Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

• 31 368
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Има и неподсладени протеини ама доста вероятно да не са хич приятни на вкус, знам ли ги.
Иначе инсулин на гладно от 25 на 15 не е никак малък прогрес, просто имаш още работа но това не значи че си на грешен път непременно. Иска време.

# 121
  • Paris, France
Робби, Уау! Браво за инсулина.

За гастрита трябва да отидеш на лекар и да го излекуваш с антибиотици, защото самата бактерия допринася за ИР. Важно е. А и си е демоклиев меч.

Ами увеличи протеина и виж какво ще се случи! Хубаво е, че ядеш яйца. Много са полезни.

# 122
Невена пия есцитил, който пише е противопоказан с калий.

Като ядете всеки ден яйца, и жълтъците ли или само белтъка. Четох, че било вредно всеки ден жълтъци, аз имам и висок холестерол.

# 123
  • Paris, France
С жълтъците, естествено. Витамините като инозитол, Б12, никотин и други са в жълтъка, който е желателно да е течен.

Когато ям по 5-6 яйца на ден и спра въглехидрат холестеролът ми пада, а добрият се качва.

# 124
То на яйцето ако не се яде жълтъка, все едно не си ял яйце изобщо. Всичко важно е там. Отдавна е опровергана теорията за връзката холестерол = артеросклероза. Почетете малко повече за холестерола, моля ви, ама не от сайта на СЗО. Там са редовните папагалщини.

# 125
Робби, Уау! Браво за инсулина.

За гастрита трябва да отидеш на лекар и да го излекуваш с антибиотици, защото самата бактерия допринася за ИР. Важно е. А и си е демоклиев меч.

Ами увеличи протеина и виж какво ще се случи! Хубаво е, че ядеш яйца. Много са полезни.

А пък аз си мислех, че с толкова сваляне на инсулина нищо не съм направила. Смятах, че за година трябва да е под 10.... Явно съм имала нереална представа и мислех, че се провалям.... Права си за бактерията, трябва да се лекува, но като падне извънредното положение ще се заема и с този въпрос, тъй като имам Хеликобактер пилори.

# 126
Миоки благодаря, аз обожавам жълтък. Значи ще си ги ям цели.

# 127
Robbie, мога да ти предложа една рецепта за този проблем
99.9% успех при изтребването на хеликобактер пилори с отвара от невен, броколи и студенопресовано масло от черен кимион!
1.Към 250мл вряща безхлорна вода на слаб огън добавете 3 гр. невен и варете 5 минути.След като изтекат минутите - прецедете и изпийте, когато премине от горещо в топло състояние, 2 часа след закуска, без да подслаждате!
2.Към 500мл вряща безхлорна вода добавете 250 гр. тъмнозелено броколи и варете 5 минути.След като премине от горещо в топло състояние прецедете и изпийте 30 минути преди вечеря.
3.Студенопресованото масло от черен кимион се приема всяка сутрин по 1 супена лъжица 30 минути преди хранене на гладно.При хормонални проблеми броколи се замества от френска лавандула и маточина.

# 128
  • Paris, France
А пък аз си мислех, че с толкова сваляне на инсулина нищо не съм направила. Смятах, че за година трябва да е под 10.... Явно съм имала нереална представа и мислех, че се провалям.... Права си за бактерията, трябва да се лекува, но като падне извънредното положение ще се заема и с този въпрос, тъй като имам Хеликобактер пилори.

С хеликобактера ще трябва да се занимаваш незабавно, тъй като, освен, че предизвиква ИР, много обича мазнини.

Това, което му пречи да се размножава и го трепе е описано тук:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213422014000249

Превеждай си с Гугъл, защото някои от нещата не ги знам на български, но:

1. Студено пресован зехтин ти става единствената мазнина.

2. Малко семе от черен кимион, масло. Челебитка е другото име..

3. Цейлонска канела редовно.

4. Сок от листа на алое го трепе.

5. Мед Манила, но можеш да изчакаш.

6. Пробиотици, особено с бифидус, кисело мляко с живи бактерии.

7. Сок от cranberry. Това май беше мечо грозде, но не съм сигурна. Ако искаш

8. Броколи поне веднъж дневно, но може с всяко хранене.

Това първо и много важно. Така ще са останали по-малко гадини, а може и да ги изтрепеш ако си сериозна. След излекуване инсулинът ще падне сам ако нямаш наднормено тегло.

# 129
  • пак там

7. Сок от cranberry. Това май беше мечо грозде, но не съм сигурна. Ако искаш

Червена боровинка.

# 130
  • София
Аз също се съмнявам за хеликобактери. Симптомите са на 100%, искат и фиброгастроскопия, но на този етап съм шубе. Адски много ме боли стомаха горе високо.

За килограмите да кажа - при мен едни 2килограма и половина варират ежедневно нагоре - надолу. Канатара е абсолютно точен, сравнявала съм го с кантар в приятелка, както и с този на работа който пък е някакъв професионален. Аз мисля, че затържам много вода. Когато се усетя вече през спукване пия един Фурантрил и на другия ден съм - 3кг.

# 131
  • София
Здравейте,
Как се пие алфа липоевата киселина - преди или след хранене?

# 132
Тревичка, благодаря. То сега не пътуваме много ( по обясними причини), но другия път като ходим в Германия ще си купя. Тук нямаме ДМ.

Не знам къде си, но мисля, че няма да ме затрудни да ти купя и пратя. Ако си в БГ - по куриер, ако си извън БГ по пощата. Мисля, че за седмица пристигат.

# 133
  • Paris, France
Дорис, много мило от твоя страна, но български пощи не приемат лекарства, цигари, хранителни продукти до чужбина от частни лица. Само от сайт, предлагащ директна доставка може, но повечето бг-сайтове не доставят до чужбина.

На мене ми отказаха наскоро пратка до Белгия с бикарбонат, а е съседна държава и в Шенген. Все едно исках да пратя обогатен уран.

# 134
  • here, there, everywhere
Дорис, в Белгия съм. Много ти благодаря за предложението, много мило ми стана, но не ми е удобно да Те ангажирам. Особено в сегашната ситуация да висиш на опашки в затворени помещения е доста опасно.
Ще му намеря цаката аз. Все в някой сайт ще намеря.
Оплаквам се, че много ми се спи и не ми се работи.

Общи условия

Активация на акаунт