Любители на Котки - Тема 145

• 31 510
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Като моето Топче, за секунди си отиде, никога няма да забравя този ден, вярвайте ми.

Ивекс, така сме всички, които си обичаме животинчетата като деца. Заради котетата, които съм изгубила, знам какво е да загубиш дете.

# 61
  • София
Шам, в тема в която 99,9% са жени, да ги сравняваш и пишеш за целулит, побелели коси и бръчки не е човешко. Не, не и не.

Аз съм Майя.
На въпроса ти: формално погледнато не е кой знае какъв проблем да се кастрира котка на 10 г.
Само че, това въобще не е така...
Скрит текст:
Да, вярно е, че моята Мацци-Златина съм я оперирала 5 пъти от тумори на млечни жлези и започнах след 10-та й година, вярно е също, че и другата ми котка - Чарла я оперирах от тумор над окото през лятото на 2017, когато беше на 15 г, а е жива и до днес, НО това са външни операции и са животозастрашаващи.
Кастрацията е коремна операция/вътрешна/, това е възможно най-тежката операция и не е животоспасяваща.

Решението ти трябва да го вземеш съвместно със семейството ти, защото при кастрация ще е необходим не малък финансов, времеви и емоционален ресурс.
Обективно трябва да се прецени здравословното състояние на котето, като за това ще се наложи да се правят изследвания, които струват пари. Време ще трябва за избор на ВЕТ, клиника и постоперативни грижи.
От друга стана, ако котето маука много, може би ще е по-добре кастрация със всичките произтичащи от това последствия, но само ако е относително здраво. Има едни хормонални инжекции, които ВЕТ слагат и държат около половин година, но само в случай, ако котето не е разгонено. Тъй като не сте се опознали добре, аз лично те съветвам да изчакаш за сега. Да видиш колко често се разгонва, как се държи в този период, че дори дали може да я задържите по причини на свикване, характер и особености.  Поне аз това бих направила. Самата операция и упойка тя ще издържи, ама не е само това както по-горе писах.

Със сигурност на този свят няма по-красиво и грациозно създание от котката Heart Exl
Скрит текст:
А колко по-красиви са от човешкия вид - няма бръчки, няма целулит, побеляла коса...вечна е красотата им, без значение възрастта Heart Exl

Аз искам да ви попитам - има ли проблем да се кастрира женска котка на 10 години? Взех от познати възрастно животинче , но то все се разгонва и не съм сигурна на тази възраст дали ще издържи операцията...Има ли смисъл да го кастрирам или да го оставя на спокойствие да си изживее живота, колкото му е писан?

# 62
Поздрави от Щастие и се връщам да ви чета назад ❤❤❤

# 63
Прекрасни котчици 😍 И ние с Маца да се намърдаме в новата тема 🙂 Вкъщи ролите са разпределени справедливо-робът работи, а Маца е главен мотиватор и парно. (Снимката никак не е хубава, но трябваше да действам бързо и от неудобен ъгъл)

# 64
Ох, какви красиви и пухкави топчици видях. Всички предизвикват у мен умиление и любов. Толкова са сладки, няма как поименно да ви изброя, но да си знаете, че всяка топчица любов е запълнила сърцето ми с красота, нежност и желание за гушкане. Hug

По темата с напусналите ни котенца и станали звездички в котешкия рай - Още не мога да прежаля котарака, който гледахме по стечение на обстоятелствата преди много време. Беше най чистото, добричко и кротко животинче. Толкова плаках, когато си отиде, а никога не съм си мислела, че може толкова да те боли от смъртта на животно. Всеки път, когато се сетя за него очите ми се пълнят със сълзи. Милото ми мъжко котаче, дано е на по добро място.

После във времето исках коте, но и бях се зарекла, че повече животно у дома - не!, а и Джастев не искаше, но Мая си ни осинови и така ние се сдобихме с котешко детенце, а тя с дом и семейство. Heart

# 65
И на Топче, сега и на Уши гледам баш като на дете, усещам и разликата между двамата, Топче обичам неизмерно, той е първата ми котешка любов и има специално място в сърцето ми, не че не обичам и треперя над Ушатото, но обичта е друга, той ми помогна в началото, след като Топи почина, за мен беше невинно, страдало животно, което имаше само мен, длъжна бях да му помогна, разказвала съм ви как и го избрах, няма да се повтарям. Топче е специален и винаги ще бъде, минаха две години и 4 месеца, но боли, просто се учиш да живееш така, знам че той е добре и ще го видя отново.
Наскоро го сънувах, за втори път, дойде вкъщи, видя Ушатото и искаше вода, смейте се, но на сутринта водичката на Уши я заръчах за Топче, даже и сега рева, не мога, по-силно е от мен, тук поне ме разбирате...

