Любители на Котки - Тема 145

• 32 160
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Късметка е на Purina  Pro Plan за кастрирана котка, ок си е животното, харесва я.
Пинко, стискам палци да се развият нещата по добър начин.

# 586
  • София
Като стана дума за тази храна, има игра за котки над 10 години, в която може да се спечели пакет от 1,5 кг. https://konkurs-bg.blogspot.com/2020/06/konkurs-dylgoletna-kotka … z9Mx3bRiE&m=1

Първата награда пък е парти за рождения ден на най-старата записала се котка. Но искат доказателство за възрастта на котето. Wink Аз за съжаление не мога да участвам. Рижко е най-дъртия, но е на 8 години.

Пинко, говориш за лекарството все едно никога не си чувала за него, а Бубалеса лекува малкия Рижко точно с него. От всички пишещи тук точно тя е човекът, който може да ти даде най-адекватни съвети.

Как са днес болните котенца?

# 587
  • Варна
Брех, с Кетя можем да участваме, но не мисля, че имам документ, с който да докажа, че е над 10 годишна. Освен разпечатка от форума, че съм публикувала нейни снимки още през 2008 година Joy

Пинко,
следя историята ви, не знам какво да ти кажа обаче... Трудно е. Да, има експериментално лекарство, но аз лично, а вероятно и повечето хора изобщо, ама изобщо не бих могла да си позволя лечението. Такива суми са непосилни, още повече, че не става дума за еднократно прилагане, а за месеци наред (ако изобщо се ограничи с няколко месеца). Писала съм си мнението и преди, право или криво не знам, но ако животното страда и се мъчи бих му го спестила. Сигурно звучи коравосърдечно, но понякога просто няма какво по-добро да направим Sad

# 588
  • Велико Търново
Вчера се въздържах да пиша за лечението, но да си кажа и аз мнението. Най- вече исках лично на pinko, но ще го напиша тук. Не искам да ставам досадна с това или да нахалствам. Просто вече шести месец живеем с това и мисля, че мога да съм полезна в ситуацията...
Не знам откъде е тази сума 19 000 долара, които се цитират. Аз умишлено не бях говорила за пари, защото е строго индивидуално, зависи от вида на болестта и кг на котката, от общото и състояние в началото и по време на лечението. Да, лечението е адски скъпо, излезе ни няколко хиляди лева курсът, както знаете за жалост неуспешен. Знаете и защо после споменах за парите, просто издъхвахме... Не са само парите обаче. Това е голям, ежедневен ангажимент, притеснения, постоянно наблюдение и прочие. Котката не я боли докато е на лекарството, напротив, чувстват се жизнени, игриви, боли ги единствено по време на инжекцията, но то е нормално, и мен да ме бодат всеки ден три месеца... Особено при мокрия ФИП успешността е много голяма.
Давам си сметка обаче, че това са адски много пари и именно затова не настоявам да и обяснявам подробности. По- скоро исках да и кажа, че процесът е необратим ( ако не се започне лечението), че приемът на кортикостероиди, правенето на вливания, приемането на АБ и прочие за жалост няма да спрат развитието на болестта и че се надявам ветовете да не им измислят всевъзможни процедури и изследвания ( за Шони конкретно говоря), от които няма смисъл, просто за пари. Това ще са пари на вятъра.
Чакам и аз да каже как са днес двете сладурчета 🤗 Стискам палци диагнозата да се окаже друга!

# 589
Бубалеске, вие с твоя човек сте безценни и се надявам да можете да помагате на всички, които имат нужда със съветите си. Едва ли има някой, който е по-добре запознат от вас. Вие изминахте и продължавате да минавате по неотъпкани пътища и вашия опит и знания са изключително полезни и достоверни.

# 590
Здравейте и от нас. Да ви представя Пуфи. На 10 месеца е. Доведох я от село миналия месец, за да лекуваме инфекция на очето и да я кастрират. Вече е излекувана, кастрирана и .... си остана апартаментска котка 💓🐈 Любимото и занимание е лов на краката на хората, бягане на кратки разстояния от спалнята през хола до коридора, и най-любимото да показва колко много ме обича някъде в малките часове на нощта с опиране на мокър нос в лицето ми и мъркане като верижен трион 😀 по възможност по два-три пъти на нощ.

# 591
  • на брега на морето
Какви хоризонтални мустаци Simple Smile. Много е сладка.

# 592
  • Dope Reach
Здравейте, момичета! Имам чуденка относно тоалетната на котьо. Вие къде държите вашите? Искам да я поставя на място, което се проветрява, но той прекарва цялата нощ в коридора, та не искам да го лишавам, ако му се доходи.

# 593
Ами нашата котешка тоалетна зимата е в хола, а лятото на терасата. Така ни е удобно на всички. Откакто ползваме силиконова постелка няма никаква, ама наистина никаква миризма и съответно няма дискомфорт. Grinning

Оой, каква прелест е Пуфи. Heart Eyes
Добре сте ни дошли МилаМира и котанка. Grinning

# 594
  • Бургас
Ние в Понеделник кастрирахме една от котките ни, но до сега не съм имала кастрирана котка, като я взехме от клиниката, щях да ревна от умиление. Ма героинята ми тя, пушка е вече. Много трудни и бяха ражданията на нея, много се мъчеше, ето я гальовницата ми

# 595
Здравейте, момичета! Имам чуденка относно тоалетната на котьо. Вие къде държите вашите? Искам да я поставя на място, което се проветрява, но той прекарва цялата нощ в коридора, та не искам да го лишавам, ако му се доходи.

На моя е в кухнята. Той разполага с кухня/коридор и баня, когато съм извън вкъщи.

# 596
На Пуфи тоалетната е на заградената тераса. Всъщност тоалетните са две, в едната прави пиш, а в другата ако. Не знам защо така реши да бъде. Явно я е гнус в една и съща тоалетна да повтаря процедурата Yum

# 597
  • София
На Барни тоалетната е в "човешка" тоалетна на първия етаж от къщата ни, като в нея само се пиша, а съкровищата се снасят на гранитогреса отпред. И ние си мислим, че го е гнус да ги прави на едно и също място, а и като пусне съкровищата, му е гарантирано моменталното почистване. Ако не да си боже музата е дошла много рано сутринта и ние още спим, идва да ни буди с дране по стъпалата ни (няма начин да не станеш...трябва да се чисти веднага...няма яваш-яваш или маняна).

# 598
  • Велико Търново
Рижко пък като свърши голямата работа тича из вкъщи като кон, изглежда някъв супер щастлив. Явно му олеква на хайванчето. Ако не си усетил, че има съкровище, по безумното тичане се ориентираш 😁

# 599
Мен Ади ме води понякога за свидетел и с гордост ми го показва. Че и сме със затворена тоалетна и мяука да махам капака за да го видя в действие Grinning

Общи условия

Активация на акаунт