Любители на Котки - Тема 145

• 32 174
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • на брега на морето
Мерси, Недоволна. Успях да спипам за втори път Нала - и тя има малки петънца на горната ципа. Взех пастет и супа, яде с голям апетит пастета. Рафа, де, не Нала Simple Smile

Да знаете, че в ДМ продават мляко за котки, вероятно за бебета кърмачета; не погледнах за подробности, защото тая маска ще ме удуши в някой магазин.

# 526
  • Варна
Бистри сиво бели са ципите на Късметка, сега я сгънах да и бръкна в очото. Само капилярчета се виждат, като нашите очи.  Веднага разбра, че  нещо ще я сгъвам и отиде да точи ноктите след четвърта закуска преди вечеря ...

# 527
SobSobSobSobSobSob
минавам да се обадя и отивам да рева,рева , сърцето ми се къса
бяхме с моята кукла на вет. пусна изследвания, ехограф , събира течност в корема 39,5т ; съмнения още един тест и

Котешки инфекциозен перитонит- коронавирус

Защо по хххххх защо ?! Откъде?! Котката е със всякакви ваксинации, не е излизала на вън?  Скубя си косата ...ами другото ми коте и то ли? Откачам..не знам как да кажа на децата...не съм в ред , вет каза 100% смърт  ужас...Sob

# 528
  • Варна
Божее, pinko, освен да те прегърна силно, да се наплачеш, друго не ми идва на ум. Освен едно ни в клин, ни в ръкав - от баща.ми източиха 6л., но е чернодробно...
Тъпо реагирам ама, наистина те прегръщам...

# 529
SobSobSobSobSobSob
минавам да се обадя и отивам да рева,рева , сърцето ми се къса
бяхме с моята кукла на вет. пусна изследвания, ехограф , събира течност в корема 39,5т ; съмнения още един тест и

Котешки инфекциозен перитонит- коронавирус

Защо по хххххх защо ?! Откъде?! Котката е със всякакви ваксинации, не е излизала на вън?  Скубя си косата ...ами другото ми коте и то ли? Откачам..не знам как да кажа на децата...не съм в ред , вет каза 100% смърт  ужас...Sob
Пинко, много лошо... Коя от двете е диагностицирана? Малкото Шони или по-възрастната котка? Трябва да ги изолираш една от друга пр много добра хигиена и най-добре се свържи с Бубалеса, тя определено знае всичко за тази гадост.И стискам палци всичко да се оправи на пук на диагнозата.
Вече като прочета или чуя коронавирус и не знам как да реагирам. Гадните корони убиват хора, убиват домашните ни любимци. Пълна отврат!

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 20:47 от Недоволна

# 530
  • София
Пинко, ужасно съжалявам за тази диагноза! Sad Никаква надежда ли не дават? На Мъро му източиха течност от дробовете. В случая няма ли такъв вариант?

Наскоро разбрах, че гадната болест се отключва от стрес. Позната изпраща котки за осиновяване в Германия. Доста често се случва от стреса от пътуването да се разболеят. А преди това им прави всички тестове, ваксини, чипира ги. Уж за добро го прави, за да не са на улицата, а ... Sad Sad Sad

Не видях поста на Бубалеса. И аз пуснах съобщение за кърмачката на Аминка.

# 531
  • на брега на морето
Пинко, може и да има късмет котето, нищо не се знае. Поплачи си да изкараш страха навън, минавала съм по този път и се размина животинката с лошата прогноза.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 19:23 от Котьо

# 532
  • София
Момичета , чета ви от известно време....приятно ми да се информирам ...
pinko нашата маца беше също със съмненя за коронавирус.От трите вет.лекари, при които я водих единия го предположи, но каза че се диагностицира много трудно.Изтегля се течност и се изследва.Аз отказах...Съвсем я бях отписала Маца.Но 2 седмици беше на антибиотик, едвам дишаше, ходих по спешност по нощите да й слагат урбазон.Веднъж почне ли да се тегли течността, трябва да се прави непрекъснато.Колкото повече точиш, толкова по се увеличава.Реших да пробвам с човешки диуретик.Първата доза й беше инжекция, сега й давам сутрин и вечер Флорантрил.Поставихме й депо с урбазон за котки асматици.Около месец стига.Сега живее нов живот.
Искам да кажа да не се отчайваш.Има надежда.

