Късно ли е да започна сама на 30 ?

• 11 741
  • 257
  •   1
Отговори
# 105
Не беше обръщение, а коментар. Понеже Невена писа, че тя май не го обича много, а няколко други писаха за егоизъм. Та затова питам пак - когато мъж и жена се обичат, не е ли нормално да си направят и дете? Или егоизмът на мъжа и липсата на чувства от негова страна отдавна са пресметнати, ама понеже жената надига глас, че очаква друго и става някаква.
Невена, говорим за двойка, живееща на семейни начала, в добро здраве, в бяла европейска страна. Ясно, че в Мароко, Египет, Тунис, ОАЕ е друго Simple Smile

# 106
Кремчо, ти сама си си дала отговор с това, че поставяш въпроса. Щом си започнала да мислиш за ново начало, значи си готова вътрешно.
Не е въпросът за дядото, бабата, внучето, кучето, котката и ряпата. Въпросът е, че този мъж няма сериозни намерения за ново семейство.
Така че, не се чуди дали, а къде да започнеш. Не разбрах къде ти е приятелската среда  - София или Пловдив? Къде са повече шансовете ти за добра работа и кариерно развитие? Кой град ти харесва повече - София, Пловдив или Варна?
Осъществи мечтите си, а този мъж да си намери някоя друга, която да се задоволява с това, което той предлага.

# 107
  • Paris, France
Невена, говорим за двойка, живееща на семейни начала, в добро здраве, в бяла европейска страна. Ясно, че в Мароко, Египет, Тунис, ОАЕ е друго Simple Smile

В белите, европейски държави в момента, 90% от мъжете, които вече имат дете желаят да живеят на семейни начала с мома без деца и по възможност да не се обвързват и охарчват с допълнително дете от нея. Само дето трудно им се отваря парашута, защото повечето жени, даже от Тунис и Мароко, не приемаме лесно живот с мъж и детето му, особено ако самите ние нямаме още дете и това дори когато сме поувяхнали, 100 кила, с очила, брадавица в назо-лабиалната гънка, удебелен, пожълтял, гъбясал нокът на левия пръст на крака, мустаци и единични косми по брадичката. Природа.

Не е нормално мъж и жена, които се обичат да направят бързо дете. В днешно време си сменяме партньорите като носни кърпи и не можем да оцвъкваме по едно дете от всеки срещнат, пардон, всяка любов. А и днес се обичаме лудо, утре се мразим люто. Само виж темите в тоя подфорум!

За дете трябва време, средства, стабилен покрив над главата и много други условия. Любовта, като ни връхлети, забравяме ума и дума. Тя може да се изживее и без деца.

Като писах, че авторката не е силно влюбена и не обича много мъжа имах предвид, че не пише той да и липсва, да се колебае, защото мисли, че няма да намери друг като него. Нейното притеснение е дали изобщо ще намери мъж оврема, та да може да роди дете. Бавно и методично описва рационалните си намерения да иде в столицата или Варна без никъде да споменава, че раздяла с него би я разстроила, примерно. Струва ми се, че търси облекчение от скучното съжителство с попрестаряващата така, чавето и досадната баба от село. Аз я разбирам, защото също предпочитам да отс и спокойствие пред скука и досада с чужди, безинтересни хора. И ти сигурно така, мяу 🐆🐈.

А за егоизма - мъжът не е отявлен егоист, а просто няма емпатия. Повечето мъже не разбират защо не искаме да живеем с тях ей така, да ни таковат всяка вечер или когато могат, да пухтят по потник в хола пред телевизора и в събота да припкаме по паркове с издръжките им и дъртите им майки от село. Същите тези мъже, в същата ситуация биха дошли в парка с нашите деца от предишни връзки и майките ни без да се тюхкат, че не могат да си изпият кафето сами.

Жените лесно намиране компания и затова не я ценим особено. За мъж е трудно, защото има подозрение, страх, какво ще кажат хората, няма ли мъжът ми да ревнува итн.

# 108
Ох, не мога Joy
С почти всичко съм съгласна, освен за любовта. Вярвам, че огромната част от хората не са способни на това безпаметното, дето го възпяват в песни, стихове и романи. Жените особено като ни тресне ежемесечния зов на хормоните да забременеем, и го наричаме любов. Мъжете по-рядко мешат нещата, но им се случва.
Затова и предпочитам, с цялата си пресметливост, рационална връзка, основана наистина на уважение, а не на пеперудки. Пеперудите по принцип не живеят дълго - ни в стомаха, ни в природата - та не разчитам на тях.
Другото, което не съм съгласна, че средният мъж е навит да излиза с чавето и кандидат-тъщата в парка, а не е навит да направи още едно чаве. Не го вярвам това.

