Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през май

• 84 408
  • 2 920
  •   1
Отговори
# 255
  • Fairbanks, Alaska
Как ги правите тези сметки за ток? Последната беше 48 лв, предпоследната около 53 лв.

# 256
Дариела, мерси!  Ама вкъщи ми се ще да е за обикновено кафе. Капсулите ги недолюбвам.

Аз съм една мусака напред вече и сега отиваме на разходка с детето. Отрядът да бъде в бойна готовност, че всеки момент си пристига виновния по презумпция Grinning

# 257
Ми кажи ти как?! И аз се чудя. Вярно,бойлер не се гаси,на печката всеки ден се готви,пералня на 2-3 дена веднъж,хладилник,едно нагревателче за вода на кухненската мивка,тв и това е. Не знам,ядосват ме много тия ЧЕЗ!

# 258
И мойта машина, миналия месец сгърме... Взех си от майка кафеварката, са кат си пийвам кафе, ме треска у петите... Много си го обичам уредоТ...

И аз не знам тока.... Климатика ни е стар, сигур навъртва повечко... Но пералнята и сушилнята, са почти всеки ден... И не по веднъж...

Бригадата е събрана Stuck Out Tongue Winking Eye

# 259
Тето,голема си лигла! Тая ти бях стъкмила,ама с роклята по те харесах.
Скрит текст:

Добро утро!

# 260
https://www.mediapool.bg/i-roditeli-v-platen-otpusk-shte-mogat-d … a-news306865.html

Ето за 375-те лева. Не става много ясно какви са условията...конкретика липсва както обичам да казвам.

До сега мих прозорци в детската. И щорите. Бляк. Прах много бе...много....навред. 😨

Снощи казах за батерията. Сутринта му казах пак. Мълчи кат пуяк и се прави на глух. 😩

А...тая ли. Ми тя стиснала Жуки злобно...забъкът пак не се види...я съм се усмяна бе...

# 261
  • Fairbanks, Alaska
Засечи си показанията на електромера за 1 месец и ще разбереш дали се надписва. Поне досега съм нямал случай на надписване. След като бойлерът не се гаси, явно той дърпа най-много ток. За 1 ден ти прави около 48 кВч. За 30 дни са около 1300 кВч. Готвиш всеки ден-това са поне 3 кВч на ден.

Аз съм на парно отопление, но парното е спряно и ползваме само топла вода. Готви се на 2-3 дни.

# 262
Ми аз не разбирам,но ми е странно да е почти същата сметка като миналия месец,при положение,че тогава конвектора си бичеше почти нон стоп,климатика също. Сега са спрени,тока пак толкоз. Има нещо гнило... Ма той ММ не му се занимава,плаща си като поп.
Само това на мивката е по 30-так на месец. Знам го,щото като изгоря бяхме два месеца без него и бяха с по 30лв по-ниски сметките. Лятото беше,та нямаше как да не забележа. Бойлера не го знам,сигурно и той бая харчи. Уж нови,икономични уреди,пък...

# 263
Моите сметки за ток са 50+ и без бойлер. Пералня,печка и миялна - всеки ден. През зимата сушилня, а през лятото се замества от климатик в консумацията. На парно и централна топла вода сме, но тока си върви,  а сметките през последните 3 години са все нагоре. Цените се покачват.

# 264
  • France
Бойлерите много харчат, опитай се да го нагласиш да се включва само на нощна тарифа.
Добро утро на всички.

# 265
  • София
Ми кажи ти как?! И аз се чудя. Вярно,бойлер не се гаси,на печката всеки ден се готви,пералня на 2-3 дена веднъж,хладилник,едно нагревателче за вода на кухненската мивка,тв и това е. Не знам,ядосват ме много тия ЧЕЗ!
Не е само ЧЕЗ- наговорили са се всичките.
Бойлера не го спирам, но пък отоплението е на печка с дърва, готвенето на нея или на газовия котлон.
Само едното печене е в ел. фурна.
Лаптоп, телевизор, хладилник с фризер, пералня.
60лева сметка.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 10:48 от absurT

# 266
  • SF
Моите сметки за ток са 50+ и без бойлер. Пералня,печка и миялна - всеки ден. През зимата сушилня, а през лятото се замества от климатик в консумацията. На парно и централна топла вода сме, но тока си върви,  а сметките през последните 3 години са все нагоре. Цените се покачват.

Аз предполагам, че те си плащат отоплението в тези 200 лева за ток.
Нашите сметки са същите, като в тези 200 лева влизат тока и парното - аз ги плащам за 4 радиатора и 1 лира в банята, която не се ползва, но я плащам.

# 267
Мда,има нещо такова. Зимата пък,при горе долу еднаква консумация и еднакви температури,пак разлики от по 50-100 лв. Имам чувството,че са си сложили някакъв график кога колко да са сметките и нищо не зависи от консумацията ни. Мошеници! 🤐
Почвам да правя козуначени кифлички. Не ми напомняйте за режими,кг,диети. 🤪🤣

# 268
  • SF
Е, да. Топлофикация имат някаква "база" на база миналата година за същия период консумацията, а август ни пращат изравнителни сметки - дължим или имат да ни дават.
Ако имат да ни дават, това се приспада от следващите сметки - септември, октомври, когато още няма парно и ние реално не усещаме връщането. Е, някой може да се е докарал и до ноември да му връщат - честито!

# 269

А...тая ли. Ми тя стиснала Жуки злобно...забъкът пак не се види...я съм се усмяна бе...
Скрит текст:

Как успях да си разлея кафето,как!?

Общи условия

Активация на акаунт