Късно ли е да започна сама на 30 ?

• 11 784
  • 257
  •   1
Отговори
# 135
Някои жени си познават достатъчно характера, за да са окей и сами. Ето, една позната имаше дълга връзка с един пич, но той замина в чужбина. Тя се реши след време, че просто иска да стане майка. Намери един, роди от него и в момента не са заедно. През цялото време си усещаше и намекваше, че тоя не е за нея. Тя си има стабилна работа и добър доход, жилище. Има кой да ѝ помага с детето. Самодостатъчна си е. Не я виждам в сериозна връзка, по-скоро само забавление.
Пък, ако мъжът се окаже с проблем...ин витро, туй онуй, ако се обичат. Осиновяването също е вариант, но гледам, че няма много мераклии.

# 136
Всеки с приоритетите си. За мен да имам дете ми е било по- важно от това да имам мъж. Мъж може да срещнеш винаги в живота си, а да родиш дете не е чак толкова дълъг периода.

# 137
Да не можеш да имаш дете е страшно,като искаш да имаш.
Добре де, аз ли нещо съм сбъркана? Цял живот си мисля, че като срещнеш правилния за теб човек, тогава искаш дете точно от него. А не " Искам дете, пък от който ще да е". Не е ли първо партньорът, после детето? Срещаш някого и искаш с него да прекараш живота си, а детето е едно продължение на отношенията ви. Ами ако мъжът се окаже с проблем и не може да има деца, тогава какво, зарязваме го и търсим нов донор ли?
При всеки е различно.Жената иска да има дете.Този мъж има вече.И аз не вярвам в принца,за да го чакам.

# 138
Всеки с приоритетите си. За мен да имам дете ми е било по- важно от това да имам мъж. Мъж може да срещнеш винаги в живота си, а да родиш дете не е чак толкова дълъг периода.
Мъже много.Жените са със срок.Те и на 50г.стават бащи.

# 139
Попринцип и аз съм на мнение, че детето не бива да е самоцел, обаче в случая човекът не е съвсем читав, защото я лъже и я подвежда. Не си заслужава тя да остане без дете, за да запази "скъпоценния" си мъж.

# 140
Осиновяването също е вариант, но гледам, че няма много мераклии.
Няма. Нахендрят се иначе на разведени с деца, в крайна сметка пак несвое дете гледат.

И на 70 даже. Хулио Иглесиас да не е на 50, пък наскоро четох новина, че е станал за пореден път татко. Честито да му е!

# 141
И какво да го правя това дете без мъж? И не говоря за пари. Замислете се, че е супер егоистично да създадеш едно дете, на което предварително си наясно, че няма да осигуриш нормална семейна среда. Под нормална нямам предвид майка, баба, куче и на мама поредния любовник. Понякога тоя феминизъм наистина ми идва в повече. Да гледаш на мъжа като на донор е доста нечовешко възприятие. Принцове няма, има подходящи и неподходящи за конкретната жена мъже. Срок има киселото мляко, не хората. Ама свят шарен, всеки с начина си на мислене.

# 142
И какво да го правя това дете без мъж? И не говоря за пари. Замислете се, че е супер егоистично да създадеш едно дете, на което предварително си наясно, че няма да осигуриш нормална семейна среда. Под нормална нямам предвид майка, баба, куче и на мама поредния любовник. Понякога тоя феминизъм наистина ми идва в повече. Да гледаш на мъжа като на донор е доста нечовешко възприятие. Принцове няма, има подходящи и неподходящи за конкретната жена мъже. Срок има киселото мляко, не хората. Ама свят шарен, всеки с начина си на мислене.
Тук не си права. То, човек откъде да знае дали нормалната среда ще е перманентна? Хората се променят (често към лошо), разделят се постоянно. Гаранции няма. Много идеализирана представа за "нормалната семейна среда". Много често една любяща майка и баба ще отгледат много по-психически здраво и уравновесено дете, отколкото постоянно каращи се мама и тати. Та, свят шарен и това, че няма мъж в картинката не е непременно зле. Разбира се, ултимативния вариант е любящи мама и тате, обаче за съжаление не е чак толкова често срещано и ако само тези семейства правят деца демографската криза съвсем ще ни смаже.
От друга страна има жени, които са мислили, че всичко е наред с партньора и изведнъж той ги зарязва бременни. Да оставят детето за осиновяване ли, какво? Също така не е рядък случай майката след време да срещне страхотен втори баща, който да запълни всички липси от първия.

# 143
Мъж можеш да си намериш винаги.Детето до 35г.след това,рискове ,проблеми.Аз съм на тоя хал.Нормално е жената да си иска дете,и няма да губя време ,с който не иска.И не е нормално и да ни гледат като чистачки и готвачки,но живот.Всеки с неговия си.Момичето се притеснява,че е на 30г.и няма дете,а иска.А тоя мъж не иска.Няма нищо за разпъване.Или пренебрегва себе си или си гони целите и щастието.

# 144
То по-скоро любяща мама и тати, който чопли семки пред тв. Няма караници и скандали, бащата физически е там. После защо мама е такава нервачка и не се усмихва. Но пък иначе семейството е цяло - мама, тати и аз.

# 145
Аз пък съм песимист.
Понеже няма да намери такъв, да си стои при този да му се радва на детето, на маминката му, даже и бившата му може да прихожда на гости.
Може да ходи на първи учебен ден или на абитуренски бал на детето. Представяте ли си каква емоция? Тъй де, взела го, нямат свое. Значи няма мое, има наше. Той този мъж не е прост.

Е, не. Аз акъли не давам. Нито да седи, нито да си ходи. Само да мисли и да решава. Сама. Че то, много баби - хилаво бебе, нали знаеш. Мъжът такъв бил, онакъв бил. Айде - няма нужда. Тя си го е избирала. С дете.

# 146

И на 70 даже. Хулио Иглесиас да не е на 50, пък наскоро четох новина, че е станал за пореден път татко. Честито да му е!
Въпросът с бащинството не опира само до "успеха" да пуснеш семенцето. Даже след това се започва и е доста продължителен във времето процес.

# 147

Е, не. Аз акъли не давам. Нито да седи, нито да си ходи. Само да мисли и да решава. Сама. Че то, много баби - хилаво бебе, нали знаеш. Мъжът такъв бил, онакъв бил. Айде - няма нужда. Тя си го е избирала. С дете.

Да, де, ама като избирала той друго изложил на тезгяха: ще имаме дете, пълноценно семейство. Пък в къщи като отворила кутията, що да види: не иска дете, мама в добавка... Малко ката ТВшоп, или кутия с изненада. Едно искаш - друго ти дават.

Не е зле авторката да се замисли - защо се е развел/ разделил с майката на детето? Дали въпросния господин не е по-отдаден на хобито си? А детето го гледат мама и баба? Че то баба всяка седмица да се радва на внучето дори и в нормалните семейства не се случва. И дали бабата не се меси прекалено в семействата на сина си? Че с тези реплики и подхвъляния....
  Имам приятели - той с дъщеря от предишен брак. Да ги видиш баща и дъщеря как на великден боядисват яйца. Няма баба, няма дядо. 

Та авторката да си отвори очите, да свали розовите очила и да преценява трезво дали с любимия са на една вълна? Как ще очертават границите в семейството? И кой какво иска напред от живота?
  Но това с разговори не става: По делата му ще го познаете.

# 148
Тук не си права. То, човек откъде да знае дали нормалната среда ще е перманентна? Хората се променят (често към лошо), разделят се постоянно. Гаранции няма.
Разбира се, че няма гаранция. Но в обратния случай със сигурност не присъства баща в картинката. Идеята ми е, че според мен децата трябва да са резултат от любов и взаимно решение, а не заради тиктакащ биологичен часовник.

# 149
В най-добрият случай - да. Но не е реалистично. Между другото всички раждат заради цъкащият биологичен часовник. Хората още сме доста по-близо до животните, отколкото си даваме сметка. Дори и при голяма любов пак се правят деца, защото е "дошло времето" каквото и да значи това. Та, субективно е и не е редно да се дават такива категорични твърдения по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт