Късно ли е да започна сама на 30 ?

• 11 781
  • 257
  •   1
Отговори
# 90
Всеки родител е длъжен да си гледа и издържа детето,но половинката му не е длъжна с нищо на това дете и ще е ощетена и от към време и от към внимание и от към пари.Затова е по-добре свободните да се съберат със свободни,а тези с деца с такива като тях,за да не им тежи.И да не мислите,че на децата им са много приятни вторите бракове на родителите им?И те се чувстват ощетени.

# 91
Смятам, че основният проблем тук  е ,че мъжът вече има дете, а не парите, които харчи по него. Човекът просто не иска деца.
Явно е готин след като авторката го е харесала, има и много готини хора с деца. Понякога ергените и момите не са толкова атрактивни като разведените с деца, защото разведените като цяло повече се раздават. Така че ние не знаем кое е наклонило везните, авторката си е образована и винаги ще изкарва пари, разбирам че това е трън в очите на много хора, но все пак когато имаш пари, вече искаш и други неща, които в тази връзка няма да се получат. Те тия без пари са ми ясни, за тях всичко е пари.

# 92
  • Paris, France
Вместо парите да останат в семейството,излизат от него.
Кинжал в сърцето. Ей това ви боли най-много, другото са малки кахъри Simple Smile

Мене не. Понеже съм дъщеря на разведени родители и баща ми е имал други ходещи издръжки, освен мене, а и майка ми е споменавала малката издръжка (която за тогава даже не беше малка) бях решила за себе си, че дете бих имала само ако имам възможност да го гледам сама, без издръжка и помощ от бащата. А и в съда съм се нагледала и наслушала на красота.

Най-големият ми кахър като мома е бил да не си оцапам обувките, да не разваля маникюра и да не ми крякат на главата. Семейна среда с деца ме отвращаваше сексуално. Тогава не исках да си развалям месеца отпуск с "почивка" с чуждо дете, която за мене беше нещо като инквизиция. За мене почивката беше ставане по обед, плаж, разходки, танци до ранни зори, а това е трудно постижимо с малко дете.

Малки деца малки проблеми, големи деца големи проблеми. Виждам го от моите деца, които безумно обичам с примитивната, хормонална, животинска майчинска любов. Не мисля, че бих направила за чуждо дете и една стотна от това, което правя за децата си. Съответно няма да е честно да нахлуя в живота на бащата и да отнема ресурси, които, ако ме няма, биха останали за детето.

Предпочитам млад, здрав и корав ерген без висок финансов капитал пред чичко с пари, но и дете, че и дъртата му майка да се довлачва като идва детето. Ако пък трябва да се повлача и в парка, където да скучая докато детето тича, рови в тревата, хваща буболечки, гони кучета и катерици или яде сладолед, мани! Ще съм събрала багажа и духнала с 200.

Гледам на децата от предишна връзка като на същества, развалящи спокойствието и качеството на живот на новата двойка, не толкова стандарта.

Мъж, живееш в собствено жилище в София с чист месечен доход от 3000лв и издръжка от 500 лева ще има по-висока покупателна способност от печелещ 2000 чисто, без деца и живееш под наем, но при равни други условия ще предпочета втория без да се замисля и това дори и да не искам да имам мои деца.

# 93
Скрит текст:
Аз пък не разбирам защо толкова много от вас не биха били с човек с дете? 🤔
По тази логика разведените/самотните с деца, ще си стоят сами завинаги. И подобни изказвания, като "каруци", "опашки", "товари" и прочие са невероятно грозни, особено пък изказани от интелигентни хора. Родител/човек с дете е достатъчно...
Сигурно защото съм много млад още, ама надали е затова. Начин на мислене и виждане по-скоро.
Приоритизиране се нарича. Аз трябва да съм център и №1, членът, както и тя за мен, естествено, и отношенията преди детето. Това само свободна жена може да ми го даде. Именно, знаейки какво предлагаш, това трябва и да търсиш. Wink Никакви деца, бивши, проблеми и т.н. Чиста, както съм аз. Чужди съдби не оправям, коригирам и ощастливявам, също не запълвам емоционални липси и не влизам в ничии роли, животи и сценарии, а си създавам моите. Ощастливяването се случва взаимно посредством самостоятелни зрели отношения, преминаващи през всичките си фази - първи трепети, развей прах, разходки, безгрижие, измъкване уикендите тук-там, вечери, излизания, креват по всяко време в самостоятелната територия и т.н. След което, напаснем ли се, може да мислим за дете. Sweat SmileRelieved
А за думичките, не се хващай за сричките, в речта съществува и сленг, жаргонни кежуал изказвания. Wink
Не влагам нищо лошо.
Дано получи "подробен и подобаващ" отговор. RelaxedSmirk

