и дали въобще ще имам трансфер,но нищо не зависи от мен 😪.
Желая на всички "чудото"за всяка една от нас да се случи  и да се местим в темите за забременелите след инвитро.

# 664
Здравейте всички,
Днес следобед ми е трансферът.
Преди малко ми сложиха лепило.
Пуснах си прогестерон и резултатът е над 60 ng/ ML
Това нормално ли е. Приемала съм Циклогест, Еугест през ден и сутринта 4 т. Дуфастон.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 09:49 от Анонимен

# 665
  • София
пролактин или прогестерон?
ако е второто е добре.

# 666
Объркала съм се...Прогестерон.
Миналия път беше 11, 26 в деня на трансфера, та се зачудих...
Благодаря Бамба Simple Smile

# 667
  • София
Супер е. Така ми каза Стаменов в деня на биопсиите ми след пункцията и циклогест 5 дни за същия резултат.

Успех! Heart

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 10:51 от melinda11

# 668
Момичета,моят ЗЕТ на 1 бластоцист мина успешно вчера по обяд.Ембриоложката ме окуражи, че е с добро качество.1ви ЗЕТ ми е и се надявам това да е моят опит,след  0 резултати от свежите трансфери едва ще дочакам да дойде деня за кръвния тест(за 10 ти ми е назначен).Пуснах си на своя глава прогестерон и резултатът е 32 nmol/l,мисля че е добре(аз бях на Кринон гел до вчера,а след трансфера моята лекарка ми го смени с Утрогестан 3×2), все пак вагиналното приложение дава по-висок концентрация в матката.Лигавицата ми този път беше нарастнала до 8.9мм.,по-тънка е от друг път,била съм и с 10-11мм.,но все пак не е зле. Вие как мислите?

# 669
Без да те притеснявам, но прогестеронът не е идеално добър. А при ЗЕТ това е проблем. Помисли за вариант да се снабдиш с инжекции прогестерон за всеки случай. Успех!

# 670
Без да те притеснявам, но прогестеронът не е идеално добър. А при ЗЕТ това е проблем. Помисли за вариант да се снабдиш с инжекции прогестерон за всеки случай. Успех!
Bling-a-ling,благодаря за съвета,ще си намеря прогестерон на инжекции,но се притеснявам и да не предозирам,защото имам и Дуфастон 3×1.

# 671
Разбира се трябва да го съгласуваш с твоя лекар и задължително да покажеш резултата, ако още не си.  Но това не е много висока стойност. Равнява се на 10 ng/ml. За пример моят лекар от 13 надолу, че и нагоре понякога предписва инжекции. Иначе се използва само кринон.

# 672
Разбира се трябва да го съгласуваш с твоя лекар и задължително да покажеш резултата, ако още не си.  Но това не е много висока стойност. Равнява се на 10 ng/ml. За пример моят лекар от 13 надолу, че и нагоре понякога предписва инжекции. Иначе се използва само кринон.
Още вчера на трансфера споделих с моята лекарка,че съм си пуснала сама прогестерон и тя погледна резултата,мисля че и затова ми смени Кринон гела с Утрогестан и Дуфастон.Говорихме и за това,че с вагиналното приложение на прогестерона се получава first pass effect-т.е. концентрацията е висока в матката,а после черния дроб преработва хормона и в кръвта стойността е по-ниска.
Но сега сериозно се притесних дали не рискувам опита с това вагинално приложение,защото сутрешната ми доза голяма част беше изтекла навън.Още утре сутринта ще си пусна пак прогестерон и ще търся инжекции.
Благодаря ти много ,Bling-a-ling,затова винаги споделям всичко тук толкова много помощ съм получила още от самото начало,когато се чудехме с ММ кой път да хващаме.

# 673
Кринон до колкото знам най-слабо се отразява в кръвта. Преди години ползвах утрогестан сега е сменен с кринон. Но тогава имах свежи трансфери и като цяло нямах проблем с прогестерона. Докато на ЗЕТ и при 13 и 20 си имах инжекции. Определено вдигат стойностите, защото направих контрола.

# 674
Здравейте мои сродни души, искам да питам тези от вас, на които са им поставяли инжекция Но шпа мускулно преди трансфера. Случвало ли ви се е след това да имате дискомфорт няколко дни? При мен вече 2 дни има огромно червено петно, подуто и сърбящо, леко наболва и някак твърдо. Какво може да е това, дали ще изчезне само или трябва да мажа с нещо? При другите транфери също са ми слагали, но веднага всичко е минавало, та сега малко се шашнах...

Общи условия

Активация на акаунт