Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

• 32 297
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • пак там
Рева, как се справям... Не ми олеква, но поне мога на следващия ден да се стегна.

# 421
Обиколките са надолу , макар и в застой от известно време,  но кантара ме срива психически. Не ми се вярва да е мускул, защото не съм повишила физическите упражнения .  Тибетците само дето добавих.

# 422
  • Paris, France
Обиколките са надолу , макар и в застой от известно време,  но кантара ме срива психически. Не ми се вярва да е мускул, защото не съм повишила физическите упражнения .  Тибетците само дето добавих.

Ако си увеличила протеините и намалила обиколките наистина може да е мускул + малко вода. Щом намаляваш обиколка на талия проблем няма. Престани да се теглиш и готово! Така правя аз. Кантарът, който е най-обикновен седи в мазето и го внасям в банята само по Коледа. Сантиметърът е важен.

Миоки, тази диета от 85% захар, с 15% протеин, без никаква мазнина, как точно ще оправи диабета? Може ли линк към успешни истории на обърнат диабет с такава диета? Как се отразява липсата на мазнини на жлъчката? Много от хората на супер ниско въглехидратни диети имат проблем със жлъчка от липсата на достатъчно мазнини, а в техните диети има някакви. Тези 300 грама захар как се изгарят? Защото за да се оправя ИР трябва горене след поемане. Да, има такъв метод за вече отслабнали, все още диабетици, в който може да се ядат по толкова ВХ, но само при условие, че се изгарят веднага. Това са поне 3-6 часа бързо ходене дневно. Мислиш ли, че този режим е приложим за повечето диабетици ( предвид, че много са над 45г, със силно затлъстяване, болки, изтръпвания)? Как се яде с 0% мазнина, предвид, че мазнина има и в спанака и марулята?

# 423
Невена, не знам какъв е механизмът, но от това което съм чела, е възможно, при условие, че няма никакви мазнини обаче, което по никакъв начин не го виждам като вариант дългосрочно. Питаш за жлъчката? Ами в кофата естествено + съсипване на стомаха. Веган храненето е на този принцип - ВХ с много малко мазнини.
Аз лично никога не бих си причинила такава "диета". Да излекувам диабета си, но в крайна сметка да се гътна от нещо друго - ами не, мерси.
Не мисля, че този режим е приложим за никой човек, ако трябва да съм честна и изобщо не адвокатствам за него. Аз съм горещ застъпник на храненето с мазнини (от нерастителен произход) и протеини и без ВХ - тоест точно обратното на това горе постнатото.

# 424
  • Paris, France
Миоки, веган храненето е с доста мазнини от растителен произход. Индийците, които не ядат животинска храна ядат кашу, кокос, сусам и подобни. Тези, които са fruitarian и ядат само плодове получават някакви мазнини от тях. Даже и в лимона има. 0% мазнини е постижимо само от някакви прахове, примерно, с извлеци.

Диабетиците от тип 1, които се хранят ВВ и без мазнини пак поемат някакви от омега 3, примерно, но ги поемат между храненията и енергията от мазни и е под 1% от общата, но я има. А и те не са ИР.

Това, което аз съм го чела и което аз ям също съдържа мазнини и е възможно само когато се движа доста, а като бях ИР не можех да стана от леглото, камо ли да ходя по 10-15 километра.

Другото е, че 90% от диабетиците 2 имат затлъстяване. Те и да не ядат мазнини си ги имат в кръвта от собствените им. Как започват да подобряват ИР с ВХ като в кръвта им циркулират много мазнини? През това време високата захар не им ли скапва бъбреците?

Аз не оспорвам, че точно яденето на ВХ и горенето им оправят ИР, но не ми е ясно как става с по 300 грама захар усърдно при диабетици. Знам, че вдигане на 100-300 кила качва мускулна маса, но не зная как удърно да почна да ги вдигам като не мога да си вдигна крака. Затова започвам с 5-10кг. Същото е с диабетиците. Слабите почват с 20гр Вх и тичат докато видят ниска захар + 30 минути. След време вдигат до 50гр, после 100. Това са хора, които са гладували и махнали коремни мазнини , но са още с диабет. И не ядат ВХ и да лежат. В Нюкасълската има ВХ, но под 75гр дневно и калориите са супер ниски. С 300гр как става? Омега 3 откъде набавят?

Във форумите за диабетици 2 има хиляди страници с успешно обръщане на LCHF diet, Ketogenic, low calorie. Във форума на веганите няма нито една такава, а за ВВ да не говорим. Индийските вегани пищят от висока захар дори на ниски калории и не обръщат диабет.

Аз искам да прочета механизъм, особености, какво се прави, кога и успешни истории, при които диабет е обърнат и след 5 години човекът е все още не диабетик.

Колкото пъти питам хора, които твърдят, че са се подобрили с нещо такова се оказва, че КЗ от 15 след ядене е паднала на 12, не успяват да напишат стойности от ОГТТ или са си правили някакви техни със захар, а не глюкоза, оказва се, че не са точно вегани и ядат сирене, риба или яйца, но под липса на мазнини разбират не ползуване на олио, ей такива.

Искам да видя проучване, като нюкасълското, примерно, със съставки, продължителност на режима, КЗ и инсулин преди и след диетата, % успеваемост непосредствено след диета, след 2 години, след 5 години. Има ли различен отговор според тегло, % мазнини, пол, възраст. Такъв режим би устроил пристрастените към захар.

# 425

Ако си увеличила протеините и намалила обиколките наистина може да е мускул + малко вода. Щом намаляваш обиколка на талия проблем няма. Престани да се теглиш и готово! Така правя аз. Кантарът, който е най-обикновен седи в мазето и го внасям в банята само по Коледа. Сантиметърът е важен.
Там е работата ,че не съм увеличавала протеините, с кантара също не съм вманиачена, веднъж на месец горе- долу се качвам. Цикълът ми закъсня този месец с 10-ина дни, за пръв път ми е ,затова около него преди/след реших да замеря.. не очаквах +2  седмица по- късно да видя. Може би трябва да се насиля да ям трикратно пак и да вдигна метформина на 1500 ,както ми е предписан.
Сантиметрите в талията са -10 за година, но  аз тръгвам от големи обиколки и кг , и  някак съм настроена на поне идея по- големи резултати.. едно е да имаш излишни 10 , друго е 50,примерно. Мишешките стъпки ме измарят, а сега и тоя плюс.
Ще се успокоя , просто днес ми е ден за реване.

# 426
Птиче, знам колко е гадно с много кг за сваляне и да става бавно и на "подскоци". И аз имах надежди по-бързо да става при мен, но не. На периоди е...Особено като си спомня преди колко бързо свалях килограми... Rolling Eyes Но няма да се отказваме- свикнах донякъде да приемам за успех и мишите крачки и понякога дори да се радвам когато задържам. На моменти е затормозяващо за психиката, но какъв друг избор имаме?  Може би не е зле да  увеличиш малко протеините? При мен действа добре и модифициран яйчен фаст- т. е. 2-3 дни на яйца+ малко бри/кашкавал и салата, евентуално и айрян със сол по някое време на деня. Млечните ям според настроението, принципно не са ми задължителни. Но се каня и за истински яйчен фаст. Blush
Елора, как си, излязоха ли ти резултатите?

# 427
Невена, нямам представа какъв е механизмът, не съм се интересувала, защото за мен това е излекуване (евентуално) на едното бедствено положение и докарване до друго такова.
Под 0% мазнини се има предвид същото като под 0% ВХ- няма такава естествена храна - просто изключително ограничено количество. Праховете и подобните създадени в лаборатория "храни" не ги броим изобщо.

За мен веган диетата е фаст и ако се прилага, трябва да се прилага като фаст. Не знам какви мазнини ядат, доста вегани са мазнинофоби, по мои наблюдения и се стараят да приемат колкото може по-малко.

Трудно ще прочетеш за изследване, поне не за контролирано и с достатъчно дълъг период на провеждане + контролна група. Просто такива няма как да се случат и пак вероятно ще отворят повече въпроси и спорове, отколкото ще дадат отговори. Епидиемологичните изследвания са плява и не доказват нищо.

# 428
Птиче, знам колко е гадно с много кг за сваляне и да става бавно и на "подскоци". И аз имах надежди по-бързо да става при мен, но не. На периоди е...Особено като си спомня преди колко бързо свалях килограми... Rolling Eyes Но няма да се отказваме- свикнах донякъде са приемам за успех и мишите крачки и понякога дори да се радвам когато задържан. На моменти е затормозяващо за психиката, но какъв друг избор имаме?  Може би не е зле да  увеличиш малко протеините?
Елора, как си, излязоха ли ти резултатите?

И аз честно казано посвикнах с мишите крачки, но не очаквах дотолкова да ме събори този плюс. Представям си го в месеци, с дни надежди и тормоз, и ми става още по- лошо. Ще го преживея, знам, то имам ли и друг избор, но  съм ядосана на това състояние,  на себе си, тормозя околните със скапаното си настроение и изблици. Намразих храната и с е притеснявам, че ще залитна в още по- грозна посока.Толкова слаба се чувствам в подобни  периоди, че чак се мразя.
За протеините и аз си го мислех, ще опитам да ги вдигна.
Благодаря ти за подкрепата.. Някак по- леко е, когато отсреща  имаш човек минал по - същия път. Heart

# 429
  • Paris, France
Птиче, стига глупости! Как ще ревеш за 2 кила? Я да стане някакво бедствие, да видиш как добре ще ти дойдат килата. Не е ненормално да има задържане (plateau), бавно сваляне и леко качване. Редовно качвам и свалям по 5 кила. Може и сега да съм свалила, защото анцуга, с който ходя в къщи ми пада и напъхвам и горнището в него. Голям праз, ще ги кача. Аз и като сваля кила се влошавам.

Свалянето на кило на всеки два дена е зад гърба ти. Това е в началото. Ако искаш да видиш същото - глад, но ще загубиш и мускул. Другото е спорт без намаляване на калории и даже да качиш калориите някои дни, а в други да ги намалиш.

Сега краката ти носят по-малко кила, по-лека си и е нормално да ти трябват по-малко калории.

Ако искаш увеличи протеини, но и зеленчуци и цитрат и виж какво ще се получи.

Насилването не работи. Прочета ли, че някой се пъне и насилва почва да мирише на неуспех. Не ти се яде, не ядеш. А Метформина трябва да мислиш как да го намаляваш и спираш, а не как да го качваш. И на мене ми изписаха 1500 на ден, на три приема, пила съм до 1000 и като се кожух на ниските калории спрях.
Минус 10см на талия е голям успех.

Миоки, за никакъв такъв случай не съм чела. Не оспорвам, че може да има, но аз не съм срещала. Ако има някъде, метни, моля ти се линк. Чисто технически ми е интереса.

# 430

Миоки, за никакъв такъв случай не съм чела. Не оспорвам, че може да има, но аз не съм срещала. Ако има някъде, метни, моля ти се линк. Чисто технически ми е интереса.
За конкретни случаи не знам, само съм "чувала" от хора, чието мнение отностно храненето уважавам и те определено са против веганизма и консумацията на ВХ като цяло.

# 431
Още не са Долче.
Ще пиша пак. Може би в понеделник.
Май за тсх-то ми казаха, че нямало да е веднага.
Абе вчера видях, че пикочната поне ми е в норма.

# 432
Скрит текст:
Птиче, стига глупости! Как ще ревеш за 2 кила? Я да стане някакво бедствие, да видиш как добре ще ти дойдат килата. Не е ненормално да има задържане (plateau), бавно сваляне и леко качване. Редовно качвам и свалям по 5 кила. Може и сега да съм свалила, защото анцуга, с който ходя в къщи ми пада и напъхвам и горнището в него. Голям праз, ще ги кача. Аз и като сваля кила се влошавам.

Свалянето на кило на всеки два дена е зад гърба ти. Това е в началото. Ако искаш да видиш същото - глад, но ще загубиш и мускул. Другото е спорт без намаляване на калории и даже да качиш калориите някои дни, а в други да ги намалиш.

Сега краката ти носят по-малко кила, по-лека си и е нормално да ти трябват по-малко калории.

Ако искаш увеличи протеини, но и зеленчуци и цитрат и виж какво ще се получи.

Насилването не работи. Прочета ли, че някой се пъне и насилва почва да мирише на неуспех. Не ти се яде, не ядеш. А Метформина трябва да мислиш как да го намаляваш и спираш, а не как да го качваш. И на мене ми изписаха 1500 на ден, на три приема, пила съм до 1000 и като се кожух на ниските калории спрях.
Минус 10см на талия е голям успех.

Невена, 5 кг почти половин година ги свалям с нв- вмх , Метформин и 40 мин. физ. активност на ден , от месец  и тибетците сутрин. Все още ми е трудно по -дълги тренировки да правя. Калориите 1200 -1000  ,понякога минавам с  1 порция на ден. Рядко , когато съм много  гладна 1600. 125 см съм в талията в момента. Мисля че е време за фитнес с инструктор, някой да ме юрка, очивидно е ,че  не се справям сама.
 С увеличаването на храната ще ми е голямо предизвикателство  на този етап, само мисълта за храна ме кара да рева. Не очаквах да съм толкова психически лабилна на тази тема, може би годините неефективни диети си казват думата.
От цитратите само магнизиев пия., но мисля да спра 10 ина дни, че ми е време за изследвания.

пп Никога не съм сваляла бързо , в началото на какъвто и режим да съм била.
пп За насилването си абсолютно права, винаги води до обратен ефект.. просто съм объркана и не се чувствам на правилни път, а ми е така нужно да има за какво да се хвана.

# 433
Птиче, да имаш проблеми с щитовидната?
Колко кила си била най-много?
А колко си сега?

# 434
Птиче, струва ми се, че 1000-1200 калории са малко в дългосрочен план+40 минути физ. активност на ден+ метформин...Ти зависи и каква точно ти е активността де, но все пак. Аз мога и часове да ходя.

Общи условия

Активация на акаунт