КГБ = Клуб на Готините Баби - 201.

• 59 229
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
От Яжка добро утро, от мен добър ден.
Ох, Айша, аз като виден шматарок още в средата на февруари, когато се прибрах ит чужбината се надявах на топло и веднага си дадох зимните палтета на химическо чистене. Мерак за пролет!
Пак за чистене, но сменям тактиката, ще ги чистя есента, когато започне новия студен сезон.
Отивам да посвърша разни работи, та да си заслужа яденето Wink.
Хубав ден ви желая на всички отбили се тук. И на другите Simple Smile, ама те няма да видят пожеланието ми.
Предавам го по телепатия!

# 76
  • София
Ето съм!
Чета ви, но от тел ми е трудничко да пиша дълго. И моя комп. не зарежда мамата. Добре, че е телефона
Днес направих сефтето на Лидл ( нямаше опашка за влизане) и взех разни дреболии. Отидоха 20-тина лева, ама няма да съм капо.
Слънчицето се показа днес, но си иска дрешка.
Приятен следобед и не се преуморявайте.

# 77
  • София
Ей ме на и мен.
Сутринта като излязох за работа беше много студено. Струва ми се, че зимата беше по-благосклонна.
Поработих, после прибирайки се, минах и през кварталните магазини. Общо взето няма много хора.
От известно време се запасявам с брашно, олио, сода за хляб, консерви. месо. Спомням си, че през февруари МЕРИ ПОПИНС спомена ей така, мимоходом, че от достоверен източник знае, че наесен няма да има брашно и призова, да си понакупим. Тогава не обърнах особено внимание на тези думи, а и по принцип никога не съм се запасявала с каквото и да е. Да, но преди месец една дружка каза, че нейна приятелка от Германия й казала, че от магазините изчезва брашното и маята. Отдадох го на наближаващите великденски празници. Да, но вече от няколко места чувам това. Дали е слух, който се разпространява от уста на уста, не знам, но полека лека накупих около 25 кг. брашно, суха мая и около 25 бутилки олио. ММ каза да не ви стресирам, но като знам нещо ми е съвестно да си мълча. И брашното, и олиото имат дълъг срок на годност. Аз казах, а вие както си решите.
От днес до неделя ще си имаме гостенчета. Ще ги гощавам по тяхна заявка с хот дог. Хайде да навивам букличките, че тестото ми е готово.
РИМАРЧЕ, КЛЕЧИЦЕ, прегръщам ви.
ЯЖКЕ, добре ми дойдоха люляковите нощи. Защо спря публикуването на разни стоки от миналото? Толкова приятни спомени ми предизвика с тази твоя идея.
АЙША и аз се отказах от химическото. Може за Петровден снаг да вали, та ще изчакам.
Спокойна вечер.Kissing Heart

# 78
Честит Гергьовден на всички празнуващи!

Нали съм потежна булка, сега ви черпя за Гергьовден.

Единственото ми извинение е, че баш на 6-ти минахме само с бонбони. Утре, тоест днес,  ще се съберем всички и ще се гощаваме както повелява празникът.
Като сте на вълна старинки, може ли някой да ми каже, дали все още се произвеждат лакта бонбоните? Правех едно време много хубави сладки с тях. Чела съм рецепти за домашно направени, ама са за майсторки. Аз няма  да се справя.
Поздравче за всички!

# 79
Добрютро дами!
Минавам на сутрешна визитация, ка сте, оплаквания Simple Smile?
Аз другите места за срещи съвсем ги неглижирах,  само Кораба-Майка  ме свързва с вас.

Римарчик, какво си напазарува?
Не че имам Лидъл наблизо, ама пък ако е нещо необходимо да търся начин да се снабдя и аз.

Фло, ти ме уби:) с тези количества .
В предишния ми живот това са количества за 3-4 години, в сегашния, поне за 2.
За германци и аз знам, че бяха психясали на тема запасяване с брашно, консерви и тоалетна хартия още от средата на февруари, но го отчитам като час.
от от световната истерия за запасяване.  И аз се поддадох на нея, да не ви казвам какви неща накупих, когато обявиха извънредното положение и в какво количество:)

Тану, много нежни момини сълзички, от твоята градинка ли са?
Весело да ви днес на събирането, празникът е тогава, когато си го направиш, хората правят празника, а не датата..

Чета, че се събирате с близки хора, и аз ходих на гости, на почерпка, без много доближаване един с друг.
Сериозна съм, как мислите, до колко е разумно общуването, срещите и социалните контакти?  Вземате ли някакви мерки за предпазване, тези хора, с които се срещаме, нали общуват с по-широк кръг познати?
Стига ли само миенето на ръце,  това съм го правила винаги, а друго?
Ако ви се споделя, моля пишете вие как се приспособявате, към новите условности.

