Любители на Котки - Тема 145

• 32 167
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, хелп! Бяхме на терасата и една пчела прецеля, котката се опита да я хване и май успя. Боли я лапичката, намокрих я и направих оглед - нищо не виждам. Предполагам че я е ужилило и просто я боли, но ще съм благодарна на всякакви съвети как да процедирам

# 571
В понеделник кастрираха котето.. Само че все е омърлушена и не ходи много. Преди ходеше по нас даже и в тоалетната. Дали я боли и затова е така унила?
Иначе яде, пие вода.. Но не е същата котка.. Мие си коремчето и явно я дразни. Нямам опит с кастрациите и не знам кое е ок и кое не. Просто си искам предишното весело игриво коте.
Спокойно,всичко е наред,дай и малко време.Щом яде и пие водичка,няма страшно

# 572
  • София
Здравейте, котенцето ми от малко повече от година е с диагноза хронична бъбречна недостатъчностт. Лекуваме го с ирк вет, рубенал и ипакитин, като въпреки лечението и изцяло лечебната храна креатининът се покачва. Сега като четох видях препоръката за хидратин алфа. Много се чудя дали да го започна, тъй като не съм го консултирала с ветеринаря, но той каза, че при този креатинин - 288, ако продължи да се покачва ще се включат системи. Бих се радвала, ако някой сподели опита си - дали е ползвал хидратин, имало ли положително действие. Ако някой сподели и друг начин за хидратиране на животното също ще се радвам. Чудя се, ако му давам да пие достатъчно количество чиста вода на ден, защото имам съмнение, че не пие достатъчно вода дали ще има ефект? Изобщо съм в шах и мат и се чудя как да му помогна. Не е възрастен - на 10 години е.

# 573
Пинко, от вчера чета и нещо ме стиска за гърлото, защото се сещам за нашите две, които починаха от ФИП. Не знам какво да кажа. Понякога и нищо не може да направи човек, ако се е стигнало до увреждане на органите, което е необратимо. Иначе сега това експерименталното лекарство дава надежда, но и то не за всяка форма на ФИП е подходящо. Понякога си мисля, че въпреки мъката, която ни причинява боледуването и смъртта на домашен любимец, особено като не е еднократно, е много смазващо, има нещо писано и може би тези животни са попаднали именно при хората, които биха ги обградили с любов и грижи до края на пътя им, вместо да умрат единствено в компанията на собствената си болка и страдание някъде навън.

За развъдника е некоректно да се разпространява информацията, че се развъждат котки с коронавирус. Известно е отдавна, че за развъдниците и местата, където има повече котки е масово наличието на FecV. Това не е опасна форма на коронавирус, направо д невъзможно да се почисти средата от нея. Той трябва да мутира, за да се превърне във формата коронавирус, който причинява ФИП и това, за да стане, зависи главно от индивидуалното състояние на животното - общо здравословно състояние, имунна система, стресови фактори във средата... Тестовете, доколкото знам, не могат да хванат дали животното носи безобидния или опасния коронавирус.

Иначе за фалшиви родословия, паразити, липса на ваксини, ранно отделяне от майката и пр. наистина има основание да се предупреди.

# 574
Много ви благодаря за успокоението. Очаквам тия дни да стане предишния звяр Grinning

# 575
  • sf
Здравейте! Не знам дали ни помните. Прибрахме едно котенце от улицата. Щеше да се казва Леа или Люк, но сега е Куин и е момиче. Кога кастрирахте вашите женски?
Много готино котенце се оказа, игриво, закачливо, не прави бели и се сприятелиха с джак ръсела. 😁

# 576
  • Столицата на "Второто българско царство"

Здравейте момичета, имате ли мнения за​PURINA PRO PLA STERILISED със сьомга?
Поръчах за писаната, по препоръка на приятелка, но вие като по-опитни може би имате по-добри наблюдения?

# 577
Моят котак само такава яде от години, доволен е, здрав е, гладък косъм, всичко му е окей и му харесва, а той е претенция. Като цяло от Pro Plan съм доволна.

# 578
Здравейте всички, благодаря че ни мислите

Скрит текст:
Днес бяхме пак на вет, ден 3 започвам да ги броя  Sob  на кукла  миличката 39.5* , обезводнила се е ..ми не пие вода биха и АБ и обезболяващо, не яде ,  утре пак евентуално вливане на глюкоза.
Никакъв шанс не ни дават, казаха че формата е най лошата -влажен перитонит.
Заведох и момчето днес, взеха му кръв пуснаха и тест за коронавирус, Обадиха се преди час , излезнали са изследванията и той е положителен за коронавируса , като при него казаха че имал и тромбоцитопения..52%, високи му били ,  дори нямам идея , какво е пък това ?!
Искат утре и него да заведа пак, за да го видят с ехограф, как са му органите.
Четох из нета 3 ти ден не спя почти имало контрабандно китайско лекарство с мнения от ...до... почне ли се не трябва да се спира , но едната серия излиза около 19 000 долара, това са суми ненормални за нас. дори 1000 лева са шокова цена
Бубалеса мерси за лс, но в момента съм тотална блокада

Ще се гръмна егаси... и двамата много ми е тежко , нямам идея на кой проклет свят съм.Sob Sob Sob

# 579
Пинко, страшно съжалявам. Съчувствам ти искрено. Просто незнам какво друго да кажа 😢

# 580
  • София
Господи, Пинко, прегръщам те. Съпреживяваме ужаса ти.

# 581
pinko, нямам думи... Дано поне Шони да се измъкне от проблема. Те за хората тестовете за короната са неадекватни, какво остава за горките мустакати и мъркащо.
Не че ще те успокоя, но знам какво е - с едната маца водих неравностойна битка без резултат повече от месец, втората стана звездичка на небето за половин ден 😢.
Много добре те разбирам, но за съжаление животът е гаден и не се знае какво ще ни сервира...

# 582
Ох, Боже, Пинко, не знам какво да кажа. Това е ужасно. Милата ти и милите душички. Стискам палци и за кукличка и за Шони. Дано той е добре. Утре ли ще кажат какво е състоянието му. Уф, дано да грешат и нищо да му няма. Той как е, има ли някаква промяна в поведението му. Дано с него всичко е наред. Flowers Four Leaf Clover Прегръщам те силно. Hug

# 583
Пинко, изобщо не се шашкай, че тестът за коронавирус излязъл положителен. Това изобщо не значи, че има перитонит Шонито. Даже е твърде малко вероятно, ако няма някакви признаци за перитонит. Тромбоцитопенията е кофти, но може да има хиляда причини за нея у фактически трябва да се лекува причината. Не е невъзможно и да е заради ФИП, но ако това е единственият признак, по-скоро е заради нещо друго.

# 584
  • Велико Търново
Pinko, съжалявам, че кукличката е все така 😞 Говори и, гушкай я, нека усеща, че я обичате, че е с нейните хора ❤
Как изследваха Шони? Това че е положителен за корона вирус не значи, че е болен от котешки перитонит. ФИП не е заразен, така че не се притеснявай. Една котка може да пренесе на друга коронавирус, но това не значи, че някоя от тях ще отключи перитонит. Това исках да ти кажа снощи- ако няма симптоми да не си давате парите за тест, изобщо не е меродавен. По- скоро вижте откъде е проблемът с тромбоцитите, според мен няма нищо общо с ФИП-а.

Общи условия

Активация на акаунт