Хитринки за всякакъв случай - 23

  • 46 724
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 50 819
Цедка не ми се е запушвала, но от време на време я чистя профилактично като я завинтя празна и пусна едно дълго кафе. Гореща вода под налягане според мен чисти всичко.

# 451
  • Мнения: 18 280
Два пъти нагрявах и после почуквах по масата. Останаха някои запушени дупки, но с игла бързо ги отпуших. Идеална стана.

Може ли линк на този комбиниран уред?

# 452
  • Мнения: 9 785
Скоро си купих гофретник. Почистих го с влажна кърпа с малко препарат преди ползване и след това минах с чиста влажна кърпа, за да отмия препарата. След ползването просто го забърсах. Ако има нещо залепнало, може би трябва да се накисне за малко и после пак с влажна кърпа или кухненска хартия.

# 453
  • Мнения: 18 280
Няма как да го натисна.  Навсякъде са кабели.
С кърпа ще го чистя, но нещо не ми е задоволително.

# 454
  • Мнения: 9 785
Защо да няма как да се накисне? Бих намокрила кухненска хартия и бих я поставила върху плочите примерно. Като постои, ще се разкисне. Нещо залепнало ли е? Ако е само за почистване след ползване, няма нужда от кой знае какви усилия.

# 455
  • Мнения: 18 280
Няма залепнало, но когато почистих с препарат едва успях да го отмия. Все ми стои не чисто от маслото, което ползвам

# 456
  • Мнения: 11 421
С тези препарати, като не се изплаква обилно с вода, дали не си ги хапвате със следващата порция? Аз не се престаравам  с чистенето с препарати, особено по съдове за хранене. Ако не мога да изплакна обилно, чистя само с вода и хартия или микрофибърна кърпа, без препарати.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 19:37 от Diorela

# 457
  • Мнения: 18 280
Именно.
Обаче нямаше начин да оставя непочистено преди първа употреба.
Ако не се изчисти с препарат след готвене, стои мазно.
Нали затова питам за хитрина.

# 458
  • Мнения: 9 785
Верчето, купих си гофретника преди две-три седмици от промоция в Кауфланд. Една мацка от тук ми даде рецепта. Дори забравих да сложа олиото, което беше предвидено. Нищо не съм мазала, нищо не залепна, нищо не се омазни. За какво омазняване толкова става въпрос? Преди първата употреба и аз почистих с препарат, не съм се престаравала, а след употреба само го забърсах, нищо не съм мила. Според мен няма нужда. Може би слагаш много мазнина. Първоначално го почистих с Тест гел, но малко сложих. Тъй като не бях убедена, че е достатъчно чист да го ползвам, първата гофрета я изхвърлих, и продължих със следващите. Ако не ти е достатъчно такова почистване, може би ти трябва гофретник с подвижни плочи, които да миеш.

# 459
  • Мнения: 14 229
Плочите на моя гофретник не се свалят, тефлонови са. След като приключа с печенето, го оставям включен около пет минути на максимална степен, за да изгори, ако е останала мазнина, след като изстине го забърсвам с домакинска хартия. Никога нищо не ми залепва по него, защото в тестото е маслото, като омаслявам само преди печене на първата гофрета. Ако някой иска рецепта, нека каже. Ще я пратя.

# 460
  • Мнения: 9 785
Прати на мен да пробвам и твоята. Simple Smile

# 461
  • Мнения: 11 421
Я пиши направо в тук рецептата. И тя е вид хитринка, щом не залепва. Simple Smile

# 462
  • Мнения: 14 229
Белгийски гофрети
Продукти:
1 литър прясно мляко
125 гр. масло
6 яйца
брашно малко повече от половин килограм
1 суха мая (ползвам д-р Йоткер 7 гр.)
щипка сол
Това е за пълната доза. С 1/2 четирима човека хапват доволно и остава. Ако остане от готовата смес, може да се съхрани в хладилник, около 12 часа.

Начин на приготвяне:
На котлона се загрява млякото и маслото, докато се стопи.  Хитрост е да се ползва 1/3 от млякото и след разтопяване на маслото да се долее останалата част от студеното мляко, за да не се чака да изстине. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците на сняг, а жълтъците се добавят към млякото и яйцата + сол + малко брашно, върху което се наръсва сухата мая. Ако намалявате дозата, не забравяйте да редуцирате и маята. Продължавате добавянето на брашно и разбивате с миксера до получаване на еднородна смес, по-гъста от палачинково тесто, но по-рядка от това за кекс. След това с черпака разбърквате и белтъците, които чакат. Не бийте и тях с миксера, целта е да стане пухкава смес.
Веднага след приготвянето ѝ включвате гофретника да загрява, не е нужно да се чака да втасва. Преди първата гофрета намазвате и двете плочи с масло. Повече не е нужно, маслото е вътре в тестото. Печете до готовност. Ако искате да са по-хрупкави, печете по-дълго време, да станат по-кафеникави.
За почистването, писах по-горе. Оставете да работи около пет минути след приключване на печенето, след като изстине, забършете с домакинска хартия. Внимавайте само да не прекалите с количеството тесто, за да не изтече извън плочите. Тогава е наистина трудно за почистване.
Да ви е сладко!

# 463
  • Мнения: 11 063
Любимото мече на моето зверче се казва Белика. (Оригинално е бяло плюшено).
Вече е обаче доста амортизирано, посивяло, следи от боровинки и шоколад, ... Ако мушна Белика в белина ще се оправи ли, или ще се съсипе?

# 464
  • Мнения: 5 309
Гофрети, които не залепват

2 ч.ч.брашно
1ч.л.сол
4 ч.л.бакпулвер
2 с.л. захар
2 яйца
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1/3 ч.ч. разтопено масло
1 ванилия или 1 ампула екстракт

Не рискувайте с белина за Белика.

Общи условия

Активация на акаунт