Гал
, няма да те цитирам и пояснявам, че много дълго ще стане, само ти давам Hands Plus1 за участието в темата. По
същия начин и аз ги тълкувам и разбирам нещата. Simple Smile

Nevena, ще ме умориш. Много ме израдва постът ти. Похилих се с кеф. Sweat Smile
Прав и корав вика. Flowers CornFlowers RoseFlowers BananaSweat Smile Така, така, знаеш какво да търсиш и искаш първо. Ама, нали знаеш - приоритети. Всеки иска различно. Wink
Чел съм те достатъчно вече, толкова време, ама и грам не си представям бурнатата ти младост 20-30, хаха. Wink

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 18:34 от FragranceFanatic

# 94
  • Paris, France
Препоръчвам на всички ергени и моми без деца, които обмислят семейство с човек с деца от предишни връзки да отидат в съда или кантора, специализираща в семейно право и да се запознаят с поне 100-200 дела за издръжки и родителски права, извеждане в чужбина за 5 дневна екскурзия в Румъния, примерно, и да си дадат 2-3 месеца да помислят по въпроса, който не е искам ли или не искам семейство с намесени чужди деца, а мога ли да си позволя такова. Също струва ли си да причиня конфликтно и несигурно детство на евентуалното ми собствено дете.

Фрагрансе, сега очакваме потомството да отлети за да се отдадем на бутна старост, ама не щааааааат.

На мене ми е приятно да си спомням за веселата, безгрижна, красива, ухаеща на нишови парфюми младост. Поне не ми миришеше на пюрета и наакани памперси, хаха. Голяма конта бях.

# 95
По сериозната тема за делата и т.н., мхм, така е. Но никой не мисли реално затова. То почнем ли да мислим и разсъждаваме само, "бумагите" са толкова много, че косите могат да се изправят, и да си стоим "необвързани" сякаш.
Напълно си права, Невена , и аз съм го осъзнал това - подготовката е и психическа, и емоционална, не само финансова. Но и трите трябва да са налице по пътя към "надяване на хомота". Sweat Smile

По забавната част - хахах, е чакай, де, не са ли много малки още? Simple Smile
Или на теб ти се иска, ама няма как все още.
Знам, че си била конта. Simple Smile

# 96
Животът е много повече от черно- бял. Има много семейства, в които единият има деца от предишни бракове и живеят съвсем щастливо. Мен такива сметки да не се прекараш като вземеш мъж/ жена с дете винаги са ме отвращавали.

# 97
Понякога като се вкарам във филми, че имам някакви проблеми, влизам в СО и си бия два шамара.
Уважаеми моми и ергени, с или без дЯца, сдвоявайте се според семейния си статус, за да няма после кой ми с.а в гащите и как аджеба се оказах майка на вече 3,4,11 и прочие годишно дете.

Животът е много повече от черно- бял. Има много семейства, в които единият има деца от предишни бракове и живеят съвсем щастливо. Мен такива сметки да не се прекараш като вземеш мъж/ жена с дете винаги са ме отвращавали.
А сега де, какво чак пък отвращаващо има в това? Фанатикът го обясни доста точно. Едно е дадена връзка да си мине през всичките етапи на лудост и да стигне до създаването на поколение, съвсем друго още в началото да се почне с " чакай ся, че детето, майка му, училището му, ваканцията му...". Това направо ми действа като леден душ, то всичко отива по дяволите. Освен това ми е някак смешно мъж, който вече е баща да ми го играе на ерген, който го тресат любовни трепети и онова усещане в стомаха, за което не си сигурен развълнуван ли си, или си лепнал ентеровирус. Никой няма право да ми отнема началното летене.

