Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога е най-подходящият момент за извършване на тест за бременност?
Какви са ранните симптоми на бременността и кога могат да се появят, как да ги разграничим от симптомите на предстояща менструация?
Какви могат да бъдат причините за забавяне на менструацията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога е най-подходящият момент за извършване на тест за бременност?
Тестовете за бременност дават най-точни резултати, когато се правят след забавяне на менструацията. Кръвният тест (b-hCG) може да се направи най-рано 11 дни след доказана овулация, докато тестът за урина е подходящ най-рано 12 дни след доказана овулация или на първия ден от забавянето. При нередовен цикъл, тест за бременност трябва да се направи след най-дългия период, за да се осигури по-точен резултат. Тестът за бременност трябва да се прави след датата на очаквания цикъл или след 12-15 дни след овулацията. Преди този период резултатът може да не е точен, тъй като нивата на хормона на бременността ЧХГ може да не са достатъчно високи за ясен резултат. В случаите на нередовен цикъл или неправилна овулация, тест може да се направи след 2-3 седмици от предполагаемата дата на овулация. Важно е да използвате първата сутрешна урина за по-надежден резултат.
-
Какви са ранните симптоми на бременността и кога могат да се появят, как да ги разграничим от симптомите на предстояща менструация?
Ранните симптоми на бременност могат да включват пробождащи болки в яйчниците и кръста, уголемени гърди, тъпа болка в корема, повишена температура и усещане за миризма на урина. Тези симптоми обикновено се усещат в ранния етап на бременността поради хормонални промени. Признаците на ранна бременност могат да включват умора, болезнености в гърдите, закъснение на цикъла и подуване на глезените. Тези симптоми могат да бъдат подобни на тези преди менструация. За да ги разграничите, направете тест за бременност или се консултирайте с гинеколог.
-
Какви могат да бъдат причините за забавяне на менструацията?
-
Как да разбера дали тест за бременност е положителен или невалиден?
-
Какво може да означава кафявото зацапване след положителни тестове за овулация и бременност?

Според мен няма логика преди това да е съвършено отрицателен, а като изсъхва да се промени, но... Не ми се е случвало подобно нещо и затова питам.
Честно казано си мисля, че може и киста на яйчника да е, защото като върна лентата назад, миналата седмица всеки ден толкова ме болеше левия яйчник, че една сутрин чак извика в тоалетната от болка
Може ли в понеделник, ако не мога да разчета резултата от Бета ЧХГ-то да помоля за помощ тук? При първата ми бременност нямаше нужда от такъв тест, защото веднага Шуър Чек ми отчете резултатът... Сега май се моля да не бърза втория бебок, защото като гледам сякаш ще трябва да пия малко лекарства. Тези неща няма как да се предвидят, но...