Любители на Котки - Тема 145

• 32 168
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Като прочета за болни котки и ми се свива сърцето! Прегръдки и кураж! Hug
Мари, здравей! Hug
Моята Мила пак откачи. Напоследък Магито идваше да спи за малко на едно одеялце извън нейната стая. Като се прибира обратно, прибирам и нейното одеялце, върху което лежи. Т.е. миризмите са сведени до минимум. Да де, ама Мила започна да пишка там. Ей, голямо е говедо!
Още малко и Магито ще е принцесата в лятната квартира, но тази година закъсняваме.
Ей я на  беладжийката Мила:

# 556
Здавейте!
Креатинине 1202 от днес и 1202 от петък, реф.стой 71-212ммол/л
Уреа 46,4 от днес и от петък 42,8, реф.стой 5,7-12,9ммол/л
Казват че най доброто е да я умъртвят, аз не искам.
Тя има енергия, нищо че не яде сама, ... момичета какво мислите - 3 промивки и направиха, в петък, неделя и днес

# 557
Ох, Младост, и за твоето котенце ми е много мъчно. Не знам какво да те посъветвам. Единствено, ако наистина не може да се помогне и душичката започне много да се измъчва, да се смилиш над нея и да вземеш най трудното решение, за да не страда. Но преди това опитай всичко, което е по силите ти да не се стига до този развой, макар, че много неща не зависят от нас и въпреки усилията ни това, което има да става, ще стане. Кураж, сили и късмет пожелавам на теб и твоето другарче. Hug Flowers Four Leaf Clover

# 558
Младост, дано да се оправи душичката мила. Но и аз мисля като Джаста, ако започне много да се мъчи и няма надежда, по добре й спести мъките. Знам, че е трудно решение, но аз бих постъпила така.

# 559
Благодаря Ви за подкрепата,
до като е активна, ходи напред назад, не се отказвам...
каква болка е това...ужасно е,,

# 560
Много, много ти пожелавам да се оправи🤗

# 561
Здравейте всички котешки мами, благодаря на всички за положителната енергия.
Hearts
Днес пак ходихме на вет температурата ѝ беше по висока 40* би АБ и кортико стероидна , като вчера.
Толкова се бях ошашавила вчера, че забравих да питам за малкия.
Днес го попитах вет каза, че трябва да пусне кръвни и на него, че не е гаранция, че ако едното коте има , да има и другото. Каза че теста ще покаже дали има антитела, и че вируса дреме почти във всяка котка , но някой никога не се проявява. Утре следобед ще ги водя и двамата кукла -пак за АБ него за тест.
Тя не се храни и вода не пие насила давам вода поне и от енергийната паста бутам по малко в устата, пишка където е няма сила да отиде до банята Sob

Ще пиша утре вечер, на децата още не съм казала нямам идея ..сърце не ми дава. Преди 6 години по същото време имахме сиамка пак на същата възраст както сега 3 годишна тя пък се оказа че е  родена с дефект на сърцето прекалено голямо (но докато открият какво... е бяхме близо месец в Ада по болници и т.н. малкият тогава го изживя много , много тежко) бях се зарекла да не взимам повече котки ..но знаете как е и сега ...историята се повтаря. Той е супер привързан към нея ..отново.
Вет не дава надежда никаква днес ми каза, ако искате ходете и се съветвайте и с колеги, ваше право е но ..
Sob

# 562
Здравейте на всички котанки и от нас, това е Миша на 3г. 

# 563
Здравейте всички котешки мами, благодаря на всички за положителната енергия.
Hearts
Днес пак ходихме на вет температурата ѝ беше по висока 40* би АБ и кортико стероидна , като вчера.
Толкова се бях ошашавила вчера, че забравих да питам за малкия.
Днес го попитах вет каза, че трябва да пусне кръвни и на него, че не е гаранция, че ако едното коте има , да има и другото. Каза че теста ще покаже дали има антитела, и че вируса дреме почти във всяка котка , но някой никога не се проявява. Утре следобед ще ги водя и двамата кукла -пак за АБ него за тест.
Тя не се храни и вода не пие насила давам вода поне и от енергийната паста бутам по малко в устата, пишка където е няма сила да отиде до банята Sob

Ще пиша утре вечер, на децата още не съм казала нямам идея ..сърце не ми дава. Преди 6 години по същото време имахме сиамка пак на същата възраст както сега 3 годишна тя пък се оказа че е  родена с дефект на сърцето прекалено голямо (но докато открият какво... е бяхме близо месец в Ада по болници и т.н. малкият тогава го изживя много , много тежко) бях се зарекла да не взимам повече котки ..но знаете как е и сега ...историята се повтаря. Той е супер привързан към нея ..отново.
Вет не дава надежда никаква днес ми каза, ако искате ходете и се съветвайте и с колеги, ваше право е но ..
Sob
Да няма бъбречна недостатъчност като моята Пъзелка?