# 98
Скрит текст:
Сигурно защото съм много млад още, ама надали е затова. Начин на мислене и виждане по-скоро.
Приоритизиране се нарича. Аз трябва да съм център и №1, членът, както и тя за мен, естествено, и отношенията преди детето. Това само свободна жена може да ми го даде. Именно, знаейки какво предлагаш, това трябва и да търсиш. Wink Никакви деца, бивши, проблеми и т.н. Чиста, както съм аз. Чужди съдби не оправям, коригирам и ощастливявам, също не запълвам емоционални липси и не влизам в ничии роли, животи и сценарии, а си създавам моите. Ощастливяването се случва взаимно посредством самостоятелни зрели отношения, преминаващи през всичките си фази - първи трепети, развей прах, разходки, безгрижие, измъкване уикендите тук-там, вечери, излизания, креват по всяко време в самостоятелната територия и т.н. След което, напаснем ли се, може да мислим за дете. Sweat SmileRelievedи грам не си представям бурнатата ти младост 20-30, хаха. Wink
+1 за самочувствието, яснотата на целите и всичко останало, а иначе ето първата unedited асоциация, която ми навя:
Скрит текст:
Отива дядо на лекар и споделя: - Ставам от сън и оправям бабата, излизам от вкъщи и оправям съседката,после срещам другата съседка и нея оправям, излизам на улицата и там... съседки, магазинерки, направо чедо не знам кво да правя... - И от кога така бе, дядо? - От утре, ако може чедо, от утре...
Simple Smile

# 99
vяsko, един плюс за втория ти скрит текст.
Този подфорум е едновременно и най-веселият, и най-тъжният.

# 100
FrauDanna, проблем виждаш в това, че много хора заблуждават другия, свалят звезди само и само да получат желаното, и после кой откъде е.
Ако всеки си знаеше мястото, и таргетираше правилно, ще има по-малко наранени и несполучливи любови/връзки.
Там е работата, че аз и още 3-4 потребителки от темата, просто не влизаме в отношения с такива хора, не заблуждаваме, не си "играем на чувства", защото знаем как ще свърши всичко. Едно от най-незрелите неща е, да си "играеш" с чувствата на другия. А не че едните са "лоши", а другите "добри". Simple Smile
Съгласи се, обаче, че всеки има право на избор. Hands Plus1

Вяско
, по твоя начин ти отговарям на 2-я скрит текст - нищо не е такова, каквото изглежда. ;_)
Ако се опитваш нещо да ми кажеш, или предположиш, че съм, а аз правилно съм те разбрал, мне. Wink

Tanch, дам. Първоначалното летене си е важно. Flowers Tulip
Дай само да не говорим за вируси, че май бая дълго ще ни държи всички, и ще сме като параноици при възобновяване на нормалните отношения и следващите "любови". Sweat Smile
Общуваме без да се пипаме, кланяйки се като махараджи.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 19:49 от FragranceFanatic

# 101
То почнем ли да мислим и разсъждаваме само, "бумагите" са толкова много, че косите могат да се изправят, и да си стоим "необвързани" сякаш.
Не е желателно да се мисли, трябва само да се чувства.
Ама само аз ли си мисля, че ако един мъж обича една жена, ще си направят дете? Или въпросът е неудобен...

# 102
На мен ми е интересно след 7 страници с почти единодушно мнение авторката дали въобще ще пише отново.

Авторке, какво стана? Уплаши ли се от отговорите, помогнаха ли ти, какво решаваш?

# 103
  • Paris, France
То почнем ли да мислим и разсъждаваме само, "бумагите" са толкова много, че косите могат да се изправят, и да си стоим "необвързани" сякаш.
Ама само аз ли си мисля, че ако един мъж обича една жена, ще си направят дете? Или въпросът е неудобен...

А ти би ли направила дете с мъж само защото го обичаш? Аз не бих.

