Януарски мами 2021

• 45 673
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Момичета, малко различно от сегашната тема, но имате ли киселини и ако имате как се справяте. Нуедобно ми е да притеснявам доктора за това нещо. Хубав ден!
Аз съм от 5гс с киселини 🤐 Гавискн сироп или хапчета ми изписаха.. Сега вече съм 12-та и вече не ми действа. Изключих всички плодове, защото става нещо страшно след като ги изям.. 😵

# 676
Момичетата с близнаци кога разбрахте, че бебетата са 2? И има ли значение дали са еднояйчни или двуяйчни за по късното установяване на двуплодната бременност? Четох в една друга група, че масово мамите разбират не от първия и втория преглед, че бебетата са 2. Има ли и тук такива случаи 🙂

# 677
  • Sofia
При наличието на тази съвременна апаратура не знам как така не виждат, че са две. При мен в 4гс се видяха, че са два плодни сака. И вече ги следяхме за жълто тяло и тн...

# 678
Момичета, малко различно от сегашната тема, но имате ли киселини и ако имате как се справяте. Нуедобно ми е да притеснявам доктора за това нещо. Хубав ден!
Аз също имам киселини и докторката я питах именно за това последния път и ми изписа Gaviscon смуче се . Газираната вода за съжаление вече не ми помага , кисели мляко понякога върши работа също . 🍀

# 679
Момичетата с близнаци кога разбрахте, че бебетата са 2? И има ли значение дали са еднояйчни или двуяйчни за по късното установяване на двуплодната бременност? Четох в една друга група, че масово мамите разбират не от първия и втория преглед, че бебетата са 2. Има ли и тук такива случаи 🙂
При мен в 4г.с. Беше само един сак, втория преглед към 6-та ми беше с коремен и се видяха чудесно , но с вагианален едното не се виждаше , защото имах огромно жълто тяло (9-10см.) и един вид беше зад него.Последно в 8+4 се видяха с вагинален и двете , тъй като жълтото тяло намалява размерите си.

# 680
Здравейтв бъдещи мами, минавам само да кажа как мина моя скрининг вчера в 12 сед. и 4 дни, по ехограф вървим 13 и 1 ден. Първо огледахме нашето червейче с коремен ехограф, а после и малко с вагинален, защото не спираше да шава, с пулс 170 докторката каза че направо бяга вътре 😀. От това което тя огледа каза че всичко си има и нухалната транслуенция ( дано да го пиша правилно) е с много добри размери и за момента нищо не изглежда като да има нещо притеснително, но остава да ми излезнат кръвните резултати др седмица. Огледа ми и шийката на матката, кръвоотока, околоплодните води и още куп неща. Много интересен преглед за такива като мен, които са бременни за първи път ☺,  цената на прегледа ми беше 80 лв., ако за някой има значение. И накрая ако някоя мама, може да препоръча нещо за болки в гърлото, ще съм много благодарна, слънчев ден на всички. 🍀

# 681
Нормално ли е плода да върви няколко дни напред, а по някое време да навакса и да си отговаря на възрастта? Това притеснително ли е

# 682
  • Sofia
Нормално ли е плода да върви няколко дни напред, а по някое време да навакса и да си отговаря на възрастта? Това притеснително ли е

Двете въряха в 9гс с 1седмица напред. След това в края на 10гс вече бяха само с по 5дни напред... Така че, спокойно 🤗

# 683
При мен вече е само ден напред. Страх ме е заради тромбофилията дали се храни качествено. Но преди 3 дни бях на ехограф и кръвотока беше добре. Нали на ехографа може да се вярва и щом там е ок, значи няма проблем?

# 684
При мен на БХС се видя, че е с 4 дена назад, но ме увериха, че е от това че цикъла ми не е редовен, а и попринцип е с дължина около 30-33 дена, а не 28. Така че според мен е нормално да е напред или назад.

# 685
Момичета, не се притеснявайте за размерите и дали бебчетата вървят напред или назад Simple Smile До 2 седмици разминаване е нормално. Важното е да не забравяме, че зад ехографа стой човек, който интерпретира резултатите. Може бебчето да не се е изпънало, също грешно да е измерена бедрената кост напр. и оттам да даде някакво изоставане или напредване на плода.

# 686
При мен още в началото беше седмица назад. Чухме сърдечния ритъм по-късно. Сега вече е с 3 дни назад. Утре ще си взимам резултатите от скрининга, но чак след две седмици съм при гинеколога.

# 687
Здравейте и от мен Simple Smile

Аз цяла седмица бях с болки в гърлото и ужасна хрема ! Та за гърло смучещи тантум верде ми помогнаха ,стават за бременни, също така много чай с лимони и мед. За носа пръсках Куикс ,океанска вода ,също безопасно за бременни . Аз не си позволих да пия парацетамол даже и да е разрешено! Реално нямах и температура,но от хремата имах главоболие,но не рискувах.
Аз вторник съм на лекар вече в бг и да видим как са нещата.
Пола виждаше ли се на прегледите ви! Вече знаете ли кой какво ще има или?
Успех на всички !

# 688
Здравейтв бъдещи мами, минавам само да кажа как мина моя скрининг вчера в 12 сед. и 4 дни, по ехограф вървим 13 и 1 ден. Първо огледахме нашето червейче с коремен ехограф, а после и малко с вагинален, защото не спираше да шава, с пулс 170 докторката каза че направо бяга вътре 😀. От това което тя огледа каза че всичко си има и нухалната транслуенция ( дано да го пиша правилно) е с много добри размери и за момента нищо не изглежда като да има нещо притеснително, но остава да ми излезнат кръвните резултати др седмица. Огледа ми и шийката на матката, кръвоотока, околоплодните води и още куп неща. Много интересен преглед за такива като мен, които са бременни за първи път ☺,  цената на прегледа ми беше 80 лв., ако за някой има значение. И накрая ако някоя мама, може да препоръча нещо за болки в гърлото, ще съм много благодарна, слънчев ден на всички. 🍀

Есито77
При мен в 12 гс ми казаха, че плода като се мърда можел да падне, демек получавам контракции. След твоя коментар почвам да се питам дали АГ-то ми е компетентен.
Изчетах всички коментари и рових в нета.. На места пише, че са мускулни спазми..
Вече не знам какво да мисля.
Дали да не си сменя АГ-то се питам?

# 689
Аз имам лееки болки през 2,3 дни и ми дадоха магнезий ежедневно и нош па, когато ме заболи. Магнезия би трябвало да успокоява мускулатурата и да няма спазми. Питайте.

Общи условия

Активация на акаунт