# 109
Невена, в бъдещето, там откъде идваш, има ли още бракове? Изкуствено слънце? Smiley

# 110
Невена, в бъдещето, там откъде идваш, има ли още бракове? Изкуствено слънце? Smiley

Абе, може и да звучи малко по-хард кор това, което Невена каза, но аз съм я чела и много пъти. Въобще не мисля, че преувеличава. Доста е точна в изказванията си всеки път, когато е обяснявала нещо за "бъдещето". Мен ме кефи.

# 111
Разбира се, надявам се Невена не ми се засегне на шегата Simple Smile
И някои други, които още не са стигнали до нейните съждения. Като авторката например Wink

Иначе се усмихнах за жълтия нокът Grin

# 112
Сигурно темата отдавна се е избозила, нямах време да чета 8 страници, директно на въпроса: не е късно, на време е. Все повече хора създават семейство на 30 или около 30.
А текущият ти партньор те баламосва. Това е отлагане отвсякъде, с безумни извинения за дестинации, постижения и друго. Просто няма смелост, и донякъде доблест, просто да признае, че не иска второ дете и да те остави да търсиш нещо друго.

Разбирам човек да прави компромиси с това къде да отиде на почивка, но има едни важни въпроси, по които в една връзка не трябва да има компромиси и примирения. Например  създаване на семейство. Ти искаш, той не. Мисля, пътят е ясен - раздяла. Не казвам да бягаш с "двеста" Simple Smile

Просто някъде там ще има мъж, който ще иска да си майка на децата му, независимо дали е необвързан, разведен, вдовец или нещо друго.
Не е лош планът ти да се върнеш в София и да почнеш на чисто. Хем работа има, хем свободни мъже. Малко е трудно с тая карантина, борба ще е, но иначе да останеш с текущия си е загуба на време, на нерви и на емоции Simple Smile

# 113
  • Paris, France
Другото, което не съм съгласна, че средният мъж е навит да излиза с чавето и кандидат-тъщата в парка, а не е навит да направи още едно чаве. Не го вярвам това.

Ми аз не твърдя, че не е навит да направи още едно дете или две. Прочети пак! Обръщам масата и описвам ежедневието на жена с дете и мъж без деца. Естествено е той да иска негово дете. Ако не искаше, защо да живее с главоболията от нейното? Описвам нещо като историята на Сирената и провайдъра. Взел я е с дете, приел я е с дете. Имам доста познати мъже, които са се оженили за жена с дете като са били ергени и нито един не се е оплакала от детето и или майка и. Виж, обратното е невъзможно. 10 години след развода си най-добрата ми приятелка се оплакваше от бившия, предишната му жена, децата от предишния му брак, дето не бяха стъпвали в апартамента и, който баща им и беше купил докато беше женен за майка им, от следващата, от майка му, дето не беше стъпвала в държавата, в която живееха, камо ли при нея, от белите мечки, глобалното затопляне ...............

Има любов без желание за деца. Младежките любови, любовите в старческа възраст, след отглеждане на желания брой деца са точно такива. Ако и двамата не искат повече деца може да се получи прекрасна, безгрижна, красива, любовна връзка.

Има, разбира се, 50% с чужденци от визови държави. Имаме огромно население с култура и религия, които изискват ендогамен брак или поне с човек от тяхната култура. Имаме големи, бели птици, които на 40-50-60г вярват, че 20-25 годишният спасител в Доминикана или Куба, аниматорът в Тунис и Мароко се е влюбил лудо в увисналите им цицки и гушки като на месирка, в стриите по туловището като бъчва, поставено на тънки, сбръчкани като на чавка крака и държи да узакони и увековечи безмерната любов, идвайки бързо тук да се грижи за полуразложените им телеса.

Има 60-90 годишни дедета, 130 килограмови фермери с цицки и дебел, пълен с газове и разплути черва, корем, които по случайност попадат на 20-30 годишни модели от Камерун и Украйна и държат да изградят истинско, здраво семейство с тях, естествено тук 😆

Има супер богати, които си се женят с предбрачно споразумение и при развод не губят много, а си правят фиеста и печелят от продажбата на снимките на разни таблоиди.

Има супер бедни, които нищо не губят или поне така мислят и се развеждат с безплатен, за тях, адвокат.

Всякакви ги има, но е факт, че бракоразводните адвокати имат все по-малко работа.

Има все повече алтернативни бракове, които се разтрогват със съобщаване в кметството от едната страна и са отворени и за еднополови двойки.

# 114
... дори когато сме поувяхнали, 100 кила, с очила, брадавица в назо-лабиалната гънка, удебелен, пожълтял, гъбясал нокът на левия пръст на крака, мустаци и единични косми по брадичката. Природа.
...Имаме големи, бели птици, които на 40-50-60г вярват, че 20-25 годишният спасител в Доминикана или Куба, аниматорът в Тунис и Мароко се е влюбил лудо в увисналите им цицки и гушки като на месирка, в стриите по туловището като бъчва, поставено на тънки, сбръчкани като на чавка крака и държи да узакони и увековечи безмерната любов, идвайки бързо тук да се грижи за полуразложените им телеса. 
Ще почина...Mr. GreenJoyJoySmileSweat Smile

# 115
... дори когато сме поувяхнали, 100 кила, с очила, брадавица в назо-лабиалната гънка, удебелен, пожълтял, гъбясал нокът на левия пръст на крака, мустаци и единични косми по брадичката. Природа.
...Имаме големи, бели птици, които на 40-50-60г вярват, че 20-25 годишният спасител в Доминикана или Куба, аниматорът в Тунис и Мароко се е влюбил лудо в увисналите им цицки и гушки като на месирка, в стриите по туловището като бъчва, поставено на тънки, сбръчкани като на чавка крака и държи да узакони и увековечи безмерната любов, идвайки бързо тук да се грижи за полуразложените им телеса.  

Nevena, май пишеш много бързо, м?
Машинопистка. Simple Smile

Абе, къде изчезнаха Рози и Бодли, Лина, Алба Роза, Пирончо, Чакалката (а нея я засичам от време на време)...

# 116
Искам да благодаря на всички за отговорите, съветите, а на някои и за критиките Simple Smile Не съм се изплашила или покрила, чета ви.
Само на тези, които предположиха, че не обичам мъжа до себе си искам да кажа, че не е вярно, обичам го. Ако не беше така нямаше да се местя заради него, да му 'нося багажа', както някои се изразиха и т.н. Това като за част от написаната история, иначе имаме общи интереси, успях да го 'запаля' по фотографията, която обичам, той по планинарството и други такива неща, които правят времето ни приятно. Проблемът е, че явно нямаме общ поглед към развитието на връзката ни, затова писах какво ми тежи и какви мисли са ме превзели. Не е само лошо, но явно ще трябва да ги претегля и да помисля първо за себе си, което не ми се отдава особено. Винаги гледам на хората около мен да им е добре, но явно настъпи моментът да съм си сама приоритет с моите си нужди и желания. Благодаря на всички ви !

# 117
Simple Smile Тука стана лична драма Simple Smile

# 118
Искам да благодаря на всички за отговорите, съветите, а на някои и за критиките Simple Smile Не съм се изплашила или покрила, чета ви.
Само на тези, които предположиха, че не обичам мъжа до себе си искам да кажа, че не е вярно, обичам го. Ако не беше така нямаше да се местя заради него, да му 'нося багажа', както някои се изразиха и т.н. Това като за част от написаната история, иначе имаме общи интереси, успях да го 'запаля' по фотографията, която обичам, той по планинарството и други такива неща, които правят времето ни приятно. Проблемът е, че явно нямаме общ поглед към развитието на връзката ни, затова писах какво ми тежи и какви мисли са ме превзели. Не е само лошо, но явно ще трябва да ги претегля и да помисля първо за себе си, което не ми се отдава особено. Винаги гледам на хората около мен да им е добре, но явно настъпи моментът да съм си сама приоритет с моите си нужди и желания. Благодаря на всички ви !
Гледай да получиш това,което заслужаваш.

# 119
intro83, нищо не разбрах, каква драма?

kremcho, ако човек не подходи и малко егоизтично, в смисъл да помислиш за себе си също, в един момент ще осъзнаеш какво си изпуснала, и това е живеене в илюзия, самозаблуждение. Не вярвам нормален човек да иска това. Какво означава "обичам" го?
Това е чудесно, освен научаването и свикването с хобитата и интересите. Въпреки че в начало на отношения не ми е до никакви хобита и лични неща, които по всяко време мога да си правя, а се отдавам на жената, максимално разнообразно и постоянно време да прекарвам с нея, да я опознавам, тя мен и т.н., да правим различни дейности. Сексът как е, върви ли, задоволителен?
Нали знаеш, това е в основата, особено в началото, и не само.
Въпреки че има хора с ниско либидо и не им е приоритет, но после при опитите за бебе зорът е голям, щото все пак си трябва клатене. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт