Пълна промяна от негова страна. Моля за помощ или съвет

• 4 420
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
Историята на сестра Ви е класическа. Среща мъж с дете и бивша. Бившата разбирайки за връзката се чуди как да накаже мъжът. Детето се явява като инструмент за постигане на целта. Мъжът е съкрушен от отхвърлянето на детето и изпада в дупка... Мисли си, че сестра Ви е виновна и се отдръпва от нея... Проблем с него и нея няма, а с жалката бивша, която не разбира, че този мъж вече не е неин и е свободен да продължи животът си... Много ме нервират подобни истории...

# 31
Историята на сестра Ви е класическа. Среща мъж с дете и бивша. Бившата разбирайки за връзката се чуди как да накаже мъжът. Детето се явява като инструмент за постигане на целта. Мъжът е съкрушен от отхвърлянето на детето и изпада в дупка... Мисли си, че сестра Ви е виновна и се отдръпва от нея... Проблем с него и нея няма, а с жалката бивша, която не разбира, че този мъж вече не е неин и е свободен да продължи животът си... Много ме нервират подобни истории...
Благодаря! Според Вас как е най-адекватно да постъпи?

# 32

Може - ама един мъж, който се оставя да го маанипулира жена, а да обвинява друга за проблеми с детето му - не ми се струва читав. И с това притискане - че е прекратила всички други връзки...
 Все още съм на мнение - сестрата да чака и да не се натиска повече.
И съм съгласна с другите - повече самочувствие.

# 33
Глупости, историята с бившата и използването на детето е класическо оправдание, възможност за бягство. Виновни няма, има наивна млада жена и нескопосан манипулатор, който иска да се измъкне от наивната млада жена.

# 34
  • Най-красивата страна

Защо момичето да страда,заради неговите проблеми с бившата?

# 35
Ако съм на мястото на сестра Ви, бих се отдръпнала от този мъж. За мен той все още не е готов за друга връзка. И понеже питате как да се постъпи в ситуацията: нека не го търси известно време. И ще си проясни мислите, и ще види действията му.

# 36
Наистина голямо пилеене на мисли и ресурси. Има нещо невярно в годините, сякаш са доста по-малко.

# 37
Ох... добре, че втората ми снаха не е търсила съвет тук когато брат ми беше в подобна ситуация... Сега нямаше да имам най-прекрасната племенница Blush
Според мен тези, които не разбират човека не са родители или не осъзнават, че и бащата обича и страда за децата си... Не само майките изпитват чувства към тях!  Както казваше баба -"най-много боли за детето". Ако на мен ми се случи детето ми да се отрече от мен ще страдам много и няма да искам да се виждам с никой. Предвид и факта, че мъжете не са от най-споделящите го разбирам на 100%.
... И все пак, не е лесно да имаш връзка с човек, който има бивша и дете. Те ще са част от неговия живот завинаги. Сестра Ви да си прецени възможностите и, ако не и е по силите просто да прекрати отношенията си с него , защото той преди всичко е БАЩА!

# 38
Аз изобщо не виждам да има проблем в тази връзка, която е на абсолютно начален етап.
Ми те не се познават изобщо, колко са три месеца. Нека отношенията малко да се поразвият, за къде бързате. Прекалено е рано за каквито и да е изводи.

Леко в повече ми идва и на мен това, че се чакат взаимно да заспят. Те така цяла нощ могат да откарат без сън, докато се проверяват един друг.
Извинявай, това беше шега, а ти заяви, че искаш сериозни отговори, та ето: Не се обадил един ден май? И от там е драмата? Сестрице, няма драма никаква. Остави сестра си, тя няма нужда от помощ, камо ли пък да се депресира. Това са нормални неща от живота, нека човекът да бъде малко сам, щом има нужда. Нека тя постъпва, както смята за правилно, все пак тя е в тази връзка, ние всички + ти не сме.
Той ще се обади, като му мине, или не, нещата ще се развият естествено, без подбутване. Нека тя да реши ще му се обажда ли и колко често, но повярвай: прекалено често обаждане няма да бъде оценено като голяма любов, а като натиск и опит за обсебване.

# 39
На мен ми се наби "Отне известно време да го убеди, че е приключила всякакви други отношения с хора,тъй като той постоянно я притискаше с такива въпроси." и "той е човек, който доста е патил от бившата си".

