Януарски мами 2021

• 45 632
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
Е как ще падне....за първи път чувам такова нещо, после в 20 г.с. като започне да рита да не вземе да изкочи направо. Освен аз нещо да не съм наясно, но моята АГ каза че всичко е както трябва просто е много енергично и си шава доста, иначе за пола ми каза по-вероятно момиче, но след 3 седмици със сигурност ще го разберем, сега не искаше да застане хубаво за да се види. Рядко и аз имам леки болки било от разтягането на матката препоръча ми да пия нош па, но аз го повръщам и затова не пия нищо за болките.
Здравейтв бъдещи мами, минавам само да кажа как мина моя скрининг вчера в 12 сед. и 4 дни, по ехограф вървим 13 и 1 ден. Първо огледахме нашето червейче с коремен ехограф, а после и малко с вагинален, защото не спираше да шава, с пулс 170 докторката каза че направо бяга вътре 😀. От това което тя огледа каза че всичко си има и нухалната транслуенция ( дано да го пиша правилно) е с много добри размери и за момента нищо не изглежда като да има нещо притеснително, но остава да ми излезнат кръвните резултати др седмица. Огледа ми и шийката на матката, кръвоотока, околоплодните води и още куп неща. Много интересен преглед за такива като мен, които са бременни за първи път ☺,  цената на прегледа ми беше 80 лв., ако за някой има значение. И накрая ако някоя мама, може да препоръча нещо за болки в гърлото, ще съм много благодарна, слънчев ден на всички. 🍀

Есито77
При мен в 12 гс ми казаха, че плода като се мърда можел да падне, демек получавам контракции. След твоя коментар почвам да се питам дали АГ-то ми е компетентен.
Изчетах всички коментари и рових в нета.. На места пише, че са мускулни спазми..
Вече не знам какво да мисля.
Дали да не си сменя АГ-то се питам?

# 691
Zlateva.DIMITROVA мен ако питаш си смени АГ . Какво значи ,ако се движи ще падне?
Аз вече даже и усещам леки движенията! Какво по хубаво от това да се движи бебето!?
Трабва ли да се плаша по негова логика ,че бебето се движи и го усещам!?! Странно!

# 692
  • Sofia
Zlateva.DIMITROVA мен ако питаш си смени АГ . Какво значи ,ако се движи ще падне?
Аз вече даже и усещам леки движенията! Какво по хубаво от това да се движи бебето!?
Трабва ли да се плаша по негова логика ,че бебето се движи и го усещам!?! Странно!
Ехаа, как го усещате толкова рано???

Zlateva.DIMITROVA-  Няма да падне бебето, спокойно. Може да падне само ако имате страшни болки и кръвоизлив... Но тук говорим вече за друго. Да не би да имате контракции от рано и да не сте разбрала???

# 693
Ами не знам и аз как ,но като гъделичкане го усещам от няколко дена,особенно когато легна по гръб. Аз реално не знам и в коя седмица трабва да се усеща.

# 694
  • Sofia
Ами не знам и аз как ,но като гъделичкане го усещам от няколко дена,особенно когато легна по гръб. Аз реално не знам и в коя седмица трабва да се усеща.
Ами дават го след 16гс ако е второ и след 20-та ако е първо...  Сигурно има и изключения ама ние още не сме навлезли в 4-ти месец 😁

# 695
Аз вече дъм 14+5, което си е 4 месец, и от няколко дни са ме почнали от време на време едни болки, подобни на менстуални, което смятам, че е ок, но утре дъм на преглед, и ако се сетя ще попита. Вчера късно вечерта пак доста ме позаболя и корема сякаш ми се втвърди и предположих, че е някоя контракция и не се шашкам, ама знам ли и аз, първа бременност ми е. Колкото до усещане на движения смятам, че е твъъъъърде рано, та моето е само 70гр, как да го усетя през всичките стени, прекалено слаби са още.

# 696
Ами при мен е второ , аз също съм 14 седмица, но съм убедена ,че това е бебето 😄

# 697
Може, може, при втора е по-рано. Аз, както казах, съм некомпетентна. Grinning

# 698
Аз имам лееки болки през 2,3 дни и ми дадоха магнезий ежедневно и нош па, когато ме заболи. Магнезия би трябвало да успокоява мускулатурата и да няма спазми. Питайте.

Тъкмо излизам от преглед.
Всичко е наред в 3 месец.
Бебето яко си мърда 😁даже каза, че е момче..

А иначе пия нош па и комбинирани витамини за мама и бебе.
Нямало проблем.
Вече съм спокойна.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 19:53 от Zlateva. DIMITROVA

# 699
Еха ще падне ако мърда.... Направо сменяй АГ то....
То трябва да мърда и по нататък, ще в проблем ако не се усещат движения. Ужас..

# 700
  • Варна
Оф,вече не знам как да спя.Като се обръщам на ляво или на дясно по якога изпитвам страшна болка,все едно че ми се разкъсва нещо в корема/или разпъва/ и аз не знам как да го опиша.Имал ли е някой такива болки? Извинявам се за тъпия въпрос.

# 701
При мен болки няма, но и на мен ми е много трудно със спането. Опитвам се да спя на ляво, даже и възглавница за бременни си взех, ама посред нощ я избутвам насън и лягам по корем. Не знам как ще се разберем с това спане до края.

# 702
Аз съм така.. бях се напрегнала, защото никой около мен и тук не е споделял за такова неразположение. Grinning

Оф,вече не знам как да спя.Като се обръщам на ляво или на дясно по якога изпитвам страшна болка,все едно че ми се разкъсва нещо в корема/или разпъва/ и аз не знам как да го опиша.Имал ли е някой такива болки? Извинявам се за тъпия въпрос.

# 703

При мен е така. Нямам обяснение за което.

Иначе вчера след БХС доктора каза да спирам нош па-то. Спрях го и от днес пак ме стяга. Аз ли много се вманиачавам, наистина ли е така. Вече не знам Close

# 704
  • Варна
Еми аз съм с отлепване от 16 юни все лежа,пия една шепа лекарства,ни това нещо не мога да си го обясня.Явно ще трябва да питам АГ в понеделник съм на преглед,та да видим.Ще питам и ако има обяснение ще питам.А относно по корем,АГ каза в никакъв случай да не се спи така.Ляво и дясно,въпреки че четох някъде било хубаво само на ляво.

Общи условия

Активация на акаунт