Мъж и жена можем да се обичаме безумно, но да не е социално, религиозно, културно приемливо да имаме дете заедно. За едно дете не е добре да бъде в неуважително положение. По мое време, примерно, но и сега, в някои държави, в които съм живяла, извънбрачното дете беше срам за жената, а можеше да я прати и в затвора. И това е така и до днес на много места. Предвид тези обстоятелства извънбрачно дете в тези държави не бих имала колкото и да обичам мъжа, но във Франция или Скандинавия бих, при това без проблем.

Мъжете влагат повече финансово в отглеждането на детето, нямат хормоналния душ от бременност и раждане и майчинското чувство и затова са внимателни когато става дума за създаване на дете.

Жените искаме пакета безумно влюбване, страст, взаимна любов, живот заедно, бяла рокля с цялата пищна церемония, люлката, количката и бебе и целият този пакет увит в безбройни банкноти 😆

Мъжете могат да обичат и чукат, просто да чукат, да имат дете, да нямат дете с жената и да са доволни без да получат една стотинка от цялата работа.

Любов, харесване, влюбване са необходими за повечето хора за да започне връзка, но не са достатъчни за да се появи желание за общо дете.

Фрагранс, на 16 и 18 са вече. За един месец и половина карантина дъщеря ми излезе веднъж, а синът не си е подал носа и излиза с маска............ на балкона. Не ще да се изнася след матурата. Казва, че е малък да живее сам. На днешните пътуванията им са били дадени на тепсия, свободни са да имат гаджета, да ги водят в къщи, да излизат с тях и резултатът е, че тези неща изобщо не ги блазнят. Не искат и да чуват за изнасяне. Странно, но факт.

# 104
Окей. Simple Smile
Понеже се обръщаш към мен, ще ти кажа моето мнение и мислене, иначе изреченията ти могат да се тълкуват и общо.
Съгласен съм, аз без чувства не мога и не искам, не ги знам другите, сигурно "по сметка".
Не знам дали правилно разбрах това "да не се мисли". Винаги се мисли, нещо ти минава през главата, мозъкът получава импулсите, след което идват емоциите, положителни, или отрицателни. Все пак сме разсъждаващи същества. Simple Smile
Друго - ако само се чувства, говорим за "сляпа любов", някаква химия, и се оставяш на течението, където те отнесе. Има и успешни такива връзки. Много споделят, че със секса се започнало, и той ги скрепил, не "мислите".
Абе, сложно е, списваме си, ама подсъзнателно си знаем, че няма универсални формули. Да, имаме опит, но като се върнем назад, ще видим, че много неща са се случили случайно, и просто сме се оставяли на емоцията и приятните мигове с човека до нас, оттам се е получавала и връзката. Simple Smile
Не си го мислиш само ти, и аз го мисля, но и ще добавя - взаимно обичащи се, да, ще искат да си имат дете. Simple Smile
Сякаш природа. А ако имат хубави гени и са здрави, ще има хубаво поколение. Simple Smile

Едит: Невена, аз съм доволен, че животът така ми подреди нещата в по-зряла възраст, не веднага след, или около унито да създам "прайд", защото сега съм напълно осъзнат, отворени са ми "лупите", знам какво искам, какво мога да дам, какво да очаквам от жената през фазите, през които ще премине, трудностите, изпитанията, може да иска да гони кариера, бременността и т.н. Житейският ми опит много ще ми помогне, също и на нея. Целя и искам хармония и да съм горд от себе си, както и с жена ми и децата един ден, както и те с мен, естествено. Това сякаш би ми било водещото - признанието, сговорът, разбирателството, уважението. Simple Smile Всичко друго е преходно - младост, пари и т.н.

Това, което каза за влюбването и желанието за децата, така е. И други неща са нужни - урбанизирани-материални условия в подходяща среда. Общо го казах с 5 думи.

Стига, де, деца са. Wink
Нека станат поне 2-ри, 3-ти курс, да хванат по 1,2 гаджета, и ще им дойде желанието да се изнасят сами. Wink
Въпреки че явно са си домошарчета, в което няма лошо, възпитани патриархално-консервативно, въпреки че мама е фурия, и това май е в противовез с казаното, хаха. Smiley

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 20:37 от FragranceFanatic

Общи условия

Активация на акаунт