# 564
В понеделник кастрираха котето.. Само че все е омърлушена и не ходи много. Преди ходеше по нас даже и в тоалетната. Дали я боли и затова е така унила?
Иначе яде, пие вода.. Но не е същата котка.. Мие си коремчето и явно я дразни. Нямам опит с кастрациите и не знам кое е ок и кое не. Просто си искам предишното весело игриво коте.

# 565
Добре дошла на Миша. Пускай още снимки. Никога не са достатъчни.

Много, много ми е мъчно за боните котенца. Животът е толкова несправедлив.

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 10:05 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 566
Ето я Мишето от тази сутрин, от както я имам използването на банята не е същото.. ScreamGrinningSmile

# 567
Yan25, нормално е след кастрация и пълна упойка котето да е по отпуснато и вяло. Някои котенца по трудно понасят упойките и им трябва повечко време за възстановяване и излизане от действието на упойката. При мъжките манипулацията минава много по леко от при женските, при които манипулацията си е чиста операция. Щом хапва, пие водичка и си върши нуждите, няма страшно. Първата седмица след кастрацията избягвай гранулите/твърдата храна, давай мека храничка и водичка, дори може да намачкваш парченцата мека храна и да ги размиваш с малко водичка. Свързано е с гълтателния рефлекс и действието на упойката и опасност от задавяне при консумация на твърда храна. Наблюдавай раничката, гледай котето да не я ближе, да не дърпа конците, поне няколко дни.
Всичко ще е наред, скоро котанка ще си е същата игривка, каквато е била преди кастрацията, само и дай време. Сега може повечко да поспива, да търси да се гушка, да не и се играе, нормално е, не се притеснявай излишно. Hug

Добре дошла на Мишето. Сладуранка е. Hug

# 568
Току-що от фейсбука - загубено коте в Перник.
Изгубена котка в Перник, ул. Ален мак 4
Моля помогнете да намерим ЛИЛИ!
Награда 200 лв!
Избяга от къщата на родителите ми в Перник, Ален мак 4 и някои съседи нагоре по нашата улица са я видели да им минава през дворовете. Между улиците Ален мак и Люлин е ходела нагоре. Който я види да се обади през вайбър на 004917678190174

# 569
  • София
Реших, че е добре да се разпространи - https://www.facebook.com/groups/187370454167/permalink/10158420700979168/   Sad

Скрит текст:
Искам да ви уведомя за развъдник Aisi de gal, който развъжда котки болни от котешки коронавирус. Управител Анушка Манушева Щерева с адрес гр. Разград с. Ловско ул.”Назъм Хикмет” 6. На 15.05.20 ми беше изпратена котка Шотландска клепоуха златна до гр. София заедно с фалшиво родословие, което ще приложа. Котката беше на 40 дни, което е забранено, без ваксини и чип и не захранена. Жената се възползва от моята некомпетентност, защото ми беше първо животно и след дълги разговори ме убеди, че е напълно естествено на 40 дни да се отделят от майката. След като видимо котката беше неразположена я заведох в Син кръст Панчарево. Там и бяха открити паразити изоспори, а в паспорта на котката е въведено едно обезпаразитяване, без информация за обстоен преглед на животното преди продажбата, както и незахранена и без апетит. Там закрепиха животното. След седмица хранене с спринцовка открих ветеринар, който с помоща на стимуланти за апетит ми помогна да я захраня нормално с пастет и малко гранули. След двуседмичен престой при мен попитах Анушка защо родословието е фалшиво и получих отговор, че ще получа оригинално срещу цената от 100лв и ми прати родословието, за да видя как ще изглежда и на него вместо майката да е клепоуха, а бащата правоух, както ми беше казала, беше обратното. Преведох ги по банков път, защото първоначално не обърнах внимание, но междувременно от социалните мрежи разбрах, че има хора с оплаквания от нея. Животните били заразени с коронавирус и почивали от инфекциозен перитонит. Свързах се с един мъж, чието коте е пътували заедно с моето до София и вече е починало. Както и с една жена, при нея се разиграва същата сценка, но миналата година. Направих тест на моята котка- излезе положителен. Ще прикача снимка на теста и експертиза. След обстоен разговор с ветеринарния лекар разбрах, че няма как да се е заразило животното освен чрез предаване от майката заради крехката си възраст, а щом едно животно в развъдника го има означава, че всички го имат, защото се предава лесно. Силно заразно е, предава се от майката към поколението или чрез фекалии. Свързах се с продавачката и след като разказах за какво се обаждам, прекрати комуникацията с мен. Издирих и още пострадали като мен, много сме. Ще уведомя съответните институции. Развъждат се и още видове животни и много други хора са в опасност. Надявам се повече хора да го прочетат, за да не се опарят като мен.

Общи условия

Активация на акаунт