Хубав ден ви желая, на всички, кой където и да е и с каквото и да се занимава.

# 80

Добро утро,момичета! Да се появя,че от много къщички човек се чуди къде да чете и пише! Yum
                                       Фло,не знам дали ще свърши брашното,но...смятам колко ще изкараш с килограмите брашно.Аз ,откакто сме заточеници, съм измесила повече от 25 кг .Smiling Imp Свекърите ми изпращаха по 250-300 кг брашно ,а след това ние ходехме в мелницата и си купувахме същите килограми без консерванти защото имахме изграден навик ,а и брашното е много хубаво.Само миналата есен не сме купували.Така,че ако смяташ да се запасяваш купувай още! Лили ми донесе от Метро пакети по 5 кг и брашното е хубаво,но остана само един пакет,който като гледам още седмица и е свършил.
                                       При мен нищо ново! Дремем по цял ден,от време на време на пазар - разходка пеша,че забравихме да ходим вече.Два дни бях на работа да поразчистим архива и чакам....да свърши тая параноя,че народа тотално откачи.
                                       И една стааааара притча: Пътник срещнал пред вратите на града чумата и казал:"Не влизай,защото ще умориш хората." Чумата отговорила: "Не се притеснявай ще уморя само 5000." На излизане от града пак се срещнали и пътникът се възмутил на чумата:"Ти каза,че ще умориш 5000 ,а умряха 60 000!" Чумата отговорила:"Аз изпълних обещанието си уморих точно 5000,а другите умряха от страх!" Е,взимайте се в ръце и.....забравяйте страха !!!
                                      Слънчев и усмихнат ден!!!

# 81
  • София
Честит Ден на Победата!
Помнете цената на МИРА!
Вечна памет на героите дали живота си за свободата на Европа!

Скрит текст:

ЛИЛЯНА СТЕФАНОВА
ДВЕ ПО ДВЕ
В памет на следвоенна Москва
Момичетата танцуваха две по две
в стари басмени рокли.
Танцуваха на широка площадка
в парка,
сами -
две по две,
две по две, -
танцуваха докато им се завие свят,
стъпка напред - отново назад,
всяка априлска вечер -
две по две -
и полите, скроени на клош,
кръжаха,
трептяха
до късна нощ,
като тъжни цветя
под хладно небе.
Момчетата спяха
край Харков, Орел, Житомир
дълъг сън, вечен сън.
В белоруската ръжена шир
те сънуваха тънки момичета
в здрачния час,
те танцуваха с крехки момичета
първия валс -
в умъртвени села,
в повалени на смърт градове...
Пъстри рокли кръжаха
на площада в парка
сами
две по две,
две по две.
Само аз се явих
с моя българин
як, чернокос.
И засвятка в ранените погледи
страшен въпрос,
и през валса,
през ритъма
виждах да дебнат очи,
виждах упрек
и завист,
и ревност,
и глад да личи.
Две по две,
две по две.
Тънки токчета. Дунавски валс.
Чувствах тежка вина.
Непомерна вина.
Само аз
върху силна ръка
бях опряла изстинала длан.
Само аз.
А до мен - ту напред, ту назад
чифт обувки - големи и мъжки
отмеряха такт.
Безвъзвратни години.
И първа невинна вина.
И днес като чуя
само кратката дума: война,
аз не виждам ни смърт, ни пожари,
ни погребани градове -
виждам парка и момичета мили
да танцуват
сами
две по две,
две по две.

https://www.facebook.com/panayot.dermanski/videos/217756612447264/?t=17

# 82
Честит ден на победата над фашизма!
Поклон пред милионите загинали!

Никой не е забравен!
Нищо не е забравено!

Така да бъде и занапред!

Не приемам 9 май за ден на Европа!

Маринчице,много силно стихотворениито.Хваща за гърлото.

Диди,покрай кризата и аз измесих килаграми брашно.Въртя се около 25 кг😉😁
Луда работа.

Дн

# 83
  • София
Честит ден победы!
Приятно вспомнить една среща у Фло за този ден.
Аз ще ходя на рожден ден. Вчера внукът стана на 14.
Не меся  така ,че брашно малко имам. Каквото дойде...

# 84
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПОБЕДАТА! 75 ГОДИНИ...ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ, ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ ПОБЕДИТЕЛИТЕ. И ДА ПОМНИМ! НИКТО НЕ ЗАБЪЙТ, НИЧТО НЕ ЗАБЪЙТО!