Аз не мисля, че бившата му има нещо общо с цялата работа. Сестра ти да се дистанцира малко и да остави времето да покаже накъде отиват нещата. Тези прекалено уж откровените и уж много романтичните (доколкото схванах този е минал с няколко разходки и малко сладки приказки в нета), обикновено са от породата на бройкаджиите и губят интерес жената като клъвне.

# 40
Сестра ви спира да го търси. Не пита, не пише, не иска обяснения. Когато и звънне или пише, се държи любезно и нормално.

Ако мъжът продължи да се появява и да я печели, супер. Ако не, сестра ви елегантно се дистанцира и започва да се вижда/да си пише с други момчета, които са свободни, без ангажименти и желаят искрено да срещнат партньор. Аз лично бих го правила и без да седя на стенд бай за въпросния господин.

От така написаното не оставам с впечатление, че те имат сериозна връзка. Не му дължи вярност или обяснения.

# 41
От така написаното не оставам с впечатление, че те имат сериозна връзка. Не му дължи вярност или обяснения.
И да имат сериозна връзка, дори да имат брак - дължи ли му вярност и обяснения? Ако се прибави и елемент на невменяемост - объркана, недо...натанцувана, пренебрегната и ето ти пример за несъбираеми задължения Simple Smile

# 42
  • София
Здравейте! Моля за помощ или съвет относно следната ситуация. Става въпрос за моята сестра, която няма силата да потърси съвет или помощ от друго място, та сметнах, че може би тук бих могла да получа и още няколко мнения по въпроса. Ситуацията е следната... Преди 3 месеца тя се запозна с един мъж, който е малко повече от 10 години по-голям от нея (тя е на 26). Той има дете, като това беше първото нещо с което започна, когато излезнаха на среща. Смисъл такъв, че не го е скрил по някакъв начин. Тя беше много предпазлива относно отпускане пред него и т. н. Отне известно време да го убеди, че е приключила всякакви други отношения с хора,тъй като той постоянно я притискаше с такива въпроси. Той се държеше супер, всяка вечер разговори... Целувки и други такива хубави неща, на които просто тя свикна да заспива и точно когато се отпусна всичко се промени. В един момент бившата му приятелка се намеси, като индиректно се опитва да настрои детето срещу бащата. Малката спря да говори с него по телефона, а моята сестра започна да е в неведение. Тя няма нищо простив да се оттегли, в случай, че това ще е добре за детето. Но единственото което тя получи като отговор след като му каза, че вижда, че отношението му е малко по - различно (от 1 седмица), беше, че просто карантината и това, че е затворен вкъщи му се отразява зле и че иска да е сам. Дадох ѝ съвет да се оттегли, но в същото време той е човек, който доста е патил от бившата си. Притеснителното е той да не реши, че е поредния несериозен човек в живота му. Искам да вметна, че той не е имал сериозни отношения с никоя след приключването на връзката с майката на детето му. Моля ви приятели, дайте някакво мнение по въпроса, просто всичко странично би било от полза. Благодаря предварително и ако имате въпроси не се притеснявайте да ги зададете, поздрави. 🤗😋

Според мен сестра Ви може би трябва да се оттегли и да изчака. На мен не ми изглежда като сериозна връзка. Ако детето се травмира от новите връзки на баща си, не бих заставала между двамата в никакъв случай. Детето е на първо място и много нови приятелки си мислят, че мъжете трябва да поставят първо тях, а на второ място децата.
Според мен сестра Ви е свестен човек, в моя живот изобилства от примери, при които новите жени се опитват да обсебят мъжа и забравят за децата му от предишни връзки. Говоря за случаи, при които бившите жени поддържат връзката баща-дете и в повечето случаи, за които знам бащите загърбват децата си заради новите си приятелки. Така че вината в някои случаи не е изобщо на бившите жени, а на новите Simple Smile За мен трябват цивилизовани отношения - и бивши жени и деца са част от живота на мъжа и той трябва да съумее да запази връзките с тях, за да се чувстват децата добре. Защото бивши деца няма.

# 43
  • София
Леко ми е шизофренна тая тема, честно.
Колко интимно близки да сте, мигар и сестри?!

# 44
Може пък да няма сестра, ама ще е тъпо да каже ''питам за прЕателка''.

Общи условия

Активация на акаунт