# 66
Ивекс, тъгата по отишло си животинче никога не отминава, тя е същата като тъгата по отишъл си някой близък и обичан, но се научаваме да живеем с нея, и да обичаме, и да сме щастливи въпреки загубата. Не се обвинявай, че Ушатко предизвиква обич у теб, не си мисли, че предаваш Топче. Топче винаги ще има своето специално място в сърцето ти, но не би имал нищо против да си има дружинка там, в сърцето ти, в лицето на Ушко. Отпусни душата и сърцето си и обичай Ушатото. Да, обичта, усещането, всичко е различно, но е обич и всеотдайност, и нежност, и грижа, а Ушко ги заслужава, защото ти си неговата мама, а мама знае как да обича, нали! Тя, мама, не предава, не изневерява, просто има голямо сърце, което обича. Heart Hug

# 67
Не, не се обвинявам за нищо, в началото - да, но сега нещата са различни. Просто обичта ми към двамата е различна, и над Уши треперя да не му стане нещо, не неглижирам котката, получава от храна до гушкане по много, мило ми е за него и с времето изградихме връзка.
Явно предния ми пост остава друго впечатление.

# 68
И моят първа котка Матилда е единствена и неповторима за мен. Обичам я много, въпреки, че стана звездичка преди 10 години. Винаги ще остане в сърцето ми.
Ая е сегашната ми единствена и неповторима котка, да е жива и здрава, обичам я неимоверно много, още повече, че е гушлива, обичлива, мъркаща, напълно различна от Матилда.
А сега искам да ви представя един господин, за който се грижим от месец и половина, докато неговите хора живеят на вила, наши съседи

Не го взимаха до сега, защото нямаше условия за него. А днес се обадиха, че в четвъртък ще дойдат да си го вземат. Обезопасили са му една огромна тераса и вече не се страхуват, че ще избяга. И на мен ми е толкова мъчно, толкова много свикнах с него...... Той беше много плашлив отначало, криеше се зад печката, когато ходех да го храня и да му чистя. В момента, в който се престраши и излезе и ме прие, няма отърсване от него - само се гушка и гали в мен, чака ме пред вратата, говори ми и после, като си тръгна ме изпраща до вратата. Знам, че ще му е по- добре със стопаните му, в голяма къща, но се привързах много към него и ми е мъчно и страдам от сега за раздялата с него

# 69
  • Велико Търново
Последните постове ме разплакаха, но аз си плаках и преди да вляза при вас.
Рижко е много зле, момичета. Вчера не беше чак така, от петък го наблюдаваме. Снощи бяхме на вет, правиха му ПКК и биохимия, гледаха го на ехограф- всичко перфектно, дадоха обезболяващи за болката ( хранеше се по малко, беше апатичен и мяукаше от времена време). Прибрахме се снощи, той хапна доста, после пак, разхожда се, скача на дивана, викахме си живна. ММ остана да спи с него на дивана, сутринта беше добре мъничето ми.
Днес се прибрах от работа, само като влязох и като го видях на пода и сърцето ми прескочи. Мяука, неестествена поза, влачи задните крачета. Веднага звъннах на вет, ходихме пак без него, нямат особена идея докторите. По принцип биха дали КС, защото смятат, че има възпален нерв някъде, но в неговия случай КС са противопоказни. Насочиха ни към консулт с невролог в ЦВК. Искат да го види специалист на скенер и да се прецени, а да не играем на сляпо. ММ пък мисли, че ФИП се връща... Иначе няма температура. За мен това влачене на лапите, заваляне е нещо неврологично наистина.
Намъчи се милото ми Пъци, толкова неща за няколко месеца живот...
Ако не се оправи и стигнем до ЦВК някакви мнения за там, съвети, препоръки? Благодаря ви!

# 70
Ооо, миличкият. Дано да е нещо временно и да се оправи. Напълно го заслужава. Стискаме палци и лапички😍😘

# 71
Ох,  милия Рижко, дано да се оправи бързо. Задните крачета студени ли са? Пие ли много вода?
През ума ми минават няколко варианта: неврологичен проблем, да е скочил отнякъде и да е изместил нещо; кръвен съсирек; проблем с панкреаса и евентуално повишена кръвна захар. При всички случаи трябва да го видят възможно най-бързо. Стискаме палци и лапички Рижко да се възстанови бързо. Нямам опит с ЦВК, знам, че Златинов е много добър.

# 72
Рижко....
Милата душица, дано се оправи и мине бързо всичко, стискам палци.

# 73
  • Велико Търново
Благодаря, момичета.
Ванче, вет първо питаха за падане. Категорично мислим, че не е това- той дори още не е открил кухненския плот, ходи само по масата за хранене и то през столовете. Освен това бях вкъщи дните около петък, когато се случи нещото.. Лапичките му не са студени, освен това са чувствителни. За водата явно не пие много, защото вет казаха, че е обезводнен. Даже снощи като вземаха кръв извадиха съсирек- иначе го виждаме, че ходи на купичката и пие, но явно не достатъчно. Панкреасът и повишената кръвна захар не се ли виждат на кръвните изследвания? Той няма нищо извън нормата.
Днес не беше ял изобщо, тази вечер се хранихме със спринцовка

# 74
Бубе, би трябвало да го видят. Сърцето му гледаха ли? А нещо предписаха ли, като видяха съсирека или искат скенер и консултация с невролог първо? Щом задните крачета не са студени, дано да е нещо преходно и бързо да се оправи котачето. Моля се да е добре възможно най-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт