Любители на Котки - Тема 145

• 32 177
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Как не съм ви открила по- рано? Добре, че момчето ме попита къде са темите за домашни любимци в бг-мамма, та се разтърих. Записвам се с 2 котарака и една майка с 3 бебета.

# 511
  • Варна
Еее, Mariat, с такава прекрасна котешка банда, къде ходиш, та не си идеш дома Simple Smile Добре дошли при нас Simple Smile

# 512
Ако е остра бъбречна недостатъчност, състоянието е обратимо, но трябва да се лекува незабавно. Всяко отлагане намалява шансовете да се възстанови. Рижко беше получил вследствие на спукания пикочен мехур. След операцията на мехура, успя да се оправи и бъбреците заработиха нормално. Страшното е хроничната бъбречна недостатъчност. Какво казват лекарите? От какво се е получила? Само с ядене едва ли ще се оправи, макар и да е много важно. Рижко го хранехме с разреден човешки пастет в спринцовка. По-добре е да е котешки, защото в човешкия има сол и подправки, но човешкия е по-гладък и не запушва спринцовката. Дава се глътка от кашичката, след 5-10 минути пак и така 24 часа в денонощието с малки паузи за спане.

В първи пост има писано за хроничната бъбречна недостатъчност.
Да бхме на лекар, казаха че може би е била отровена. Утре ще ида да и взема изследванията. Направиха и 2 промивки-наливане на физиологичен разтвор венозно, хапчета за стимулиране на бъбречната дейност FORTEKOR, и да не повръща CERENIA. Вече 6 ден отказва да яде, давам и по малко с 1000мъки, с водата по се справяме.
Не е много активна но все още се движи, бяга от мен след като я пусна.
Не искам да я загубя... изписаха и течна храна  ямелим с блендера и става на пастет, но е голяма мъка..моля я на всеки час, но не ми се получава...
Рижко започна ли да яде самостоятелно...да пие и водичка?
Лекарката не ни дава шанс, но аз не се предавам...

# 513
  • София
Да, Рижко е добре. Това се случи през юни. Но поне 2 седмици дъщеря ми го хранеше със спринцовка. Пъхаш я между страничните зъби и избутваш малко. Дори да изплюе, все нещо преглъща.

Другото, което се сещам е една калорична паста, която бяха изписали за предишния ми котарак. Кало Пет се казва. Ето първия линк, който ми попадна https://zoomagazintiger.com/kalo-pet. Хем е калорична, хем събужда апетита. Една малка спринцовка дневно дава достатъчно калории.

Мариат, добре дошла! Искаме снимки на котешката банда! Heart

# 514
Аз също продължавам с моята драма.. Танче 67 купих пастата , давам не иска да я близне..
стисвам си на показалеца около грахово зърно и стисвам и главата с лявата ръка с дясната , отварям устата и мажа директно върху небцето ..."анорексичката" се дърпа обръща се и го изплюва и започва едно гонене с плюене ...успявам да дам ..около 3 грахови зърна, а пише чаена лъжичка за деня/ значи около 1/2 давам..вече 10 тина дни ..никакъв ефект при нас няма..все така е с храненето...около 3-5 зърна сухо и от мократа 5гр. за целия ден.
Значи накупила съм какви ли не мокри и сухи, ега нещо прояде еми ...НЕ.
Правя ѝ , и шведска маса нареждам в редица по 5-6 вида в чинийки мокра /суха а дано нещо хареса..тц и вода не пие ..и пикито е много малко..сега я дебна да събера поне 10мл. каза вет и да я водя.

# 515
Котка кърмачка предлагам за гр. Кърджали. Котката роди преждевременно две мъртви бебета и сега има кърма, а няма кого да кърми. Преди да съм ѝ спряла с лекарства кърмата, пиша тук, ако някой има бебета без майка, да си помогнем взаимно.

# 516
Котка кърмачка предлагам за гр. Кърджали. Котката роди преждевременно две мъртви бебета и сега има кърма, а няма кого да кърми. Преди да съм ѝ спряла с лекарства кърмата, пиша тук, ако някой има бебета без майка, да си помогнем взаимно.

Пишете във ФБ, в темата за новородени котета в беда. Редовно се търси майка-кърмачка.

# 517
Нямам фейсбук. Ако желае някой, да сподели. Благодаря.

# 518
Благодаря за топлото посрещане. За сега пускам налична снимка от комптъра. Това е Пришо, на галено от Пришелец- коте, което без покана си заживя с нас миналото лято.

# 519
  • София
Много хубав Пришо! Animal Heart Eyes Cat Е, каква покана сега! Коя котка чака покана? Съвсем в реда на нещата се е присъединил там където се е почувствал комфортно. Animal Heart Eyes Cat

# 520
Е...как вардите цветята... при нас е мисия невъзможна.... всички са добре скрити....и пак ги намира...

# 521
  • Велико Търново
amy_nka, влязох в групата за новородени във Фейсбук и пуснах пост за котката ти.

# 522
  • на брега на морето
Момичета, моля, направете ми голяма услуга - одеве Рафа повърна жълто и след това бяло пенесто. Косми нямаше.
Естествено се зарових по форуми за котки, едно момче лекувало котка от жълтеница, доктора гледал очите, лигавиците и кожата и така поставил диагнозата, не е палпирал коремчето. Моментално огледах очите като вдигнах горния клепач и там има една бяла ципа и на двете очи имаше тъмни продълговати петънца, лигавиците бяха розови, а козината е много гъста и не можах да огледам кожата. Естетствено си изкарах всички акъли, огледах и Нала за сравнение, но не можах да видя ципата над очите, защото си затваряше очите с всички сили. Обадих се в клиниката, лекарката ми каза, че е повърнала стомашен сок и слюнка, да я наблюдавам за евентуално още повръщане и тогава да я водя.
Дъщеря ми е купила някакви консерви, които Рафа е не яде, Нала омита и нейната порция, сигурна съм, че Рафка гладува. Иначе няма никакви промени в поведението. Сега ще й купя котешка супа и котешки пастет, за да е влажна и мека храната.
Молбата ми е, ако може да погледнете ципата под горния клепач - съвсем бяла ли е, има ли петънца?  Страшно съм притеснена.

# 523
Част от ципите на Мъри, които видях, бяха бели. Но не се плаши излишно - тя от време на време повръща и без косми. Щом са розови лигавиците, не би трябвало да има чернодробен проблем. Ако много си страхуваш, провери дали правят чернодробни кръвни изследвания на животни. И стискам палци да няма повече проблеми животинката.

# 524
Тези драцени са високо ... не му пречи да скочи...

Общи условия

Активация на акаунт