"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 49

• 40 099
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
Значи....последна менструация на 22 май, направила си кръвен тест на 20 ден от цикъла и след това на 23 ден от цикъла....
Ако предположим, че цикъла ти е 28 дена, то в момента имаш 3 дена закъснение. Съветвам те да почетеш малко преди да пристъпиш към правене на деца.

# 571
Стойностите бяха 5.2 на първата а на втория 4.3.. Имам записан час в четвъртък , но реших да попитам и тук , защото понякога болките са доста силни .. Просто исках да се допитам. Благодаря на всички ви за съветите, в четвъртък ще видим какво ще ми кажат Simple Smile

Не си била изобщо бременна. Да, стойности над 5 се водят положителни, но имайки предвид и втората стойност, която също е около 5, то бременност не е имало. Просто при някои жени ЧХГ нормално е около тази стойност и дори малко по-висока стойност(до 8 ).

Сега вече може да си бременна и затова най-елементарното е да направиш тест. Забременява се по време на овулация, която е около 14 дни преди следващата менструация.

# 572
Здравейте мацки,пак съм аз. Виждате ли подобрение в теста? Днес бях на лекар и ми каза, че няма нищо и да не вярвам въобще на тестовете😲😭Не мога да кажа колко ми е закъснението защото цикъла ми е нередовен. Първия е от преди 6 дни, втория от днес. Да се надявам ли на чудо? 

# 573
За 6 дни разлика между двата, не ми изглеждат добре. Би трябвало вече втората да се е наситила, колкото контролната.
За съжаление, най-вероятно ще ти дойде скоро, а обяснението за тези втори черти е биохимична бременност.

# 574
Здравейте мацки,пак съм аз. Виждате ли подобрение в теста? Днес бях на лекар и ми каза, че няма нищо и да не вярвам въобще на тестовете😲😭Не мога да кажа колко ми е закъснението защото цикъла ми е нередовен. Първия е от преди 6 дни, втория от днес. Да се надявам ли на чудо? 
За тези дни трябва да са такива тестовете ти Simple Smile

# 575
Кристина, много се ядосвам на такива приказки от лекари. Шуърчек е достоверен тест и твоите са положителни. За съжаление, обаче, наистина все още е много бледа чертата и може и да се окаже биохимична. Но лошото е, че лекарите често отричат наличието на биохимична бременност, като обвиняват тестовете,че грешат. Доста е непрофесионално да отричаш наличието на ЧХГ в урината.

Дано при теб, все пак, да не е биохимична бременност, а просто по-бавно растящо ЧХГ. Успех!

# 576
За да не се чуди какво става, най- добре е да си пусне кръвен тест. Така поне ще се види на къде вървят нещата.

# 577
  • София

Не, не, и не. Зависи от много неща.
Как така се изказвате категорично, не знам Rolling Eyes

# 578

Не, не, и не. Зависи от много неща.
Как така се изказвате категорично, не знам Rolling Eyes
Защото и аз имах БХ преди време , и моите черти бяха такива.
А със сегашните тестове стават ярки след 48 часа Simple Smile

# 579
И моите тестове в началото бяха бледи и потъмняха чак след време.

# 580
след колко време?

# 581

Най-точен отговор ще получиш от добър специалист, който ще ти обясни всяко едно нещо което те интересува, ако по време на прегледа забравяш какво искаш да го попиташ напиши си на лист подробно данните за месечния ти цикъл, дължина, засечена овулация, закъснението, правенето на тестове, симптомите и тн..примерно..аз така процедирам при всеки един преглед нося всички снимки, рецепти, данни за цикъла и въпросите който имам..това улеснява и лекаря и теб самата..успех и бъди спокойна..
Аз също съм с нервдовен и при първата ми бременност ми отчиташе теста за бременност с бледа втора черта, бях на преглед но прокървих пих дуфастон за задържане но не успяхме..и лекаря ми обясни че това е т.нар биохимична..
Наистина намери добър специалист който ще ти даде правилните насоки..
Нередовния цикъл все пак означава че хормоните не са наред..аз например съм с поликистозни яйчници..

За такива по задълбочени теми най-добре ще ти отговори добър специалист🙏

# 582
Спомням си, че беше около седмица а може и повече след закъснението и чертата беше бледа, за това и си взех електронен тест.

# 583
Здравейте! От няколко месеца с моя приятел се опитваме да си направим бебче и не се получава. Ходих на гинеколог и се оказа, че имам инфекция(вече е излекувана). Овулацията този месец беше на 8/9. Въпросът ми е, може ли нивата на човешкия хормон още да не са достатъчно високи, че да ги отчете тестът? Трябваше да ми дойде вчера(днес прових тест, отрицателен).

# 584
  • София/Севлиево
По принцип чхг с урина се хваща по-трудно от чхг с кръвен тест.При стойност на кръвния тест над 400 на мен ми отчете едва забележима втора чертичка...Сега има и много чувствителни тестове,но пак си е до късмет...

Общи условия

Активация на акаунт