# 85
  • София
С днем Победы!
Шпунц, да ти е жив и здрав тийнейджъра!
Брашно у нас има половин пакет - Пл. го ползва за сгъстяане.  В първите ми неработни дни пробвах да правя хляб без месене. Голямо въртене около него и накрая сама си го гризах 3 дни. Сладкиши не правя - само като прочета 1 чаша захар и се отказвам. Олио също имаме 1 бутилка в резерв. София няма да я оставят в дефицит, ще си купуваме. Има смисъл от запаси, който меси и за големи семейства. Ние - двама души какво само да се тъпчем.
По повод липсата на брашно и мая в Германия - по информация от източника там не само зареждането на магазините, а и производството и доставките са предварително разпределени по дати и количества. Отделно сегашните старци помнят липсите след войната и засилиха младите да пазаруват. Доста хора ползват хлебопекарни и то суровината си върви. В момента има всичко навсякъде.
Джили, по въпроса за срещите - не се срещам с познати, защото освен вас имам много малко други в София. В тази връзка се чудя Дядото дали ще отваря градината и дали ще има среща?
Хората са на работа, какво да ги безпокоя като свободна. Но това не ми пречи всеки ден да излизам, да ходя доста, да влизам в магазини и бавно да разглеждам. И на наземен транспорт се качвам редовно. Метрото и преди го избягвах. Не нося и не пръскам дезинфектанти, миене , чистене, къпане - както и преди Корона данданията. Чудно ми е как се набляга на миенето - преди не се ли се мили?
Малко след ИП Пламен започна работа - само 3ма души са, вози ги с кола, работят навън - саниране на къщи. В повечето съботи - знаете къде е. На отиване с рейс, на връщане с такси.
Часовете за пазаруване за възрастни не ползвам - не са ми удобни. До скоро това беше най-студеното време, а и тогава има важни движения на борсата. Дидиа, беше обяснила много добре. Следобяд магазините са полупразни.
Така че, не се втелявам много - каквото е писано ще стане.

# 86
Привет девойки Sparkling Heart
С днем победьi
Да ви покажа как тук отбелязаха с флашмоб  Simple Smile

Да е вечна паметта на всички паднали в тази жестоа , проклета война.

Прочетох само последната страница, много нещо сте изписали, ако успея по късно ще прочета. Главното е че всички сме живи и здрави.
Тук вече живота уж почва да се връща в релсите. Орвориха моловете, магазините, пазарите, но под строги мерки. По улицата задължително с маска.Аз още не съм излизали и няма закъде да бързам.
 Едно хубаво излезе от тая корона, че дъщерята се научи сама да пазаува, вече знае кое къде е, ориентира се по цени. Миналата седмица и направих списък според както и каквото се сетя че липсва, тя го погледна и ми съобщи, че е много объркан и си го подреди сама. Тази седмица  и направих списък по разположение на стоката, но нищо не казах. Поглежда го тя и прихва да се смее: как хубаво съм го подредила точно както трябва:grinn:
Сега си мечтая да отворят наново света, да литнат самальотите, да махнат двуседмичната карантина навсякъде  и аз да се отзова в София.
Какво смятате, изпълнима мечта ли е за близкото, ама много близкото бъдеще Sad
На всички прегръдки и ако е рекъл някой си, до скоро да се видим,

# 87
  • София
Кари, последното е и моя мечта. Разбираемо не мечтая за София.
Но според мене  евентуално, може би след 15.07 ще тръгнат нещата. Тук от тогава чакат чужди туристи по морето, но с декларация, че е на техен риск и задължителна застраховка против Корона. За всеки случай сме си купили билети за декември, за коледните базари. Ама те може да са отменени .... Нали чакат втора вълна късната есен.
Май не те обнадеждих много.

# 88
  • София
Честит ден на победата!
Клечице, купих малко неща, нищо особено. Камембер, салам чоризо, бразилски орех. Да не съм капо.
Фло' изби рибата с тоя пазар.

# 89
Айша,и аз питам за среща и ако някой не се страхува дайте да се видим при Дядото /ако работи/ или в някое кафе .В центъра по Витошка работят всички .Слизах два пъти до там и все се оглеждах да видя някой от вас,ама не би. Yum
                   Аз също не се страхувам и не се вманиачавам.Ходя по улицата без маска и я слагам в трамвая или когато вляза някъде.Нося си дезифектант ,който мирише на розичка,защото ,с тези дето ми пръскат ръцете в магазините ,ми се свали кожата и са гадни.
                       Шпунц,да ти е жив и здрав рожденика!Успех и постигане на всичките му мечти!

Общи условия

Активация на акаунт