# 533
  • Велико Търново
Трудно ми е да обясня как реагирах на поста на pinko... 😞
Позволих си да и пиша на л.с.
Мокрият ФИП се развива доста бързо и може да убие котето до няколко дни ако не се започне веднага лечение. ФИП по принцип се диагностицира трудно, да, но при мократа форма нещата са много по- лесни за поставяне на диагноза след изследване на течността. Това с източването и не е вариант, защото тя ще се събере пак.
Има надежда и за котки, болни от ФИП и аз виждам прекрасни доказателства около нас. Надявам се и ние да успеем да се преборим. Знаете през какво минахме и продължаваме... Но надежда има и то голяма!
Вижте две клипчета на Рижко- едно от 5.05, когато ви писах, че го намерих почти парализиран и едно от преди няколко дни 🙂 Мисля, че ще откриете разликите🤗 Благодаря, че и вие се включихте в нашата борба и продължавате да ни подкрепяте!
https://youtu.be/NVxyXRZUado

https://youtu.be/MEQWdDEWBZs

Така че болестта вече има и друг изход освен фаталния, просто трябва да се действа веднага!

# 534
Трудно ми е да обясня как реагирах на поста на pinko... 😞
Позволих си да и пиша на л.с.
Мокрият ФИП се развива доста бързо и може да убие котето до няколко дни ако не се започне веднага лечение. ФИП по принцип се диагностицира трудно, да, но при мократа форма нещата са много по- лесни за поставяне на диагноза след изследване на течността. Това с източването и не е вариант, защото тя ще се събере пак.
Има надежда и за котки, болни от ФИП и аз виждам прекрасни доказателства около нас. Надявам се и ние да успеем да се преборим. Знаете през какво минахме и продължаваме... Но надежда има и то голяма!
Вижте две клипчета на Рижко- едно от 5.05, когато ви писах, че го намерих почти парализиран и едно от преди няколко дни 🙂 Мисля, че ще откриете разликите🤗 Благодаря, че и вие се включихте в нашата борба и продължавате да ни подкрепяте!
https://youtu.be/NVxyXRZUado

https://youtu.be/MEQWdDEWBZs

Така че болестта вече има и друг изход освен фаталния, просто трябва да се действа веднага!
Признавам си,не гледах първото клипче ,защото предполагам че ще се разстроя и моля за извинение за което,но рижия бонбон е невероятен.Да е жив и здрав и мнооооого да го обичате!

# 535
  • Велико Търново
Perunikova, първото клипче е супер кратко именно, защото не искам да натъжавам никой, а просто да покажа разликата. Дай Боже да е здрав, за това се борим 🙂

# 536
  • София
Тези пухкави същества как идват в живота ни и ни открадват сърцата...Гледах и двата клипа, и си мислех за Пинко, как ѝ се разкъсва душата в момента.

# 537
Не мога да обясня как се чувствам. Радвам се, че съществуват хора като теб и мъжа ти bubalesa.
Pinko, надявам се да има начин, много се надявам!

# 538
Пинко, миличка, прегръщам те силно. Поплачи си, но не се предавай. Толкова се надявам да има надежда за твоята кукличка. Уф, че работа. Стискам силно палци и желая благоприятен развой. Hug Flowers Four Leaf Clover Hug

Бубалеса, вие сте невероятни. Изгледах клипчетата, милия Рижко, промяната е огромна. Hug

Котьо Hug.

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 23:06 от Джаста Праста

# 539
Съжалявам, Пинко. Дано да има още много земни дни котето.

Общи условия

Активация на акаунт