(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 41)

• 35 982
  • 812
  •   1
Отговори
# 285
Аз мога да кажа,  че не е късно за царевица. Ето моята вижда се най вдясно. Това са картофите,
те вече цъфтят, след като ги извадим сеем царевица на тяхното място. За сладката, не я чакам да презрее и я бера и варя още млечна, та според мен може да се опита.

# 286
Сърдечно благодаря на всички за съветите🤗.
За торта...такава цена видях, може би ако отида в някое село ще договоря по-хубава цена.
J_M_M-страхотна градина👏.
Определено, след вашите мнения ще помисля повече какво да засея.То и просто така, като го мислиш е лесно, но като знаеш колко труд трябва да се вложи, няма да е 2 часа...
Може би ще пробвам с морковите, царевицата, тикви, лук.Ще подготвя мястото за ягодите...И, нямаме вода, малък кладенец, с мнооого малък дебит, така че...май ще е това, а как ми се иска да си насадя домати, дини, пъпеши.....

# 287
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Можеш да пробваш царевица, тикви и боб. Тиквата пази долу сянка, за да не се изпарява водата.
Сеят се на гнезда, не на редове.

Щом нямаш много вода, погледни кои зеленчуци са по-устойчиви на засушаване.
Зелевите искат доста вода.

Колкото до работата, започни с малко пространство и ще прецениш колко можеш.

# 288
Днес се добрах до градината след няколко дъждовни дни.
Има вързали доматчета, набрах доста ягоди, касиса е почнал да червенее тук-там,  лукът полудял.  Въшки пак има по боба, ще пръскам отново. Тиквите дръпнали яко. Тиквичките, които трябваше да са кръгли, растат дълги. Алабашът взел да прави глави. Черешите капят много, а точно са почнали да се пълнят. Дано остане нещо и за бране.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 21:18 от Mößbauer-Effekt

# 289
Царевица от семки, пипер, домати, краставици, тиквички, тикви, цвекло, зеле от разсад може да се садят сега. Сладки картофи на 1юни. Семки краставици директно в земята за по-късна реколта. Моркови може от семе. Според мен за нищо не е късно.
При мен нощите са много студени и садим всичко по-късно. Вчера садих втория пипер, досаждах домати навън, броколи, зеле, праз, карфиол.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 21:24 от Дъждец

# 290
  • София
Днес се добрах до градината след няколко дъждовни дни.
Има вързали доматчета, набрах доста ягоди, касиса е почнал да червенее тук-там,  лукът полудял.  Въшки пак има по боба, ще пръскам отново. Тиквите дръпнали яко. Тиквичките, които трябваше да са кръгли, растат дълги. Алабашът взел да прави глави. Черешите капят много, а точно са почнали да се пълнят. Дано остане нещо и за бране.

Скрит текст:

Възхищавам ти се, аз такъв ред не мога да постигна1 нищо че градината ми е пред вратата!
И съм замислена- нали си по Германско, където е по- студено оттук?
А си по- напред във всичко.
Респект!

# 291
В югоизточна Германия съм - много е слънчево тук , влажно, мека зима, ранна пролет, дълго лято без много горещини. Идеално за градинарстване.

# 292
  • Deutschland/HE
Mößbauer, не си ли в югозападна?
Аз тази година нещо обърках с разсада и още е много хилав, ще се опитам тази седмица да ги посадя и ще се моля за дълго и топло лято Simple Smile

# 293
Югозападна, разбира се. На френската граница. Пиша и спя.

# 294
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Колибри, твоите камби добре се развиват.😀

Защо някои домати направиха хубаво, дебело стъбло, а други са хилави?
От семето ли зависи, от почвата? От какво?

# 295
  • Deutschland/HE
Много се радвам за камбите. Моите дъщеря ми ги събори два пъти....
Тази година я пиша нулева Simple Smile

# 296
Вчера си обрах спанака - масово беше с въшки по листата Confused Мъжът ми каза, че ще ми е за урок, дето не съм искала да ги пръска.
Вчера в нашето село падна градушка. За щастие беше дребна и не нанесе поражения. Замисляме се за мрежа над доматите и краставиците.

# 297
Много ми е приятно да ви чета и да ви се радвам на хубавите градини! Hug
При мен тази година отчитам провал, но поне вече знам какво да правя и следващата година живи и здрави (пожелавам си да сме в нов дом и собствено дворче) ще действам пак.
Може и да се посмеете на терзанията на един пишман градинар. Ей ме на какви ги свърших дотук.

От цялата работа ягоди ще има доста и подправките ми са ОК. Ригана пострада от въшки, но го спасих.
Зелен лук и марули има, въпреки че се надпреварвам с охлювите, за да не оглозгат марулите. Репичките също са напред, въпреки че късно ги посях.

Пораженията:
Тиквички и краставици хубав разсад и няколко корена тикви заминаха изядени от охлюви.
Пълно е с мравки, които ми извлякоха семената краставици които посях директно в лехата преди 2 седмици. Гледам изникнали са тук-там, нищо няма да стане от сега нататък.

Има реален шанс да видя някакви чери домати (може би). Разсад домати и пипер имам много слаб и не расте. До началото на май бяха в къщи, тук едва от две седмици температурите са около 20 и е вече навън в саксии.
Торя единствено с една течна тор, която разтварям във вода и поливам с нея веднъж седмично. Виждам, че няма да ме бъде, мъчно ми е, но догодина ще действам със изпитани семена и много обогатена почва.

# 298
  • София
Криси,  мъжът ти с какво иска да пръска спанака? Че нещо надушвам химия...
Биб, къде си, мога да ти подаря превъзходен, як разсад домати, в София. По куриер нямам опит как да го пратя.
За мравките си права, но не и за семената краставици. Тях провери дали не са изгнили, доста са едри.

# 299
ЗаСлон, няма как да стане уви, но ти благодаря от сърце Hug
В Нидерландия живеем, северна. Живот и здраве ще се местим по-близо към Германия, там поне има почва, а тук само води и пясъци (съответно много мравки).
Ще проверя за семената на краставиците, но изникнаха само на места, затова помислих че са ги завлекли мравките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт