И днес продължава отзвукът около интервюто на Толга. Особено внимание се отделя на подкрепата на Сайъшман по време на пандемията. Интересни са ми турците - преди два месеца журналистите писаха, че Толгахан няма да взема наем от имотите, но тогава никой не обърна внимание. А тези дни, в които араби, албанци, испанци, французи и т.н. споменаха за този благотворителен жест и турските журналя се присетиха да благодарят на актьора.
Из "Hürriyet" - 11.05.2020 г.
Толгахан Сайъшман не е получавал наем както от местни, така и от чуждестранни наематели по време на коронавируса и очаква всичко да се нормализира. Актьорът предоставя и различни помощни средства за борба с пандемията.
С нормализирането можете ли да излезете сега?
Както виждате, започнахме да се нормализираме бавно ... Обръщам внимание на правилата за ползване на маска и социалните дистанции. Но не излизам много. Когато за първи път излязох след карантината и се върнах у дома, бях много психологически разтърсен. Очевидно изпаднах в странно настроение. Прибрах се, веднага хвърлих всичките си дрехи в пералнята. Не прекарвам твърде дълго под душа, но останах дълго време. Измивах ръцете си много пъти.
Започнахте ли да ходите на снимачната площадка?
Да, продължавам да снимам нашия сериал „Шампион“ по TRT 1. Имаше малко притеснение, но след това свикваш. Всички мерки бяха взети на снимачната площадка. Дезинфектант, одеколон ...
Снимаме в условия, подходящи за дистанцията. Всички наши играчи се грижат много за себе си. Постоянно се контролираме по време на процеса. Снимаме боксови сцени без публика. Напълно сме променили условията. Сега сетовете са по-кратки от нормалното време за снимане. Отделно от това съм вкъщи колкото е възможно повече.
Поради коронавирусната епидемия се твърдеше, че актьорът е имал проблеми в брака си със съпругата му Алмеда Абази.
Сближихте ли се с жена си?! Как бихте описали периода на пандемията?
Ние сме много близки помежду си. В живота си имаме сина си Ефехан. Как мина времето, не разбрахме. Мога да кажа, че двата месеца и половина в карантината ми се отразиха най-добре.
Успяхте ли да си докарате мотоциклета в Истанбул?
Междинните входове и изходи бяха затворени поради пандемията. Взех мотоциклета си от Маниса с вдигането на забраната. Веднага влязох в гаража. Когато забраната беше отменена, веднага го докарах.
"Magazin"

Ти подходи най-сериозно от всички нас. Засрами ни! Обещавам утре и аз да се включа. Ще чакаме и