Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 626
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
А какви размери дрешки купувате/мислите да купувате?
Аз поръчах няколко неща 56 и 62. За 50ти размер се чудя има ли изобщо смисъл.

# 46
Страхотна тема, Марая!
Докато успея да изчета старата тема, дойде и нова Grinning.
По план би трябвало в майчин дом нормално да раждам с избор на екип.
Относно гнездата, харесала съм си по поръчка от Инстаграм заедно с обиколници за леглото, но нека наближи август и ще го реша окончателно.

# 47
Моето обичаше и в люлката у в шезлонга. Люлката сега е стол за хранене и съм много доволна. Ама така бях намразила мелодиите ѝ Wink другото, което го приспиваше беше въртележката на леглото. Докато си изпее песните и той заспал Wink

# 48
Може да ме сметнете за куку, но какво точно е приложението на гнездото? На мен не ми се струва като нещо необходимо

# 49
Daisy1123 Хормоните са ти супер, не се тревожи.
Аз смятам да раждам пак в Аг Селена, два пъти съм раждала там. Но , пък от друга страна последния път ми беше доста шумно там, и ако лекарят ми е в отпуска през това време може би ще си родя в някоя по- малка болница в Пазарджик.

# 50
  • Denmark
Не мисля, че е необходимо гнездо. Нашето е подарък от братовчедка ми, но аз смятах да взема така или иначе, за да слагам бебето до нас на спалнята да спи първите месеци. А и не мога да харесам легло, май ще го купя даже след раждането.
За размерите - аз купих няколко 50, 56 и 62 засега обаче има още доооста да купувам. Не се ориентирам и аз с бройката. 🤔

# 51
Благодаря на всички.
За размери и аз мисля по-голиемички като  да се задоволя само с 2те бодита с къс ръкав от Лидл , а останалите да са с дълъг.
Бях повдигала преди въпроса, но сега ЛЛ настоя зза направление за АГ по ЗК, поне да  съм ползвала каквото мога.,.дали може да ми препоръчате АГ, която да е компетентна все пак и да не се засегне от ситуацията ?
За гр.София става въпрос

# 52
Понеже аз държах дете да си спи в леглото, с не при нас на спалнята, не сметнах за необходимо да купя гнездо. Както казах, щом заспи го местех в леглото му. Макар че е спал и на дивана и къде ли не.

# 53
Аз мислех да взема гнездо главно за в легълцето му в началото ,защото ще вземем кошара от класическите до 3,4 годишна възраст ,които са големички за новородени. Бях решила да вземем ,но така или иначе аз ще го повивам ,защото плюсовете за повиването на бебетата са много, като цяло и самите пъшкулчета са много по-спокойни и няма да шават 😁. Аз и за повивалник с шкаф се чудих много .. отначало си казах “абе айде бе.. все едно не мога да го сменям на леглото”, да ама кръста ми ще замине от толкова смяна на памперси наведена. А в шкафа ще прибера всичките му дрешки и козметика и реших,че като цяло ще е много по-удобно и за мен Simple Smile
Вярно е ,че има много излишни неща без които също можем,но защо да не си улесним и ние живота малко 😁. Както и за възглавничките за бременни и за кърмене, вместо да си чупим ръцете (за тези,които ще кърмят), слагаме бебчето на възглавничката и всичко е 6 😁. Може и да може и с обикновена обаче не мисля,че ефектът ще е същия.

# 54
Нашия повивалник е на една маса, няма специален шкаф.
За възглавница, докато го кърмех си купих някаква най- обикновена квадратна от Джъмбо. На всичко може да се намери алтернатива. След първото дете разбираш, че много неща са излишен разход, повечето с краткотрайно използване.

# 55
На мен ми се струва нормално да купим повече неща от необходимото. Все пак първо бебе, човек не знае какво ще му потрябва, отделно и емоцията от сладурските покупки. И на мен не ми се искаше да взимам много вещи, които са скъпи и вероятно ще ползвам малко или изобщо, обаче като тръгна да си правя списъци или да гледам в магазините, ми се струват супер необходими.

Иначе на теория бебе може и без нищо да се купува. Ще спи в спалнята повито или в импровизирано гнездо. Ще го къпем в мивката на ръка. Ще го носим на ръце. Ще го кърмим. Даже ако сме еко и памперси не трябват, нито козметика, нито сладки боденца. Нашите баби едно време...нали...

Само да са живи и здрави бебенцата, пък другото са бели кахъри.

Исках да ви попитам, мислили ли сте за помпа за кърма? Чета, че на Авент са хубави и се колебая между ръчна и електрическа. И се чудя дали да не взема и двете. Втора ръка ако са дали е проблем?

# 56
Нека споделя и аз Blush
Онзи ден бях на преглед и имах известни притеснения.
Първото, което АГ ми каза е, че изглежда не съм качила много, защото си бях с нормални дрехи - свободен панталон с ниска талия и впита дълга блузка. Но като казах, че съм + 7-8кг не можа да повярва. Това си ме човърка, тъй като изведнъж се появиха Fearful ...
Иначе бебо Blue Heart си е наред, изследванията също в норма. Изписаха ми дуфалак и магнерод.

До известна степен имаме късмет, че сме “августинки” - когато сме най-големи Animal Elephant, ще носим рокли и сандали. Nature Sunny

# 57
Бебето трябва да си е в поза жабче, никакво пристягане , никакво повиване!
Бодитата с предно закочаване са най- удобни за новородени.
Повивалник имах - напълно излишен.
Възглавница  за кърмене - изполвах най- обикновена, даже и тази на която спях.
Многото покупки вместо да ви помагат, ще ви пречат. Simple Smile

# 58
Повивалник и аз не съм ползвала, помпата за кърма ми беше на Авент ръчна и бях доволна. Като споменахте жабче ще ви покажа и мойта жабка Joy

# 59
Нашето гнездо е такова:

Няма как да се обърне или притисне отстрани. Има колан, който се слага през коремчето.
След 3тия месец бих взела и обикновено гнездо,  симпатични са ми и мисля, че бих го използвала.

Редактирам се: на племенника му взеха и шезлонг, и люлка. Не му харесват изобщо. Веднага започва да плаче, когато го сложат вътре. Та явно до голяма степен си зависи от детенцето, а не от нашите мераци и желания.
И ние взехме такова гнездо. Моето е от олх, че ми се видя доста пари за няколко месеца използване. Но съм чувала много хубави отзиви за него, мисля че през целия ден може да си спи бебчето вътре.
За дрешки аз гледам от 56 размер- дори и да са малко по-големи не мисля, че ще е проблем.
Приятели ми дават количка, дрешки, шезлонг и още доста неща- така че да спестим някой лев, защото всичко ще се ползва няколко месеца и после ще се чудим къде да го набутаме или на кого да го подарим 🤣 така си мисля сега де, живот и здраве ще видим
Слънчев ден от мен 🥰

Общи условия

Активация на акаунт